Dit wil je niet missen...

Hoe doen ze dat toch…?: power mom Patricia aan het woord

Het is weer tijd om een nieuwe power mom aan je voor te stellen. Dit keer geef ik het woord aan power mom Patricia die vertelt  hoe zij het nou toch doet.  Dat lees je hier.

Wat lees je allemaal in dit artikel?

Wie ben je?

Ik ben Patricia, 33 jaar en getrouwd met Daphne. Ik woon in Landgraaf en ben daar ook werkzaam als postbezorger en loop daar een krantenwijk. Wij hebben één zoontje, Bjarne Tim. Hij is nu 2,5 en zit volledig in de “ik ben twee en ik zeg nee” fase haha.

Ik ben dus getrouwd, in 2016 alweer 5 jaar. Wij hebben thuis twee honden, twee kippen, twee eenden, een hamster en een baardagaam. Kortom, bijna een hele dierentuin. Overigens kijk ik absoluut niet om naar de baardagaam en verder geef ik de beesten (op de honden na) alleen eten als ze niet in de buurt zijn. De dieren zijn voornamelijk Daphne haar zaak.

Werk

Wat doe je voor werk?

Ik noemde het net al even, ik heb een krantenwijk en overdag werk ik als postbezorger voor PostNL

Hoeveel werk je per week?

De krantenwijk is ongeveer 6 uur, een beetje afhankelijk van hoe makkelijk de kranten mee te nemen zijn, ik werk bij de post op contract 8 uur per week. Echter, ik word meestal 10 tot 11 uur per week ingepland door de week op mijn wijken. Met de extra tijd die ik langer loop op mijn wijken door de krap geplande tijden, loop ik gemiddeld al snel 12 tot 14 uur per week voor de post.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Ik was op zoek naar werk en mijn WW-uitkering liep bijna af. In het verleden had ik een zaterdag baantje bij, toen nog, de PTT en dat vond ik eigenlijk altijd wel erg leuk om te doen. Bij PostNL waren vacatures vrij en ik besloot te schrijven. Ik mocht op gesprek komen en werd aangenomen. In eerste instantie voor een jaarcontract. Deze is inmiddels omgezet naar een contract voor onbeperkte tijd.

Voor de krantenwijk heb ik gekozen om het gat in het inkomen wat bij te vullen. Dit is overigens wel iets wat ik toch niet mijn hele leven wil doen, want het vroege opstaan is vaak best zwaar.

Welke voldoening haal je uit je werk?

Het contact met de klant, de dankbaarheid als je een kaart op het juiste adres aflevert, wanneer hier bijvoorbeeld geen juist adres op staat ofzo. Of gewoon het groeten van mensen, een kort praatje maken, even knuffelen met de honden. Er zit zoveel moois in het werken bij de post. Nadeel is natuurlijk het weer bij tijd en wijle, maar daarom houden wij ons maar vast aan de dagen met mooi en droog weer. En die zijn gelukkig nog altijd in de meerderheid.

Hoe combineer je werken met het moederschap?

Daphne, mijn vrouw, werkt in de gehandicaptenzorg. Regelmatig kunnen we elkaar daardoor wel afwisselen. Gaat dat niet? Dan brengen we Bjarne naar mijn schoonmoeder die dan op hem past. Mijn moeder woont helaas aan de andere kant van het land, anders zou Bjarne ook zo nu en dan naar haar toe gaan.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Ik heb momenteel een wijk die bij de late afvoer zit. Dit betekent dat ik op zijn vroegst op dinsdag, donderdag en zaterdag pas om 13 uur kan beginnen met lopen. Maar ik wil bij de post heel graag een vroege afvoer wijk. Dan kan ik al om 11 uur beginnen en ben ik dus ook altijd gewoon rond etenstijd makkelijk weer thuis. Iets wat nu weleens een probleem is. Zeker rond bijvoorbeeld feestdagen eraan wanneer het toch echt nog steeds wel drukker is met de post.

Hobby’s

Heb je hobby’s en welke?

Muziek, lezen, schrijven en wandelen.

Hoeveel tijd besteed je aan jouw hobby’s per week?

Te weinig haha. Maar dat komt gewoon echt doordat ik niet genoeg tijd heb naast mijn werk en mijn blog om ook nog aan al mijn hobby’s toe te komen. Maar ik denk dat ik gemiddeld wel een uur of 8 besteed.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Het is niet echt een keuze geweest eigenlijk, het zijn allemaal passies waarvan ik tijdens mijn leven erachter ben gekomen dat ik dit graag doe. En ik ben ze blijven doen om ook mijn eigen momenten van ontspannen te kunnen pakken.

Welke voldoening haal je uit hobby’s?

Ze ontspannen me. Helpen me even bewust uit de drukte thuis te stappen. Want soms is het gewoon echt wel heel erg druk thuis en dan is het gewoon echt fijn om even te kunnen zeggen: “Ik ga ervandoor omdat ik een afspraak heb staan voor mijn hobby”

Hoe combineer je jouw hobby’s met het moederschap?

Lezen doe ik voornamelijk als Bjarne ligt te slapen. Wandelen probeer ik gewoon te doen wanneer ik maar even tijd heb. Bjarne kan dan altijd mee in de kinderwagen als ik op hem let en zingen doe ik overal en nergens. Maar ook wekelijks in een koor en daarmee repeteren we op vrijdagavond. En zo nu en dan hebben we een optreden. Als Daphne op die dagen werken is dan gaat Bjarne eigenlijk altijd gewoon gezellig mee.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Nee, ik vind het eigenlijk wel goed zo.

Dank je …

Dank je Patricia dat we even met jouw leven als power mom mochten meelezen. Wat leuk om te lezen dat jullie thuis zoveeol dieren hebben, uit ervaring weet ik dat dit naast het hebben van kids én beiden een baan, nogal wat power vergt. Verder wil ik nog even zeggen: “Bjarne”, wat een enrom leuke naam.

Wil je meer over Patricia te weten komen?

Website: www.patricianeemtjemee.nlpatricianeemtjemee
Instagram: patricia_neemt_je_mee
Twitter: gametmemee

Ben jij ook een power mom en zou je het leuk vinden om hier je verhaal te doen? Stuur mij een mailtje.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog