Dit wil je niet missen...

Keetsmakelijk, gezond en kindvriendelijk koken wordt een feest

Nog lange niet, nog lange niet… maar zeker een onthoudertje en met een beetje hulp van pap of mam… misschien ook wel wat eerder. Het geweldige kinderkookboek keetsmakelijk. Ik zag het boek voor het eerst voorbij komen in een boekreview bij foodblog I’m a foodie. En omdat ik van lekker, gezond én kindvriendelijk koken hou, werd ik meteen getrokken door het artikel.

keetsmakelijk

Keetsmakelijk krijgt je kinderen met plezier aan de groente, pretendeert het. En dat geloof ik meteen. De eenvoudige, kleurrijke receptjes, geïllustreerd met grappige figuurtjes en foto’s en de mooie, kleurrijke vormgeving van het boek maken gezond koken tot een waar feest. Zo begint elk receptje met een leuk verhaaltje dat het recept inleidt. Om over de hilarische titels van de recepten nog maar te zwijgen. Want die zijn echt stuk voor stuk ontzettend goed bedacht: quichekeurige kabouters, drakenstaarten, Ik lust je rauw kost, gestampte dophertjes. Alleen al om de titels zou ik zo een gerechtje willen uitproberen.

Dan wordt in het boek ook nog eens een goede afwisseling gemaakt tussen gezonde receptjes en interessante voedingswetenswaardigheidjes in het Keet ABC. Nou, daar hou ik ook wel van. In het ABC wordt onder andere wat verteld over overgewicht, de schadelijkheid van transvetten, maar ook over producten die erg gezond zijn. Helemaal in lijn met het ‘bewust zijn van wat je eet’-idee dus.

Keetsmakelijk is een kinderkookboek met 77 vrolijke recepten en een pond gezond verstand (ook de boektitel verdient een pluim wat mij betreft), geschreven door Laura Emmelkamp & Scato van Opstall. Als ouders weten zij als geen ander hoe belangrijk het is dat opgroeiende kinderen gezond en gevarieerd eten (en dan met name groente). En dat proberen ze via het Keetsmakelijk boekje op een wel hele leuke manier te stimuleren. Maar ook op hun website en facebookpagina worden geregeld nieuwe recepten en (we)etenswaardigheidjes geplaatst. Het kinderkookboek is onder andere verkijgbaar bij bol.com. Het receptenboekje is geschikt voor smulaapjes vanaf 4 jaar.

Aan de kleinere lekkerbekjes onder ons is trouwens ook gedacht. Daarvoor is het Peuter soepboek in het leven geroepen. Ook een receptenboekje dat vol staat met gezonde (peuterproof) soepreceptjes. Eveneens allemaal boordevol groenten en zonder één korrel zout (hou ik ook van!). Ook dit boekje lijkt me er eentje voor op de plank, want net als in het Keetsmakelijk boek, zijn ook hier de benamingen van de recepten even hilarisch.

Kortom; beide kookboekjes hebben mijn interesse gewekt en staan bij mij torenhoog op de wish list. Het moet zo wel een feest zijn om gezond te eten met je kleine blaag(jes).

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog