Dit wil je niet missen...

Hoe doen ze dat toch…?: power mom Stephanie aan het woord

Jippie, ik mag je weer voorstellen aan een nieuwe (collega)power mom. Vandaag is het de beurt aan Stephanie die iets vertelt over hoe zij haar gezondheidsproblemen combineert met het moeder zijn. Lees je mee hoe zij het doet?’

Wie ben je?

Ik ben Stephanie Juliana, 25 jaar en getrouwd met de liefste man van de wereld, Esli Juliana! Wij hebben 1 zoontje, Zayne van 4 maanden (5 weken te vroeg geboren). Wij zijn getrouwd, wonen samen en hebben naast Zayne ook nog een heel lief hondje Pluisje (bijna 8 jaar).

Gezondheid

Heb je last van (lichamelijke of geestelijke) gezondheidsproblemen?

Ik heb 2 ziektes, het syndroom van Acnes, dit betekent dat er zenuwen beklemd zitten in mijn buikwand en liezen. Hier krijg ik elke 2/3 maanden injecties voor tegen de pijn op de OK, en hier gebruik ik 24/7 morfine pleisters voor. Daarnaast heb ik 15 alvleesklierontstekingen gehad in de afgelopen 3 jaar en totaal 19 keer in het ziekenhuis gelegen.

Hoeveel belemmert jou dit in je dagelijkse leven

Heel veel, ik kan vaak afspraken niet nakomen omdat ik te veel pijn heb. Openbaar vervoer is veel te zwaar voor mij en daarom ben ik altijd afhankelijk van een auto en iemand die mij brengt. Het huishouden kan ik niet doen door mijn lichamelijke klachten en ik moet veel vaker op bed of op de bank liggen om bij te komen dan normale mensen, etc.

Hoe combineer je jouw gezondheidsproblemen met het moederschap?

Het is heel zwaar, en dan hoef ik nu nog niet eens achter mijn kind aan te rennen. Meestal als Zayne slaapt, ga ik ook vaak even slapen. Overdag ben ik thuis en krijg ik soms hulp met Zayne. De nachten doet zijn papa altijd.

1

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Ik zou graag meer kunnen doen dan dat ik nu doe. Wij hadden nooit gedacht zelf nog kinderen te mogen krijgen (ik raakte per ongeluk zwanger en mijn nieuwe artsen zagen het wel zitten) en daarom doe ik het beste wat ik kan en geniet elk moment.

Tips en trics van Stephanie

Wees dankbaar voor elk moment. Mocht jij ook chronisch ziek zijn, geniet van de goede momenten!

Dank je Stephanie

Ik kan alleen maar zeggen, ik heb enorm veel bewondering voor je hoe jij het allemaal doet. Je hebt het zeker niet makkelijk. Ik vind het echt enorm knap dat je het moederschap bent aangegaan.   Dat alleen al betekent power. Ik twijfel er dan ook niet aan dat jij de allerbeste moeder bent, die je zoontje maar kan wensen. Nogmaals dank voor jouw medewerking aan deze gastblog.

Wil je meer over Stephanie te weten komen?

3

Website: www.justliveblog.nl, hier schrijven wij met meerdere meiden op maar ik heb de blog opgericht in April 2015. Op onze blog schrijven wij over meerdere dingen: health, mindset, lifestyle, mommy onderwerpen, beauty en travel!

Facebook: justliveblog
Instagram: @justliveblognl of mijn persoonlijke instagram: @justliveblogbystephanie
Twitter: @justliveblognl
Pinterest: justliveblognl

Ben jij ook een power mom en zou je het leuk vinden om hier je verhaal te doen? Stuur mij een mailtje.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog