Dit wil je niet missen...

“Het is te klein” en andere papa uitspraken

Hebben jullie ook van die papa’s thuis? Ik wel… zo’n eentje met soms gevleugelde voor moeders doch onbegrepen papa uitspraken over babylief. Uitspraken waarvan ik het mijne denk. Maar ach, de papa des huizes denkt vast het zijne over de mijne (volg je het nog?) Die papa uitspraken dus, ik heb er 3 verzameld en deel ze vandaag op de blog.

papa1

Te klein

Met stip op nummer 1 is dat hier: “het is te klein”, en dan gaat dat met name over de kleertjes waar de jongste in gehesen moet worden. Rompertjes met nauwe hoofdgaten die over de bolle babytoet gewrongen moeten worden, aansluitende t-shirtjes met krappe mouwtjes waar de spekkige baby-armpjes doorheen geworsteld moeten worden, en kekke bloesjes zonder rek waarvoor babylief in voor vaders onnatuurlijke houdingen moeten worden gelegd om deze aan te krijgen. “Waarom babylief niet gewoon in zijn pyjama of kruippakje mag liggen.” Ach, dat mag ook heus wel, maar die kleine kleertjes staan ‘m zo leuk. Gewoon even doorzetten dus papa, het past echt!

Te warm

“Moet hij zoveel kleren aan?”, is er nog zo’n eentje. En dit heeft, toevallig omdat het ook over kleertjes gaat, helemaal niets te maken met puntje 1. Onze beide jongens zijn geboren in het voorjaar en er zitten soms dan al best warme dagen tussen. Op die warme dagen vindt papa dat een romper voldoende is. Toch vind ik dat babylief niet iedere dag in zijn romper hoeft te liggen. Ja, als de temperatuur ver boven de 25 graden uitstijgt misschien, dan vind ik het weer een ander verhaal. Maar als het daaronder blijft..?! Geen van ons beiden heeft overigens gelijk. Want het verschil zit hem in perceptie. Waar moeders het eigenlijk altijd koud heeft en juist goed tegen de warmte kan, is over vaderlief het tegenovergestelde waar.

Te lang

Wat ik mij realiseer nu ik deze 3 papa uitspraken zo samenstel… het gaat eigenlijk altijd over het feit dat iets ’te’ is. En dat klopt misschien ook wel, gezien vaders vaak nét even wat makkelijker en meer praktisch denkende wezens zijn dan moeders. Ook nummertje 3 valt dus in deze categorie. “Hij doet er te lang over…” En dan gaat het in dit geval over het leegdrinken van de fles. Tja… onze kleinste man is een nogal gemakkelijke drinker, als je het zo mag noemen. ‘Lekker kalm aan, komt het vandaag niet dan morgen wel en lekker indutten tijdens het drinken’ dat is wel een beetje de drinkstijl van onze jongste zoonlief in een notendop omschreven. Oke, een uur is misschien wel erg lang, dat moet ook ik toegeven. Maar de 10 minuten tot een kwartier die de papa voor ogen heeft, die is mijn inziens wel weer een beetje aan de korte kant.

Wanneer je ouders wordt van je bloedjes van kinderen besef je ineens des te meer dat mannen toch echt van Mars komen en niet van Venus, zoals wij vrouwen. Verschillen lijken nog groter te worden tussen man en vrouw wanneer je papa en mama wordt. Maar het zijn ook de verschillen die het leuk maken, die het ouderschap in een ander daglicht zetten. Want dat het ook anders kan, dat laten de papa’s ons zien en andersom. Niks mis dus met die papa-uitspraken. Maar komend van Venus, begrijp ik er soms heulemaal niks van.

Ook zo’n praktisch papa exemplaar thuis?

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog