Dit wil je niet missen...

“Kijk mama een boom”, nou warempel…!

Dat mijn peuter creatief is, dat wist ik natuurlijk allang! Duh, dat heeft ie natuurlijk van mij (poch, poch). Nu is het altijd lastig om zoiets van jezelf te zeggen, dat je creatief bent. Maar het creatief bezig zijn wordt er bij ons thuis wél met de paplepel ingegoten. Wij vinden het beiden, zowel papa als mama, namelijk enorm leuk om te doen met ons kroost.

Schilderen op een druilerige zondagmorgen

Zo werden schildergerei, verf en papier onlangs weer eens uit de kast gehaald. Meestal betreft dit een druilerige zondagmorgen. “Kom, laten we gaan verven”, opperde ik. Meteen werd dit luidkeels, enthousiast door de koekepeer beantwoord. “JA!” Zo gezegd, zo gedaan en we begonnen met schilderen. Onze Action Painter is veelal meer van het ware kliederwerk. Een abstract kunstenaar is er niks bij. Zelf overigens overtuigd van de voorstelling op papier, wat dan moet lijken op een dino, een walvis of ander (kleurrijk) schepsel. Met een beetje fantasie zie ik het er meestal niet echt in terug maar we doen natuurlijk wel alsof.

“Kijk mama, een boom”

Tot onlangs dus. “Kijk mama, een boom” was het ineens vanaf de keukentafel. Warempel, ook ik zag het. Ik kneep mijzelf even voor de zekerheid, want misschien droomde ik het slechts. Maar nee, het was daadwerkelijk iets wat op een boom leek. Sterker nog, een mooiere boom kan ik niet tekenen. Je begrijpt, deze mama was zo trots dat het huis te klein was. Ik groeide werkelijk boven ons dak uit. Boom prijkt nu pontificaal op onze koelkast. Hoe leuk! Onze Action Painter die het Realisme ook eindelijk onder de knie krijgt.

Lees ook: Bijzondere kunst aan de muur… kinderkunst

Hebben jullie ook een kunstenaar in huis?

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog