Dit wil je niet missen...

Ik over het moederschap: de mommy TAG (2.0) deel #2

Al weer een tijdje geleden vulde ik het eerste deel van het tweede deel van de mommy TAG in. Volg je hem nog? In de planning lag het hem nog eens af te maken, want de lijst was zo lang dat ik er met één blog niet van af kwam. Tijd om de schade in te halen en de TAG volledig af te maken. Vandaag dus deel 2 van de ‘ik over het moederschap in de mommy TAG (2.0)’ deel 2, lees je mee?

Lees ook: Ik over het moederschap: de mommy TAG (2.0) deel #1

11. Oorbellen voor baby’s?

Absoluut niet! Moet natuurlijk iedereen voor zich weten, maar ik vind het persoonlijk helemaal niks. Dat beslissen ze maar als ze er zelf oud genoeg voor zijn, het is niet aan mij. Ik vind het al heel wat dat ik mijn jongens naar mijn smaak kan en mag aankleden (hoe lang we dat nog vol kunnen houden is een tweede). Maar oorbellen? Dat is aan de boys zelf.

12. Favoriete verzorgingsproduct voor je kinderen?

Pfoe, lastige… Ik ben van nature niet zo’n smeerder, dus smeer mijn kids ook nauwelijks in met goedjes. Ik hou het daarom gewoon maar even bij de reguliere kindershampoos en -badschuims. Ik ben trouwens absoluut geen voorstander van de sterk geparfumeerde Zwitsal producten, temeer omdat ik er zelf niet goed tegenkan. Ik kies meestal voor een wat minder sterkruikend goedje voor de tere kinderhuidjes van mijn kroost.

13. Must have mama make-up?

Dat MOET dan foundation zijn. Verder gebruik ik vrij weinig tot geen make-up (dat was trouwens vroeger wel anders hoor, in het pre-kinderen tijdperk). Ik gun me voor opmaken nu simpelweg de tijd niet meer. En ach, ik ben mooi zat eigenlijk. Maar foundation…? Voor die enorme wallen die ik over heb gehouden van jarenlang slaaptekort? Een dikke vette MUST!

14. Liever in bad of onder de douche met je kinderen?

Onze kinderen gaan eigenlijk altijd in bad. We hebben er één dus waarom niet. En ze vinden het nog heerlijk ook. Onze boys gaan altijd samen in bad, wel zo efficient. Heel enkel gaan we samen in bad, maar met z’n drieën of zelfs vieren in bad is eigenlijk niet te doen.

15. Ben je terug op het oude gewicht als voor de zwangerschap?

Nee, niet helemaal. Maar dat hoeft ook zeker niet. Achteraf gezien was ik veel te licht voordat ik voor de allereerste keer zwanger werd. Ik woog zelfs maar 53 kg en dat is voor iemand van begin 30 en 1.71 m lang echt ver onder de maat. Dat ik nu een paar kilootjes zwaarder weeg, vind ik dus helemaal niet erg.

16. Volg je een studie of heb je plannen een studie te gaan volgen?

Tja, plannen heb ik absoluut. Het moet er alleen nog even van komen.

17. Wat is het favoriete televisieprogramma van je kindje waar je niet zo blij mee bent?

Euhm…. daar moet ik even diep over nadenken. De favoriete programma’s van zoonslief vind ik eigenlijk best prima als je het mij vraagt. Heel soms kijkt onze koekepeer Dora, het is zeker geen favoriet en hij kijkt het dus niet heel vaak, maar als het aanstaat erger ik mij een ongeluk aan dat irritante stemmetje van Dora. Verder vind ik het overigens wel een superleerzaam programma.

18. Zijn wasbare luiers iets voor jou?

De zwemvariant zeker! Die vind ik echt enorm praktisch, geen gezeur met dikke (en veel te dure) zwemluiers. Gewone wasbare luiers heb ik geprobeerd, maar dat is me dan toch weer te veel gedoe.

Lees ook: Zwemluier en broekje in één, de wasbare zwemluier is een uitkomst

19. Je weet dat je moeder bent als je….

Twee jaar achter elkaar niet meer doorslaapt? Maar het cliché is waar; je krijgt er zo-veel voor terug!

20. Heb je de eerste Mommy Tag ingevuld?

Nou; ik geloof het niet. Wel deel 1 van de mommy TAG (2.0) en tal van andere TAGs over het moederschap, telt dat ook?

Lees ook: De mooie mama-dingen TAG

Wauw; nu ben ik weer ‘glad’. Wat voelt dat goed. Want dit blogje stond al veel te lang te wachten in mijn map concepten. Eindelijk heb ik hem dan ingevuld. De laatste 10 vragen waarin ik openhartig vertel over hoe ik omga met sommige aspecten van het moederschap.

En jij? Ben jij van team wasbare luiers? Of gooi je ze liever weg naderhand.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog