Dit wil je niet missen...

Jongensmoeder

Jahaa, ik ben er één van! En ik ben er echt heel erg trots op. Ik ben een ‘proud mommy’ van 2 stoere boys. 2 rauwdouwertjes, 2 huttenbouwers, 2 voetballertjes, 2 bomenklimmers… Met blokken spelen, met kraan- en kiepwagens spelen… YES, ik ben een jongensmoeder. En dat jasje…? Dat past mij uitstekend, nu al!

jongensmama

Meisjesdingen

Begrijp me niet verkeerd, ik zou ook net zo’n leuke meisjesmoeder zijn geweest. Vast en zeker. En als ons kleine meisje (ons eerste kindje) was blijven leven dan was ik zeer zeker net zo trots geweest. Had ik haren gevlochten, jurkjes geshopt, met poppen gespeeld en nog veel meer andere meisjes dingen gedaan. Maar het leven liep anders en dus ben ik nu moeder van 2 jongens.

Jongensdingen

Ikzelf ben al van kinds af aan gék op jongensdingen. Klom als klein meisje regelmatig in bomen, of speelde in grote zandbulten. Ik speelde met auto’s (ook wel met poppen maar deze verminkte ik al vrij snel door haren af te knippen en ze in zelf gefabriceerde auto’s te duwen) en bouwde vliegvelden van Lego. Ik scheurde mijn broeken en schaafde mijn knieën als een echte ‘tomboy’. Kortom, een meisje, meisje ben ik nooit geweest.

Keer 2

Dus fantastisch vind ik het, dat ik dit jeugdsentiment nu op mijn jongens mag botvieren. Regelmatig lig ik dan ook languit op de vloer met duploblokken om mij heen verzameld om samen met de koekepeer torens te bouwen. Ik bouw tenten en zandkastelen. En ik schop met enige regelmaat tegen balletjes om met zoonlief een potje te voetballen (wat ik dan wel weer heel meisjesachtig eigenlijk helemaal niet goed kan). En hoe leuk is het dat onze kleine knorrepiet straks lekker met ons mee kan doen. Ravotten en stoeien als een echte jongensmoeder, keer 2.

Ja, volmondig, ik ben een echte jongensmoeder en ik ben er heul, heul erg blij mee.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog