Dit wil je niet missen...

Hoe doen ze dat toch…?: power mom Wendy aan het woord

Het is weer vrijdag en dat betekent een nieuwe ‘hoe doet ze dat toch…?’ Vandaag het woord aan power mom Wendy van Eerlijk speelgoed. Werk, privé, gezin, lees hoe zij haar balletjes hoog houdt!

Een power mom: een vrouw met ballen! Zo’n eentje die naast het moederschap een (drukke) baan heeft, fanatiek sport, bijzondere hobby’s heeft of veel tijd besteedt aan nevenwerkzaamheden. Maar ook moeders met gezondheidsproblemen en alleenstaande moeders, behoren tot het groepje power moms. In deze rubriek stel ik elke week een nieuwe power mom aan je voor. Vandaag is het de beurt aan power mom Wendy.

2

Wat lees je allemaal in dit artikel?

Wie ben je?

Ik ben Wendy, 29 jaar, en samen met een rasechte horecaman. Ik ben mama van twee dochtertjes Sofie van 2,5 en Fleur van 10 maanden. Ik woon samen met de vader van deze twee lieve meisjes en onze twee honden. Oh en we hebben ook nog vissen, maar die hoor je gelukkig niet!

Werk

Wat doe je voor werk?

Ik ben ondernemer in hart en nieren. 7 jaar geleden ben ik aan de slag gegaan als programmeur onder de naam Celebrate Media en dit doe ik nog steeds zo’n 24 uur per week met plezier. Daarnaast heb ik mijn eigen webshop in duurzaam houten speelgoed (Eerlijk Speelgoed). Hier besteed ik rustig ook nog eens 24 uur aan per week.

Hoeveel werk je per/week?

Bij elkaar opgeteld dus veel teveel. Gemiddeld zo’n 48 uur per week.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Het simpele antwoord, omdat ik het leuk vind en er bakken met energie van krijg. Natuurlijk zou ik best wat minder uur willen werken, maar er moet ook geld verdiend worden en daarnaast heeft een webshop nou eenmaal dagelijks aandacht nodig. Voor een baas werken zou ik niet kunnen, daarvoor ben ik teveel gehecht aan de vrijheid die ik nu heb. Het voordeel van zelfstandig zijn, is voor mij vooral dat ik mijn tijd zelf in kan delen, ik werk wanneer en waar ik wil. True, ik maak veel uren, maar wel zoveel mogelijk op momenten dat mijn gezin er niet onder lijdt.

Welke voldoening haal je uit je werk?

Mijn werk zorgt ervoor dat ik samen met mijn vriend voor twee prachtige kinderen kan zorgen, dat we ze kunnen geven wat ze nodig hebben en we kunnen genieten van de vrije momenten die we hebben. Daarnaast ben ik gek op nieuwe dingen leren en door zelfstandig te zijn, ben ik vrij zoveel te leren als ik zelf wil. Niks geeft mij meer voldoening dan ‘s avonds (laat) op de bank ploffen met het idee dat ik weer iets nieuws heb geleerd.

1

Hoe combineer je werken met het moederschap?

Mijn vriend is een horecaman en is 5 dagen en 4 nachten per week van huis. Ik zorg dus in die dagen en nachten in mijn eentje voor de kids. De oudste gaat 1 dag in de week naar het kinderdagverblijf om contact te hebben met andere kindjes, de jongste is elke dag thuis. Onze meiden hebben al snel geleerd om zichzelf te vermaken, waardoor ik als ze wakker zijn met halve concentratie werk. Tijdens de slaapjes ga ik echt aan de bak. ‘s Avonds ga ik aan het werk zodra het avondritueel (koken, eten, afwassen, opruimen, boekjes lezen, naar bed, honden uitlaten) klaar is en werk ik vaak tot een uur of 10 door. Ook in de weekenden werk ik gewoon alsof het een doordeweekse dag is. Als mijn vriend thuis is, werk ik de hele dag en is hij bij de kinderen. Dit zijn ook de dagen dat ik afspraken buitenshuis inplan, want buiten het feit dat ik met twee kinderen zit, heb ik ook nog eens geen auto.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Hmm, dat is een goeie vraag. Aan de ene kant zou ik de kinderen misschien wat meer dagen naar het kdv willen doen zodat ik overdag meer kan doen en ‘s avonds wat tijd voor mezelf heb, maar ik ben altijd heel stellig geweest. Kinderen neem je om ze zelf op te voeden, niet om ze elke dag bij iemand anders achter te laten. Niks tegen ouders die hier wel voor kiezen trouwens, dit is puur hoe ik erin sta. Dus als puntje bij paaltje komt, nee ik zou het niet anders willen.

Dank je Wendy

Voor jouw bijdrage aan deze blog. Wat leuk om te lezen hoe jij je werk combineert met het moederschap. Een drukke baan en er toch zijn voor je kids! Een power mom pur sang, als je het mij vraagt.

Wil je meer over Wendy te weten komen?

Website: www.eerlijk-speelgoed.nl en www.celebrate-media.com

Facebook: eerlijkspeelgoed

Instagram: eerlijkspeelgoed

Twitter: eerlijkspelen

Pinterest: eerlijkspeelgoed

Ben jij ook een power mom en zou je het leuk vinden om hier je verhaal te doen? Stuur mij een mailtje.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog