Dit wil je niet missen...

Hoe doen ze dat toch…?: power moms aan het woord

Soms dan kom je een vrouw tegen die zoveel ballen weet hoog te houden. Privé, werk en gezin. Ik heb daar erg veel bewondering voor en vraag me altijd af. “Hoe doet ze dat toch…?”

Power moms, noem ik ze ook wel. Moeders met een (drukke) baan bijvoorbeeld. Of moeders die fanatiek sporten naast het moederschap. Bijzondere hobby’s hebben of veel tijd besteden aan nevenwerkzaamheden. Ook moeders die te maken hebben met gezondheidsproblemen en het toch allemaal weten in te passen in hun gezinsleven. Daar heb ik veel bewondering voor. En wat denk je van alleenstaande moeders? Ik ben erg benieuwd naar hoe deze power moms het doen. Daarom stel ik in de komende serie blogjes er elke week 1 aan je voor.

1

De spits af bijten

Ikzelf bijt voor het gemak de spits af.  ‘What the heck’ ik ben ook best een power mom. Want ook ik heb een drukke baan, veel hobby’s, nevenwerkzaamheden én een gezin waar ik met erg veel liefde voor zorg! Ik doe dat toch maar even.

Wie ben ik

Ik ben dus ik, Roelina en al 18 jaar gelukkig ongetrouwd met mijn allerbeste maatje. Samen hebben wij 2 knotsgekke boxerdames en 3 kindjes. Ons engelmeisje (Jasmijn)  die 2 weken na haar geboorte is overleden aan een zeer zeldzame aandoening genaamd Alveolaire Capillaire Dysplasie, ACD. En onze 2 zoons (Finn en Olle).

Werk

Wat doe je voor werk?

Ik werk in de marketing, waar ik mij bezig houd met het ontwikkelen van communicatie-uitingen die ons bedrijf op de kaart moeten zetten. Zo schrijf ik teksten voor brochures, digitale media en mailingen, ontwikkel ik stands voor beurzen en ontwerp ik alle reclame-uitingen. Een afwisselende job die ontzettend goed past bij mij.

Hoeveel werk je per/week?

Ik doe dit 36 uur in de week. Voor ik moeder werd, werkte ik 40+ uur per week. Zeker toen ik hiervoor nog op een reclamebureau werkte waar je te maken had met deadlines. Dan kon het zo maar zijn dat ik tot ’s avonds laat nog op kantoor bezig was om iets op tijd naar een drukker te krijgen. Lukte dat, dan kreeg ik daar een enorme kick van. Bij mijn huidige baan heb ik dat minder. Bovendien ben ik sinds het moederschap ook iets minder gaan werken.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Ik heb er bewust voor gekozen 36 uur te blijven werken. In het begin heb ik heus wel even getwijfeld, maar wel overwogen heb ik ekoos ik voor 36 uur te gaan. Iets minder dus dan 40, maar nog wel full-time. Werken geeft mij namelijk voldoening én financiële vrijheid. Beiden niet onbelangrijk in mijn ogen.

Welke voldoening haal je uit je werk?

Vooral dat ik iets doe waar ik goed in ben. Waar ik voor geleerd heb. Dat ik naast het zijn van moeder, ook nog iemand anders mag zijn. Namelijk een gewaardeerd (dat hoop ik althans) medewerker. Ik vind mijn werk ook oprecht leuk, dat helpt ook wel.

Hoe combineer je werken met het moederschap?

Mijn kids gaan deels naar het kinderdagverblijf, deels worden zij door opa’s en oma’s vertroeteld en we hebben een papa- en mamadag. Beide kids vinden het geweldig op het KDV en ik breng ze er dus met een gerust hart naar toe. Dat scheelt wel een hele hoop

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Misschien als ik de loterij win? Diep in mijn hart zou ik wel graag voor mijzelf, thuis willen werken. Maar dat gaat helaas niet. Ik durf financieel gezien die stap niet aan. Want als het om centen gaat, moeten we blijven werken. Althans, willen we zo blijven leven als dat we nu doen. We hoeven geen dubbeltjes om te draaien en kunnen gaan, staan waar en wanneer we maar willen. Dat vind ik prettig. Ook mijn kids hebben daar voordeel bij. Bovendien geloof ik als jezelf gelukkig bent, je dat ook projecteert op je kinderen. Van werken word ik gelukkig, hoe gek dat ook klinkt. Thuisblijven zou voor mij niet weggelegd zijn.

Hobby’s

Heb je hobby’s en welke?

Ik heb echt ontzettend veel hobby’s, veel te veel eigenlijk. Die had ik al pre-moederschap maar probeer me er nog steeds toe te zetten. Ik ben naast mijn werk en wanneer mijn kids op bed liggen namelijk graag creatief bezig. Hetzij door te tekenen (of te schilderen), door te vormgeven (als grafisch vormgeefster), door te DIY-selfen of door te bloggen. Ik kan nou eenmaal niet stil zitten en duf naar een TV scherm staren. Een enkele keer misschien wanneer we een fijne serie kijken, maar zeker niet elke avond. Ook wandel ik graag met mijn honden. Uitwaaien op de heide of naar het bos. Als het even kan dan gaan de kids ook mee. Lekker de buitenlucht in, heerlijk!

3

Hoeveel tijd besteed je aan jouw hobby’s per/week?

Mijn tijd gaat in wanneer mijn kids op bed liggen (meestal tussen 8 en 9 uur), het dagelijks portie huishouden is gedaan en mijn honden zijn uitgelaten. Dan duik ik achter mijn PC of laptop om me te storten op schrijven of vormgeven. Ik wil in de avonduren ook wel eens tijd besteden aan knutselen of DIY-selfen. Dan is de eettafel bezaaid met knutselspullen of staat er één of ander oud meubeltje in de kamer dat ik voornemens ben te gaan pimpen. Daarnaast knutsel en frutsel ik graag samen mét mijn kids. Ik vind het belangrijk dat ook zij wat van dat creatieve meekrijgen. Kleuren, schilderen, kleien, knippen, plakken… waar ze maar zin in hebben. Met de honden wandel ik elke dag sowieso een half uur tot een uur. Maar in het weekend soms nog wel eens wat langer.

2

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Ik vind al mijn hobby’s leuk en vind het gewoon super om dingen te ontwikkelen. Dat doe ik op mijn werk en ook privé.

Welke voldoening haal je uit je hobby’s?

Als ik iets gemaakt heb en wanneer het (eindelijk) af is, dan denk ik: “heb ik mooi gedaan!” Word ik erg blij van.

Hoe combineer je jouw hobby’s met het moederschap?

Dat is lastig, want soms heb ik te weinig tijd voor mijn hobby’s. Waaronder mijn blog. Een blog kost veel tijd en dat heb ik niet altijd. Als mijn jongens wakker zijn en thuis, dan is mijn aandacht voor hen. Althans totdat ik moet koken ofzo, dan mogen ze even TV kijken. Wanneer het kroost op bed ligt, ga ik pas bloggen of iets anders voor mijzelf doen. In het weekend breng ik ook zoveel mogelijk tijd met hen door. Tijd die ik doordeweeks door mijn werk niet heb. Huishoudelijke klusjes doe ik dan ook alleen op mijn vrije middag, wanneer de jongens hun schoonheidsslaapje doen. Zo combineer ik het.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Wat betreft mijn hobby’s? Tuurlijk zou ik daar meer tijd aan willen besteden. Maar een dag heeft maar 24 uur. En dus doen we het er maar mee. Straks als de jongens wat ouder zijn, komt die tijd er vanzelf.

Gezondheid

Heb je last van (lichamelijke of geestelijke) gezondheidsproblemen?

Ik heb al vanaf kinds af aan last van Astmatische bronchitis.

Hoeveel belemmert jou dit in je dagelijkse leven?

Gelukkig belemmert dit mijn dagelijkse leven nauwelijks meer. Vroeder deed dit het meer, maar sinds dat ik zwanger ben geweest gaat het eigenlijk heel goed.

Hoe combineer je jouw gezondheidsproblemen met het moederschap?

Ik ben door mijn Astmatische bronchitis erg vatbaar voor griep en verkoudheid. Ik ben dus nogal eens grieperig of snot verkouden. Dat is samen met het moederschap nog wel eens lastig. Ziek zijn en jonge kinderen hebben dat gaat namelijk niet samen.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Ik zou natuurlijk niet ziek willen zijn, maar ik mag van geluk spreken dat het hierbij is gebleven. Ik mag niet klagen. Ik heb er mee leren leven en ik ben erg blij dat mijn jongens dit vooralsnog bespaart is gebleven.

De kop is er af!

Dit is hoe ik als power mom probeer mijn balletjes hoog te houden. Niet onverdienstelijk al zeg ik het zelf. Ik ben blij met mijn leven en de keuzes die ik heb gemaakt. Ik hoop alleen wel dat ik niet te veel hooi op mijn vork neem. Maar ‘we shall see’, ik ben er immers zelf bij.

Tips en trics

Het advies dat ik wil geven aan andere power moms: doe waar jij je goed bij voelt. Wat een ander ook zegt, je eigen geluk bepaal jezelf. En je kids zijn pas gelukkig, als jij dat bent!

Ben jij ook een power mom en zou je het leuk vinden om hier je verhaal te doen? Stuur mij een mailtje.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog