Dit wil je niet missen...

In de kinderboeken kast van #4: Big en Biggetje

Het is alweer de vierde ‘in de kinderboeken kast van’ en dit keer heb ik iets bijzonders voor je. Ik kwam namelijk in contact met de schrijfster van twee hele leuke kinderboekjes, waar ik je graag iets meer over vertel. Geen kinderboeken met een grote uitgeverij achter zich, maar een leuke jonge meid met een passie, die haar eigen boekjes uitgaf. Vandaag dus twee leerzame verhaaltjes in nummer #4 van in de boekenkast van…: Big en Biggetje.

Lees ook: In de kinderboeken kast van #3: De kleine walvis

Big en Biggetje

De twee verhaaltjes van Big en Biggetje zijn geschreven door Lisanne Wittenberg, met illustraties van Annie Mels (Big en Biggetje – De snoepjesbuik) en Marcia Meinhardt – Ebbers (Big en Biggetje – Het zandkasteel). Lisanne is al van jongs af aan bezig met schrijven. Zoals zij zelf zegt: “aan fantasie geen gebrek.” Lisanne probeert voor haar verhaaltjes in de belevingswereld van een kind te kruipen. En dat lukt aardig, want de situaties beschreven in de boekjes zijn alledaags, maar wel met een vleugje fantasie zoals alleen een kind die heeft.

Big en Biggetje – De snoepjesbuik

De verhaaltjes Big en Biggetje gaan over, zoals de titels al doen vermoeden, twee biggetjes. Big is de oudste van het stel en beleeft verschillende avonturen met zijn jongere broertje Biggetje. In De snoepjesbuik moet Big van zijn moeder op zijn broertje passen. Wanneer Big liever gaat voetballen op het voetbalveld, verliest hij zijn kleine broertje uit het oog. Big vindt Biggetje gelukkig weer terug, maar twijfelt of hij eerlijk zal vertellen aan vader en moeder dat het zijn schuld was dat Biggetje kwijt raakte. Je raadt het al; dit verhaaltje gaat over eerlijkheid.

Big en Biggetje – Het zandkasteel

In Het zandkasteel bouwen de broertjes Big en Biggetje samen een zandkasteel. Big helpt Biggetje de laatste hoge toren erop te zetten en trots laten ze hun bouwwerk aan hun moeder zien. Maar dan vertelt Biggetje dat hij het zandkasteel alleen heeft gebouwd. Wanneer het zandkasteel later omvalt, krijgt Big daar ook nog de schuld van. Big vindt het uiteraard niet leuk dat Biggetje stiekem met de eer strijkt. Ook in Het zandkasteel staat het thema eerlijk zijn en samen spelen centraal.

Kinderboeken over eerlijkheid

De kinderboeken Big en Biggetje komen in paperback uitvoering en zijn met name geschreven voor kinderen in de peuter- en kleuterleeftijd. Hoewel ik de verhaaltjes aanvankelijk wat lang vond, bleven zowel mijn peuter als mijn kleuter boven verwachting aandachtig tot het eind luisteren. De kindertekeningen in het boek helpen daar natuurlijk extra bij. Beide verhaaltjes van Big en Biggetje hebben bovendien een positieve boodschap aan het eind. Dat is ook Lisannes doel; om met haar boekjes een positieve, leerzame ontwikkeling aan kinderen mee te geven. Kindjes kunnen dus wat van de boekjes opsteken, en daar hou ik wel van, mocht je dat ontgaan zijn.

Je koopt de boekjes Big en Biggetje (De snoepjesbuik, Het zandkasteel) via Boekscout voor €12,95.

Zou jij dergelijke boekjes ook leuk vinden om voor te lezen?

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog