Dit wil je niet missen...

Kamperen bij de boer: ons weekendje Brabant

Het is alweer even geleden, maar dat maakt het niet minder noemenswaardig. We gingen namelijk onlangs een weekendje weg naar Brabant, waar we sliepen op een heuse boerencamping. Paardengehinnik op de achtergrond, een bezoek aan een koeienstal en kippen die je smorgens verrasten met een vers gelegd eitje. Kamperen bij de boer was een ware belevenis voor onze jongens.

Glamping bij de boer

Op uitnodiging van mijn schoonmoeder gingen we een weekendje weg naar Brabant. Zij wilde heel graag nog eens de Efteling bezoeken, ditmaal met al haar kleinkinderen (we zijn er twee jaar eerder ook geweest, maar toen was alleen onze oudste zoon er nog maar.) Zo gezegd, zo gedaan. In de buurt van de Efteling, onder de rook van Tilburg, vond zij een boerencamping van FarmCamps, waar je compleet ingerichte tenten kon huren. Glamping bij de boer dus en daarvan was niets gelogen.

Badderen in een paardentrailer

Wij verbleven in een luxe Ranch tent. De tent was mooi ingericht en van alle gemakken voorzien. Het leukste aan de Ranch tent vond ik de douchegelegenheid. Want hoewel het toilet zich in onze tent bevond, was het bad (met douche) gemaakt in een paardentrailer, die naast de tent stond. Nu waren we gezegend met stralend weer, wat betekende dat er heerlijk gebadderd werd in de paardentrailer. Onze jongens konden hun lol op en het schuim vloog letterlijk in de rondte.

Een kijkje bij de koeien

Kamperen bij de boer betekent natuurlijk ook boerenvertier. Onze jongens hielpen met het borstelen van de paardjes en mochten er zelfs een ritje op maken. Ook maakten we een uitstapje met meneer de boer, die ons met een paardentram bracht naar een bijgelegen melkveehouderij. De immense koeienstal vol met zwart witte koeien, daar keken onze jongens hun ogen uit. De nieuwsgierige koeien lieten zich dan ook graag aaien.

Het mooiste pretpark van Nederland; de Efteling

Als kers op de taart, gingen we de één na laatste dag van ons verblijf in Brabant naar de Efteling. De hele weg ernaar toe werd het deuntje van Joki en Jet meegezongen vanaf de achterbank, tot we arriveerden op de prakeerplaats van het park. De stemming zat er dus goed in. Net als de vorige keer begonnen we ons Efteling avontuur in het sprookjesbos. Voor de allerkleinsten is dit toch wel het meest magische van het hele park. De levensgrote kabouters en de eeuwenoude sprookjes, het maakten allemaal evenveel indruk.

Lees ook: Sprookjesbos, volk van laaf en andere Efteldingen in de Efteling

Ook een bezoekje aan de droomvlucht en het Carnaval van Joki himself, kon natuurlijk niet ontbreken. En uiteraard brachten we  een bezoek aan één van de allernieuwste attracties van het park; Symbolica. Symbolica neemt je mee op een betoverende reis door het Paleis der Fantasie. Een combinatie van magische decors en de allernieuwste technieken, maken dat fantasie werkelijk tot leven komt. Deze, maar ook de andere bijzondere attracties, vind je eigenlijk alleen maar in de Efteling. En dat maakt het voor mij toch echt wel het mooiste pretpark van Nederland.

Een vers gelegd eitje op bed

Moe van alle indrukken en met een nieuw verworven Joki stijf onder de arm, keerden we die avond met onze jongens terug naar de boerencamping. Daar waar we nog één nacht zouden kamperen bij de boer. De boerin had ons bij aankomst verteld dat het mogelijk was dat de loslopende kippen in de tent zouden komen en bij geluk misschien wel een eitje zouden leggen op ons bed. Maar hoewel de kippen onze tent veelvuldig bezochten, bleven de eitjes uit. Tot één kipje de laatste avond bij onze tent bleef logeren. We hadden haar op het bankje voor onze tent gezet waar ze, zo bleek, de hele nacht had gebivakkeerd. En toen…? Op de allerlaatste ochtend…, wekte ze ons met een bezoekje op bed waar ze, heus, een vers eitje neerlegde. Een mooiere afsluiter van dit weekendje kamperen bij de boer konden we niet bedenken!

Kamperen bij de boer, een belevenis voor kinderen

Het kamperen bij de boer op FarmCamp Breehees was een daverend succes. Alles was tiptop verzorgd, de tenten waren erg mooi en zo dicht bij de natuur, verblijf je natuurlijk alleen maar op een boerencamping. Kamperen bij de boer is wat mij betreft dan ook een echte belevenis voor kinderen. Ik hoop het zeer zeker nog eens te mogen doen.

Heb jij wel eens gekampeerd bij de boer? Waar en wat kun je ons aanraden?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog