Dit wil je niet missen...

Hoe doen ze dat toch…?: power mom Simone aan het woord

De laatste! De allerlaatste power mom in deze serie blogjes. Vandaag geef ik het woord, het allerlaatste woord aan Simone. Zij vertelt ons over haar hobby’s, werk en hoe zij de combinatie maakt met het moederschap.

Wie ben je?

Hoi allemaal ik ben Simone. Mama van 3 kinderen: Riley 7 jaar, Evi 4 jaar en Toby 2 jaar.  Sinds de geboorte van mijn dochter is ons eetpatroon veranderd. Ze bleek namelijk koemelkallergie te hebben. We eten nu zoveel mogelijk puur & onbewerkt. Meestal glutenvrij, geraffineerde suikervrij en zuivelvrij met af en toe een uitzondering 🙂 Op mijn blog Fit en Puur plaats ik dan ook recepten die hieraan voldoen. Omdat het leven met kinderen toch vaak een feestje is, staan er ook vele lekkernijen in een net iets betere variant op de site. Wat ik belangrijk vind, is dat de basis bestaat uit veel groenten, daarnaast is dan best wat ruimte voor iets speciaals.

Werk

Naast dat ik moeder ben, werk ik parttime als mantelverzorgster en heb ik sinds vorig jaar mijn eigen bedrijf Fit en Puur waar ik door middel van voeding en lifestyle advies cliënten begeleid naar gezonde gewoontes. Daarnaast blog ik (zo vaak als lukt) voor mijn eigen site en af en toe voor VoedZo. Hier heb ik bewust voor gekozen zodat ik, nu de kinderen nog klein zijn, zoveel mogelijk in de buurt ben. Zo kan ik genieten van de kleine dingen. Nu de oudste 2 op school zitten en de jongste 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal gaat, heb ik iets meer tijd om te werken. Eerder werkte ik vooral wanneer de kinderen op bed lagen.

Sinds januari ben ik een nieuwe opleiding gaan volgen. Tijdens die dagen zorgt hun vader voor de kinderen. Het is superfijn dat we het onderling zo goed kunnen regelen. Op deze manier hoeven we geen gebruik te maken van een opvang.

Sport

Al een behoorlijke tijd dans ik 1 uur in de week modern samen met een hele gezellige groep. Dit uurtje is echt even lekker voor mezelf, niks moeten. Hiernaast probeer ik zelf thuis nog yoga en wat krachttraining te doen. Dit lukt de ene week beter dan de andere week. Wanneer het een weekje niet lukt om extra te sporten dan merk ik gelijk dat ik minder lekker in mijn vel zit. Gelukkig kunnen de kinderen ook nooit stil zitten waardoor ik best wat beweging op een dag krijg.

Hobby’s

Om te ontspannen lees ik graag boeken. Helaas kom ik hier bijna niet meer aan toe. Enige moment dat ik er tijd voor heb, is ’s avonds in  bed en wanneer ik dan wil lezen val ik algauw in  slaap. Blijkbaar ben ik dan al erg moe van de hele dag dat mijn lichaam liever voor slaap kiest. Wanneer de kinderen ouder zijn, zal dit vast weer meer worden! Ik merk dat wanneer de jongste slaapt we soms al met z’n drieën gezellig op de bank met een boek gaan zitten. De oudste kan al heel goed zelf lezen. De middelste begint ermee, maar kan daarnaast zichzelf goed vermaken met een zelf verzonnen verhaal dat bij de plaatjes past.

Dank je Simone

Dank je Simone voor een kijkje achter jouw schermen als power mom! Wat hebben wij moeders toch een power! Werk, hobby’s, sporten, we doen het allemaal toch maar even. Ik kan hier alleen maar bewondering voor hebben. Jouw blog fit en puur kan ik trouwens aanbevelen. En niet alleen aan de mensen die op zoek zijn naar eetspiratie voor allergievrije recepten. Ook voor degene die gewoon zoekt naar wat lekkers en verantwoord zit bij Simone goed.

Wil je meer over Simone te weten komen?

Website: Fit en Puur
Facebook: fitenpuur.nl
Twitter: s1m0ne1981
Instagram: fitenpuur
Pinterest: s1m0ne1981

De allerlaatste

De allerlaatste power mom dus. Met weemoed neem ik toch een klein beetje afscheid van deze rubriek. Want wat hebben we een hoop power voorbij zien komen. Dit betekent overigens niet dat er geen plek is voor nieuwe power moms. Wil jij ook graag een keer aan deze rubriek meedoen om je verhaal te doen? Stuur mij en een mailtje.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog