Dit wil je niet missen...

Hooked aan mijn iPhone 7: de mobiele telefoon TAG

Ik hoef je niet uit te leggen dat ik gék ben op lijstjes. Ik lees deze dan ook maar wat graag bij anderen en neem ze net zo graag over. Zo ook deze, de mobiele telefoon TAG, die ik tegenkwam bij Sylvia van a lovely adventure. Geef ik haar meteen even ALLE credits, want zij bedacht deze leuke TAG geheel zelf. Tja… en omdat mijn iPhone 7 en ik on-af-schei-de-lijk zijn…

Lees ook: Smartphonegebruik onder ouders: is het echt zo erg?

Goed, wil je dus weten hoe onafscheidelijk ik ben van mijn geliefde iPhone en hoe mijn diepgewortelde liefdesrelatie tot stand is gekomen? Lees vooral verder… komt ie…

#1 Wanneer kocht/kreeg je je eerste telefoon en welke was dit?

Ik kocht mijn eerste telefoon in… “g#d, wanneer was dit eigenlijk?” Het was een Siemens, dat weet ik nog wel. En volgens mij was dit ergens rond het millennium, maar pin me er niet op vast.

#2 Hoeveel mobiele telefoons heb je inmiddels versleten?

Pfoe… niet zo bar veel eigenlijk. Want toen ik eenmaal bij Apple belandde, deed ik gewoon erg lang met mijn telefoons. Althans, niet eens met die van mijzelf, maar meer met de afdankertjes van vriendlief. Ik nam namelijk de afdankertjes van vriendlief over wanneer hij weert voor de nieuwste iPhone ging. Na twee jaar werkt zo’n ding namelijk nog prima!

#3 Ben je team Android of team Apple? Zou je ook bij het andere team kunnen horen?

Team Apple for sure! “Once you go Apple…. you, ” Oh nee, zo gaat ie niet. Maar alle gekheid op een stokkie, ik zou niet gauw afwijken. Ik ‘kijk’ wel eens op een Android telefoon van iemand anders, maar raak altijd steevast de weg kwijt op die dingen.

#4 Welke mobiele telefoon heb je op dit moment en hoe lang heb je hem al?

Op dit moment heb ik een iPhone 7 en heb hem nu ongeveer een half jaar.

#5 Welke kleur heeft je telefoon?

Het is een gouden iPhone 7. Vraag me niet waarom ik in hemelsnaam voor een gouden variant koos, want ik heb er altijd een hoesje omheen. Je ziet er dus werkelijk geen bal van.

#6 Heb je een abonnement of bel je prepaid?

Ik ben van de abonnementjes. Ik ben de laatste jaren een beetje ‘vreemd’  gegaan met SIMonly en dat beviel mij op zich best redelijk. Maar wanneer je graag de nieuwste iPhone wenst, is een abo eigenlijk onvermijdelijk. Ik heb in elk geval niet zomaar honderden euries op de plank liggen. Met een abonnementje spreid je dat toch fijn een beetje.

#7  Wat is de hoogte van je abonnement of hoeveel geef je per maand uit als je prepaid belt?

Ai, gewetensvraagje: ik heb een abonnement van zo’n €35- per maand. Op zich nog best doable, maar ik zit daar ook wel eens een ietsiepietsie overheen. Ik let er gewoon nooit op wanneer ik nou wel of geen wifi heb. En dus zit ik regelmatig over mijn dataverbruik heen: “crap!”

#8 Gebruik je accessoires? Bijvoorbeeld een hoesje, selfie-stick, extra lenzen, powerbank etc.

Behalve een hoesje, niks van dat alles. Een hoesje is echt wel een must. Zonder hoesje blijft mijn iPhone 7 namelijk geen dag heel. Ze noemen mij niet voor niets Leo. Met enige regelmaat ontglipt mijn geliefde smartphone uit mijn vingertjes of uit die van mijn lieftallige kindertjes. Ik heb dus een hoesje die mijn gehele telefoon van voor tot achter beschermt.

#9 Welke apps heb je allemaal op je mobiele telefoon staan en welke gebruik je het meest? 

Oh damn, wil je dat echt allemaal weten…? Nou als je tot morgen hebt… Neh, lijkt me niet verstandig, want mijn smartphone barst werkelijk van de (gebruikte en ongebruikte) apps. Welke ik het meest gebruik, kan ik wel vertellen. Begin ik met de meest basale apps die ik vrijwel allemaal dagelijks gebruik: zoals mail, whatsapp en social media. Daarnaast gebruik ik veel webwinkel apps, zoals HM, Zara, IKEA, Kids Department, Omoda, Wehkamp… (moet ik doorgaan?) Ook de weerapps check ik elke dag. Ik MOET gewoon weten wat voor weer het wordt (en dan wel het liefst een beetje objectief, dus vergelijk ik er tal.) En dan heb ik er ook nog wat spelletjes en Youtube op staan voor de kids, om ze bezig te houden mocht dat nodig zijn.

#10 Welk spel speel je altijd op je mobiele telefoon en hoe vaak speel je dit?

Ik speel zelf geen spelletjes op mijn telefoon. Oke, ik moet bekennen ik ben ook wel eens hooked geweest aan Word Feud. Maar op dit moment zijn het alleen mijn kids die mijn smartphone gebruiken voor spelletjes. Een leuk spelletje voor de kleintjes dat ik momenteel op mijn iPhone heb geïnstalleerd, is Sound Touch Lite. Hierin komen allerlei dieren (en voertuigen) voorbij, waarbij het geluid van dat desbetreffende dier of voorwerp afspeelt. Super leerzaam en wat zijn ze er zoet mee (niet onbelangrijk).

#11 Hoe lang zit je globaal per dag op je telefoon?

Heul erg veul…. Ik durf er echt geen uren aan te plakken, maar check ‘m vaker dan mij lief is.

#12 Wat mis je aan of op je telefoon? (betere camera, extra simkaart, meer geheugen etc.)

Helemaal niks. Ik ben echt ontzettend blij met mijn geliefde iPhone 7 . Hij doet precies wat en wanneer ie het moet doen!

#13 Maak je regelmatig een back-up van je bestanden?

De duizenden foto’s die ik maak met mijn iPhone 7 back up ik zo nu en dan eens naar mijn PC, maar verder doe ik niets. Eens in de zoveel tijd wordt er automatisch een backup gemaakt naar mijn cloud en dat vind ik wel voldoende eigenlijk. Er staat gewoon niet veel interessants op dat ik zou moeten bewaren.

#14 Wat gaat er door je heen als je je mobiele telefoon kwijt zou raken of gestolen wordt?

Au, daar is ie wel een beetje te duur voor. Liever niet dus. Ik zou dus zeker een hartverzakking krijgen, al is het alleen maar omdat ik een zak geld door de plee gespoeld zie worden.

#15 Zou je een dag / week / langer zonder je telefoon kunnen?

Eerlijk…? Nee! Ik check er namelijk alles op. Mijn smartphone is echt een soort zakcomputer voor mij. Vooral internet raadpleeg ik regelmatig op dat ding. Ook voor hele praktische zaken. Zonder telefoon voel ik mij enigszins geamputeerd.

#16 Welke telefoon staat er op je verlanglijstje?

De nieuwe iPhone X natuurlijk!

#17 Neem je je mobiele telefoon mee naar de wc?

Euh… ja? Klinkt best wel stom he. Maar soms lijkt dit de enige plek waar ik even rustig én alleen mijn telefoon kan checken.

Nou, dat waren ze alweer. Mijn antwoorden op de telefoon TAG. Neem je hem over? Leuk! Laat het me weten in de comments en vergeet uiteraard ook de bedenkster niet te noemen.

En jij? Maak jij je ook schuldig aan (veel) telefoongebruik?

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog