Dit wil je niet missen...

Een hoekje van eigen kinderkamer deeg: de brandweerkamer

Nog zo’n kamertje in huize Roelina’s waar ik best een beetje trots op ben. De brandweerkamer van onze koekepeer. En daarom neem ik jullie vandaag mee op een tour door de ‘grote jongens’ brandweer kamer. Kijk je mee?

brandweerkamer11

Brandweerwagen

Allereerst natuurlijk hét brandweerwagenbed. De IKEA hack van een omkeerbaar IKEA Kura bed waarvan wij een heuse brandweerwagen hebben gemaakt. Ook zie je een speelkleed en metalen vuilnisemmer (die nu als speelgoedbak fungeert) op de foto, eveneens van IKEA. En hoewel het geen brandweerwagen is, is de retro race-loop-auto ook nog steeds een leuke toevoeging op deze rood gekleurde kamer.

brandweerkamer10

Eye catcher

Ontwerp is gemaakt door papalief. Compleet met (in wit geschilderde) ladder, (gefiguurzaagde) wielen, gril en lampjes is dit bed een absolute eye catcher in de ‘grote jongens’ kamer van onze kleine peer. En het mooie is, in een handomdraai maken we er een stapelbed van, voor als zoonlief nummer 2 in een groot bed mag slapen. Bij zijn broer op de kamer wel te verstaan.

brandweerkamer9

Op het bed

Op het bed ligt, hoe kan het ook anders, een brandweerwagendekbed(hoes). Deze shopte ik per toeval bij Bonprix. De kussentjes op het bed zijn deels zelfgemaakt (door wederom een oma) en deels gekocht bij de IKEA.

brandweerkamer5

Boeken

Zoonlief is een echte boekenwurm, en dat treft zijn mama ook. De kamer hangt dus vol met boekenplankjes die bol staan van de voorlees- en prenteboekjes. Om al dat leeswaar een beetje bij elkaar te houden kocht ik deze té schattig retro brandweerwagen boekensteuntjes van Sass & Belle.

brandweerkamer7

Brandweermannen

Een ander item waar ik erg trots op ben, is de poster van KEK Amsterdam uit de serie van Fiep Westendorp. Uiteraard met de welbekende brandweermannen. Is meteen ook een fijn sentiment naar mijn eigen jeugd.

brandweerkamer8

brandweerkamer6

Brandweerwagens

In de kamer zijn verschillende brandweerwagentjes en dito accessoires te vinden, zoals bijvoorbeeld deze metalen Brandweerwagen van Bruder of het houten brandweerwagentje.

Zo dat was de tour door onze brandweerkamer. Zoonlief is er in elk geval nog steeds hartstikke blij mee. Dagelijks loopt hij nog rond met zijn rode brandweerhelm en brandweerspuit de kleine brandweer uit te hangen.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog