Dit wil je niet missen...

Een hoekje van eigen kinderkamer deeg: de babykamer

Ik heb er al vaker over geschreven, maar nog steeds ben ik er trots op. Het is gewoon een heerlijk kamertje geworden waarvan ik blij ben dat het geworden is zoals het is geworden. Daarom neem ik jullie vandaag mee op een tour door de babykamer met al zijn verborgen ‘kinderkamer secrets’. Een tour door de kleinste slaapkamer, voor de kleinste telg in ons huis. Kijk je mee?

babykamer7

Moose

Ik begin met één van de laatst toegevoegde items. De Moose coat hook van The Zoo Collection. Een uniek ding dat niet alleen reuze nuttig, maar ook een ware eye catcher is tegen de gele muur. Ideaal om even wat aan op te hangen, handdoekje, jasje, tasjes… Altijd fijn zo’n haakje.

babykamer11

Pandaberen

Aan de gele muur staat de commode uit 1960 (nu niet te zien op de foto). Op de commode ligt een aankleedkussen met mintgroene hoes en een hydrofielluier die ik scoorde op een brocantemarkt. Ik was meteen helemaal weg van de schattige pandaberenprint.

babykamer10

Vlaggetjes

Boven het kleine raampje in de kamer hangt een vlaggenlijn die ik scoorde bij HM Home. De vrolijke vlaggetjes hebben precies de juiste kleuren die passen in deze gele, mintgroene, taupekleurige babykamer. Een klein beetje feest mag het best zijn niet waar? Volgens peuterlief is babylief dan ook elke dag jarig.

babykamer15

Konijntje

Recht tegenover de gele muur staat een oud brocante ledikantje dat ik ooit kocht bij een brocante zaakje. Op het ledikantje ligt een zacht mintgroen dekentje met wolkenprint van Meyco. Het knuffelkonijntje ontdekte ik bij IKEA. Ik ben erg fan van de knuffels van IKEA, want deze zijn niet alleen erg zacht, ze zijn ook nog eens enorm kindvriendelijk. Er zitten geen vervelende, losse onderdelen aan zoals oogjes, lipjes of wat dan ook. Het konijntje, waar nu druk meer geknuffeld wordt, was het eerste dat ik kocht voor onze kleine knorrepiet toen ik ontdekte dat ik zwanger van hem was.

babykamer14

Zelfgehaakt

Boven het bedje hangt een zelf gehaakte mobiel van schildpadjes. Niet door mijzelf gemaakt overigens want met naald, draad en haak ben ik niet zo handig. Oma wel daarentegen. En zo draaien vier lachende schildpadjes met enige regelmaat boven het hoofd van de kleinste man.

babykamer13

Eigen makelaardij

Een ander bijzonder item in de gele babykamer is het zelfgemaakte schilderij van andere oma. Waar oma 1 goed is met naald en draad, is oma 2 weer handig met verf en kwasten. Ook voor onze koekepeer heeft oma destijds wat voor aan de muur in elkaar geverfd. En dus kreeg ook onze knorrepiet een schilderij van eigen makelaardij.

babykamer12

Kraamcadeau

Op de gele meidenkast, wel door mijzelf in elkaar geverfd trouwens, (applaus, applaus!) staan verschillende bijzondere items. Zo vindt je er bijvoorbeeld het meest originele kraamcadeau ooit, dat wij kregen van mijn schoonzus en zwager, gemaakt door Art by Anke. Dit bijzondere custom made viking schip heeft een bijzonder plekje gekregen in de kamer.

babykamer16

Voor het raam tref je 2 fotolijstjes aan van IKEA waarin 2 eenvoudige kaartjes zitten die van de HEMA komen. De teksten op de kaartjes spreken boekdelen en vond ik mede door de kleur leuke toevoegingen aan de babykamer.

Cosy

Kortom; genoeg te zien en te beleven in deze gele babykamer. Een klein, cosy kamertje vol met unieke design- en budgetvondsten. Zonnig, vrolijk en na wat laatste finnishing touchies, een echt eigen kamertje voor onze knorrepiet.

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog