Dit wil je niet missen...

De ‘I love SLEEP’ TAG

Soms kom je TAGs tegen die gewoon heel grappig zijn. En waarvan ik een lach op mijn gezicht krijg wanneer ik ze bij anderen lees. Ik kan me er dan alles bij voorstellen en dat gebeurde ook bij deze TAG die ik in zijn volle glorie overnam van Sylvia van alovelyadventure.nl. Zij vulde de TAG aan met wat extra vragen en die beantwoord ik ook gewoon. Want deze TAG gaat over één van mijn favoriete bezigheden. Zo’n bezigheid waar ik, sinds we kinderen tot ons huishouden mogen rekenen, niet meer zoveel aan toe kom als ik graag zou willen. Lees je mee met de ‘I love SLEEP’ TAG?

#1 Hoelaat ga je meestal naar bed?

Altijd veel te laat. Rond 23:30 uur is het streven maar in werkelijkheid is dit veel vaker (ver) na 12en. Ja, ik weet het. Niet goed enzo, maar ik ben nou eenmaal een avondmens. Mijn avond begint al laat en omdat ik veel doe op een avond, is het voor ik het door heb alweer ‘way past bed time’. So be it.

#2 Wat is jouw vast ritueel voor het slapen gaan?

Met mijn ogen dicht richting mijn slaapkamer lopen!? Ja echt, want meestal ben ik zo moe dat ik als een zombie richting mijn bed loop. Mijn pyjama slash huiskloffie heb ik dan al lang en breed aan. Ik trek mijn kleren namelijk uit zodra dit kan. En dat is meestal wanneer mijn kroost op bed ligt. Nadat ik mij heb omgekleed en die vreselijk almaar terugkerende was heb gedaan, beweeg ik mij weer naar beneden om eindelijk wat voor mijzelf te doen. Dan blog ik, knutsel en frutsel ik, kijk ik een leuke serie met vriendlief of doe ik alle 3.

#3 Wat doe je als je niet kunt slapen?

Draaien en malen. Ik ben een piekeraar in hart en nieren en als ik niet kan slapen dan maalt mijn hoofd. Soms word ik er gek van. Een voordeel van laat op bed gaan, is dan dat ik vaak zo moe ben, dat er van malen weinig meer komt.

#4 Wat is je favoriete slaaphouding?

Op mijn buik, liefst met een opgetrokken knietje. Ver onder het dekbed, helemaal ingepakt. Heerlijk, ik krijg er spontaan zin in!

#5 Waarvoor mag/moet je jou altijd wakker maken?

Ik las het bij Sylvia ook, natuurlijk wanneer er iets is met de kids. Ik word ook altijd en alleen maar wakker van de kids, wanneer ze mij roepen en zelfs als ze dromen, draaien of enkel kuchen. Iets met moederinstinct. Verder kun je mij wakker maken voor… euh, eigenlijk nergens voor. Ik ben verdorie blij dat ik eindelijk slaap.

#6 Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?

Veel te vroeg. Elke ochtend staat er gewoon een 5 op de klok. Mijn telefoon gaat namelijk af om 5:50 uur. Ik druk hem nog wel uit hoor, een keer of wat. Opstaan doe ik altijd tussen 6:00 en 6:15 uur. Anders red ik het gewoon niet. Ik heb een behoorlijke planning ’s ochtends voor ik de deur uitga.

#7 Snoozen of direct opstaan?

Vroeger, pre-kids zal ik maar zeggen, jumpte ik in één keer uit mijn bed. Zonder enkele moeite. Althans… wel met moeite, maar ik deed dat gewoon. Nu lukt me dat niet meer. Ik ben gewoon echt té moe. Ik heb dat helemaal aan mijzelf te danken, dat weet ik. Ik ga gewoon veel te laat naar bed. Maar nogmaals, so be it.

#8 Slaap je uit in het weekend?

Oh ja, voor zover dat kan wel ja. Vroeger, pre-kids dus, sliepen we sowieso elk weekend uit. Lang is een understatement echt waar. Tegenwoordig moet er natuurlijk altijd iemand uit voor de kids. We doen dit in het weekend om beurten. Alleen eerlijkheidshalve gebied mij te zeggen: ik hoor de kids altijd als eerste. Uitslapen zal voor mij dus nooit meer hetzelfde zijn. Bovendien vind ik het gewoon ook veel te leuk om wat met mijn kroost te doen.

#9 Welke rare dingen doe je in je slaap?

Pfoe, praten, snurken? Ik weet het eigenlijk niet, zal je aan mijn vriend moeten vragen. Maar aangezien ik altijd verkouden ben, zal ik echt wel geluid maken. Gelukkig slaap ik daar zelf finaal doorheen.

#10 Hoeveel kussens liggen er in je bed?

Zoveel mogelijk. Momenteel slaap ik er op 1 omdat ik ineens weer denk dat het misschien toch beter is voor mijn nek. Maar wanneer dit geen zoden aan de dijk zet, mik ik er zo weer een paar kussen bij in. Ik vind dat heerlijk om diep weg te zakken in een lading kussens.

#11 Wat heb je aan in bed?

Zoveel mogelijk. Ik heb het namelijk altijd koud. Ik slaap dus liefst met een legging, een t-shirt en als het even kan met sokken. Mocht het toch bloedje warm zijn ’s nachts, dan draag ik een boxershort met hemdje. Maar dit zijn echt uitzonderingen.

#12 Slaap je met sokken aan?

Zie hierboven, ja dus.

#13 Hoe groot is jouw bed?

Altijd te klein natuurlijk maar onze slaapkamer is nou eenmaal niet groter. Wij slapen in een bed van 1.80m dus het bed is eigenlijk groot zat voor 2 man. Alleen verschillen mijn partner en ik nogal van elkaar wat betreft slapen. Zo lig ik graag op mijzelf en vriendlief liefst lepeltje, lepeltje. Ik rol dus ‘s nachts steeds verder naar het randje. Maar goed, bedden die eindeloos groot zijn bestaan niet.

#14 Als ik ‘s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…

Snoozen (en nog een keer, en nog een keer). Flink uitrekken en dan onder de douche. Daar sta ik mijzelf eerst een kwartier lang wakker te stomen. Wanneer ik klaar ben, maak ik pas mijn kids wakker. Die laat ik zo lang mogelijk slapen.

#15 Droom je elke nacht?

Zou zo maar kunnen. Niet elke nacht onthoud ik dat. Vannacht droomde ik vreselijk. Ik werd er wakker van. Ik droomde dat mijn oudste zoontje verdronk in het zwembad en dat ik er te laat bij was. Bah, ik heb stiekem wel even gecheckt of hij nog in zijn bedje lag.

#16 Welke droom of nachtmerrie kun je je goed herinneren?

Als kind had ik een droom die vaak terug kwam. Ik kan de droom nog steeds na vertellen. De droom was kort maar voor mij, als kind, erg heftig. Er werd niet in gesproken. Ik droomde dat ik en mijn ouders een patatje gingen halen (of iets anders maar het was in elk geval bij zo’n kraampje op wielen). Het was op een heide, weids en verlaten. Naast de kraam was een kuiltje met wat zand. Ik ging daar even spelen terwijl mijn ouders wachtten op het eten. Toen ik opkeek liepen mijn ouders weg. Ik kon ze niet roepen, er kwam geen geluid uit mijn mond. Mijn ouders keken ook niet op of om. Ik schrok altijd wakker van die droom. Ik denk dat het te maken had met het feit dat ik als 6-jarig naar een internaat ging. Niks verontrustends hoor, mijn ouders waren binnenvaartschippers en omdat ik als kind leerplichtig was, ging ik doordeweeks naar een internaat. Onderbewust heeft dit misschien wel tot die droom geleidt.

#17 Wat is jouw grootste droom?

Pfoe, dat ik de loterij win? Nah, zal ik wel eerst moeten meespelen. Dus dat niet. Wat dan wel? Dat wij allemaal gezond blijven. Lang en gelukkig met elkaar samen leven. Dat. Lekker cliché, niet waar?

#18 Hoe ziet je kussen er in de ochtend uit? Ben je een propper of laat je s’ avonds je hoofd er gewoon op vallen?

Ik prop mij een ongeluk. Ik vind dat heerlijk, mijn kussen(s) is dan ook net een balletje wanneer ik wakker word.

#19 Wat/wie ligt er in je bed?

Mijn vriend natuurlijk, soms ook nog een kind of 2, maar verder niks. Ik heb geen knuffels ofzo. Vroeger, weer pre-kids, lag onze hond bij ons in bed. Velen zullen dit hoogstwaarschijnlijk weerzinwekkend vinden, wij vonden het erg gezellig.

#20 Stop je je dekbed in of ligt deze los?

Deze ligt los. Ik rol mij het liefst zo ver mogelijk in het dekbed. Tot afschuw van mijn vriend overigens, hij moet het ’s nachts regelmatig doen met slechts een klein stukje dekbed.

#21 Wat is voor jouw slaapverwekkend? Of waar val je snel van in slaap?

Ik ben gek op het geluid van klotsend water. Of een ronkende motor. “Wat?!” Ik hoor het je denken. Ik ben opgegroeid aan boord van het binnenschip van mijn ouders. Mijn slaapkamertje was op het achterschip en pal gepositioneerd boven de machinekamer. Omdat mijn ouders tot laat in de avond voeren, en de motor van het schip nog draaide wanneer ik naar bed ging, was dit het geluid waarmee ik in slaap viel. Op het monotone geluid van een motor slaap ik dus heerlijk. Geldt ook voor klotsend water, want ook dat hoort bij mijn jeugd. Helaas hoor ik beide geluiden nooit meer. Misschien als we ooit nog eens met een boot op vakantie gaan. Maar sinds mijn ouders zijn gepensioneerd en niet meer varen, is het in slaap vallen op deze geluiden verleden tijd.

Zo, dit was ‘m weer: de I love SLEEP TAG. Heb jij ook bepaalde slaapgewoontes? Ik ben erg benieuwd. En neem je deze TAG over? Super leuk, laat het me even weten dan lees ik gezellig mee.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog