Dit wil je niet missen...

Hoe vind je als werkende moeder de juiste balans? Begin met een goede planner!

Het einde van het jaar nadert. En rap, moet ik bekennen. 2018 is namelijk om-ge-vlo-gen. Het is een bewogen jaar geweest voor mij, waarin een hoop is gebeurd, en veranderd, zowel prive als op werkgebied. En dat heeft mij doen besluiten dat het tijd is om het anders te doen, ik schreef er onlangs al over. Het is tijd om als werkende moeder de juiste balans te vinden tussen mijn blog, mijn werk én prive. En de Just be You Planner gaat mij daarbij hopelijk helpen.

Lees ook: Hoe vind ik de balans tussen mijn blog en mijn werk?

Omdat we zo lang van mooi weer hebben kunnen genieten, lijkt het alsof het einde van het jaar ineens zomaar om de hoek staat. Ik kan mij nog goed herinneren dat we ’s avonds, hoewel al donker, nog heerlijk buiten konden zitten. Nu is het van de een op de andere dag kei hard herfst en wordt het met de dag kouder.

De tijd lijkt voorbij gevlogen

Dat het jaar zo snel lijkt te gaan, is natuurlijk niet alleen omdat we zo lang mooi weer hebben gehad. Ook omdat het een druk jaar is geweest, lijkt de tijd voorbij gevlogen. Hoe drukker je immers bent, hoe minder tijd je hebt om stil te staan bij dat wat er gebeurd. Je dendert maar door, totdat er iets in je zegt; ho… tot hier en niet verder.

Grafisch ontwerper, een nieuwe strategie

Als eerste kreeg ik het afgelopen jaar als grafisch ontwerper dit jaar een stuk drukker. Dankzij leuke samenwerkingen, maar ook via organische zoekresultaten weten steeds meer mensen de weg naar mij als vormgever te vinden. Niet alleen mag ik vaker een rol spelen in de ontwikkeling van huisstijlen en reclamedrukwerk. Ook voor geboortekaartjes, verjaardagsuitnodigingen, trouwkaarten en zelfs raamtekeningen, weten mensen mij steeds beter te vinden. En dat terwijl ik op het gebied van SEO hier nog helemaal niets tot nauwelijks iets aan doe.

Ik rook dus een kans. Een nieuwe strategie is wat ik nodig heb voor mijn blog / website. Echter, een strategie uitwerken kost tijd en dan hebben we het nog niet over het implementeren daarvan. Momenteel ben ik achter de schermen dus hard bezig om de boel te reorganiseren. Maar omdat ik ook nog gewoon full time werk én een moeder ben van twee blakend gezonde zoons, die momenteel beiden midden in de tropenjaren zitten, is dat niet van de één op de andere dag gebeurd.

Nieuwe baan in de marketingcommunicatie

Maar er is meer veranderd. Ook is er een nieuwe uitdaging op werkgebied op mijn pad gekomen. Een uitdaging waarvoor ik dubbel en dwars wil gaan. Niet in de laatste plaats omdat het mij enorm leuk lijkt om te doen. Per 1 januari ben ik daarom niet meer werkzaam bij mijn huidige werkgever. Na 9 jaar maak ik de overstap naar een ander bedrijf, een totaal andere markt en een compleet nieuwe functie. Ik blijf uiteraard wel werkzaam in de marketingcommunicatie, maar in plaats van B2B mag ik mij nu weer gaan richten op de B2C markt. Een markt waarin ik ooit mijn carriere ben gestart en waar ik altijd nog eens naar terug zou willen keren. Bovendien mag ik in deze nieuwe job de kar gaan trekken op marketinggebied. Ik mag mijn eigen marketingstrategie gaan ontwikkelen, uitrollen én managen. Een dubbele uitdaging dus, waar ik enorm veel zin heb.

Werkende moeder en het vinden van de juiste balans

Tja, en omdat deze werkende moeder het voorlopig nog niet echt rustiger gaat krijgen; blijft ook dit jaar een beetje plannen geen overbodige luxe. Met een druk leven als de mijne is een goede planning en dito planner namelijk een absolute must. Daarom ben ik enorm blij en dankbaar dat ik de Just Be You Planner mocht reviewen. Want deze positieve planner helpt je een juiste balans te vinden tussen werk en gezin.

Lees ook: Voor alle zakenmam’s: dé agenda voor de werkende moeder

Just Be You Planner

Door middel van simpele quotes en uitspraken, word je met deze planner door het jaar heen gestimuleerd vooral in jezelf te blijven geloven. Dat je het waard bent om te groeien bijvoorbeeld. Dat je doelen voor jezelf mag stellen en dat jij jouw dromen mag verwezenlijken. Hoewel ik enorm pragmatisch ben ingesteld, was ik toch wel erg gecharmeerd van de manier waarop deze planner je door het jaar heensluist. Even stil staan en niet alleen maar hollen. Even zelfreflecteren en relativeren; het is nodig wanneer je leven soms als een sneltrein aan je voorbij dendert.

De Just Be You Planner wordt dit jaar voor de tweede keer uitgegeven. De planner die een gezonde dosis optimisme en geloof in jezelf brengt, was vorig jaar binnen no time uitverkocht. Niet gek dus dat mijn nieuwsgierigheid werd gewekt bij het zien van het persbericht. De planner is meer dan een agenda en bevat iedere maand ruimte voor reflecties, to do’s, dankbaarheid, geluksmomenten en nog veel meer!

De Just Be You Planner 2019 is eenvoudig online te bestellen en wordt binnen 2 werkdagen al verstuurd. Besluit je om de planner dus nog aan te schaffen voor volgend jaar? Dan heb je hem zo in huis. Een leuk aardigheidje om jezelf of een hardwerkende vriendin of collega moeder met de feestdagen mee te verassen dus. De 2019 planner is een 164 pagina’s dikke hardcover van 70 x 220 mm (staand) en heeft een verkoopprijs van € 19,95.

Vind je het soms ook lastig om als werkende moeder de juiste balans te vinden?

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog