Dit wil je niet missen...

Hoe doen ze dat toch…?: power mom Sofie aan het woord

Het is weer vrijdag en dat betekent een nieuwe power mom! Vandaag geef ik het woord aan power mom Sofie. Sofie vertelt iets over haar leven als thuisblijfmoeder van, jawel, 5 kids! “Hoe ze dat toch doet?” Lees maar mee.

Wie ben je?

Ik ben Sofie, prille dertiger en al bijna 10 jaar gehuwd met Bram. Ik ben heel bewust thuisblijfmama sinds de geboorte van onze oudste. Daarnaast en daartussen en daarrond ben ik blogger, love it! Samen hebben we vijf kinderen: Abel van 7, Emma van 6, Adam van 4, Eden van 3 en Anna van 9 maanden. 3 jongens en 2 meisjes! Ook hebben we hebben momenteel 3 poezen, 2 dwerghamsters en 2 gerbils.

Werk

Wat doe je voor werk?

Ik ben full-time moeder!

Hoeveel werk je per week?

24/24, 7/7 !

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Dit was voor ons gezin een heel bewuste keuze. Wij staan er meer dan 100% achter dat ik zelf de zorg draag voor mijn kinderen. Dit geeft ons veel rust in het gezin, een solide basis.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Ik ben enorm blij om werkelijk altijd beschikbaar te zijn voor mijn kinderen. Natuurlijk is het ook met momenten heel erg zwaar en luid en druk. Toch haal ik veel voldoening uit het thuis zijn voor mijn kinderen. In de drukte van alledag is het soms moeilijk om daar bij stil te staan maar ik probeer dat op tijd toch te doen. Dan haal ik voldoening uit de kleinste zaken. Het geeft veel voldoening om te weten dat ik er altijd voor hen ben, om het even wat er gebeurt, wanneer het gebeurt. Nu er 4 van de 5 kindjes naar school gaan geef het voldoening om ze altijd zelf te kunnen afzetten en ophalen. Ik ben er ‘s morgens vroeg en na school. Ook in de vakanties ben ik er voor hen, altijd. Nouja, natuurlijk doe ik wel eens iets voor mezelf zonder de kinderen of voor mijn blog zonder de kinderen.

2

Hobby’s

Heb je hobby’s en welke?

Mijn grootste en bijna enigste hobby is Bloggen!

Hoeveel tijd besteed je aan jouw hobby’s per/week?

Heel veel uren, toch zeker meer dan 30 uur.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Dat is gegroeid en vooral omdat ik het heel leuk vind om te doen.

Welke voldoening haal je uit hobby’s?

De meeste voldoening heb ik door lezers die mij een persoonlijke mail sturen om te bedanken voor de herkenning en/of bemoediging. Heel fijn!

Hoe combineer je jouw hobby’s met het moederschap?

Dit is met elkaar verweven, het loopt door elkaar én ik werk er ook veel aan ‘s avonds als ze allemaal slapen.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Nee, soms wens ik wil eens dat ik meer tijd eraan kan spenderen overdag. Maar dat wil ik niet genoeg om werkelijk stappen te ondernemen, ik vind mama zijn toch nog altijd belangrijker.

Tips en trics van Sofie

Zorg voor voldoende me-time. Dat hoeft niet veel, niet groots en al zeker niet duur te zijn. Denk aan een boeiend boek tijdens een heerlijk ontbijt. Een zalig warm bad op een gewone weekdag. Heerlijk! Zelfs al heb je er weinig nood aan, doe het toch maar. Als je een partner hebt, vergeet hem/haar ook niet en plan geregeld eens een date.

Dank je Sofie

Ik heb enorm bewondering voor je Sofie, als moeder van 5! Ook dat maakt jouw tot een echte power vrouw. Dat wordt wat mij betreft nog wel eens wat teveel onderschat, want ook moeder zijn is een ‘ hell of job’… Zeker van een gezin van 5. Wel een leuke job trouwens.

Wil je meer over Sofie te weten komen?

Website: www.mamaabc.be
Facebook: mamaabc
Instagram: Sofie_mamaABC
Twitter: @sofielambrecht
Pinterest:mamaabcbe

Ben jij ook een power mom en zou je het leuk vinden om hier je verhaal te doen? Stuur mij een mailtje.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog