Dit wil je niet missen...

Hoe vind ik de balans tussen mijn blog en mijn werk?

Je had het misschien al gemerkt; het is hier rustiger. En dat klopt. Want ik krijg het als grafisch ontwerper steeds drukker. Super leuk natuurlijk, maar daardoor wordt het bloggen soms te veel een ondergeschoven kindje. En dat vind ik dan weer minder leuk. Bovendien heb ik ook nog een gezin; ik ben niet voor niets moeder aight?! Tijd dus om op zoek te gaan naar een balans. Zo’n eentje tussen werk, gezin en mijn blog.

Het is dus tijd voor verandering. Na wat (SEO) trainingen die ik heb gevolgd, vond ik dat er sowieso dingen zijn hier op mijn blog die anders kunnen. Zo wil ik een duidelijkere visie ontwikkelen, waar ik met mijn blog en mijn website naar toe wil. Want ik wil mijn werk als grafisch ontwerper er ook beter uitlichten.

Wat gaat er dan veranderen op je blog?

Nou; niet zo heel erg veel hoor, althans niet wat je zo in eerste instantie zult merken. Wel zal je geregeld (oud én nieuw) grafisch werk van mij voorbij zien komen in blogposts, omdat ik deze in een nieuwe categorie een prominentere plek ga geven. Ook ga ik oude artikelen nieuw leven in blazen en de onderwerpen op deze blog anders indelen. Mijn  focus wordt verlegd, al ben ik er nog niet helemaal uit welke kant op.

Roelove’s grafisch ontwerp

Ik blijf natuurlijk ook gewoon bloggen, zoals je dat van mij gewend bent. Er staat nog genoeg op stapel om uit te werken en dat onthoud ik je zeker niet. Maar ik laat je ook graag deelgenoot worden van de grafische ontwerpen die ik maak of heb gemaakt. Simpelweg omdat naast het schrijven van leuke content, mijn hart ook bij grafisch ontwerpen ligt.

Roelove’s mamablog

En dan dus dat bloggen. Door een duidelijkere visie te ontwikkelen hoop ik weer de inspiratie te kunnen vinden om mooie content te kunnen maken. Niet alleen over de dingen die mij bezig houden. Maar ook hoop ik meer over onderwerpen te kunnen gaan schrijven die leven bij jullie. Praktische zaken, tips en oplossingen; bijvoorbeeld over het werkende moederschap. Het idee zit al in mijn hoofd, het moet zich alleen op papier nog even verder uit kristalliseren.

De grootste uitdaging

Omdat alles te kunnen bewerkstelligen, zal ik tijd en ruimte vrij moeten maken. En dat is misschien nog wel de allergrootste uitdaging. Zeker met een 36-urige job, mijn nevenwerkzaamheden als grafisch ontwerper, als vaste gastblogger van Moodkids en niet in de laatste plaats en het allerbelangrijkste in mijn leven; mijn gezin. Ik weet dus nog niet precies hoe, maar ik ontkom er niet aan tijdelijk even (nog) minder te gaan bloggen dan dat ik de laatste tijd al deed. Daardoor hoop ik de ruimte en de rust te vinden om mijn visie te kunnen bepalen, de boel te reorganiseren en uiteindelijk weer meer te gaan schrijven over dat wat ik écht leuk vind.

De balans vinden tussen werk, gezin en hobby’s

Als werkende moeder is het altijd zoeken naar een goede balans tussen werk, gezin en hobby’s. Bloggen is ontstaan vanuit een hobby, maar is in de loop der tijd veranderd in een bijna bijbaan. En met een bijbaan komt ook druk om de hoek kijken. Die druk; dat wil ik dus niet. Bloggen moet leuk blijven, dan behoud ik de zin om ergens over te schrijven en blijven mijn artikelen leuk om te lezen.

Ik hoop dat ik je niet heb bang gemaakt en dat je zult blijven komen in de toekomst. Al is het alleen maar om te zien wat ik er hier van probeer te maken. Rest mij verder alleen nog te zeggen; see ya, till next time!

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog