Dit wil je niet missen...

Hoe doen ze dat toch…?: power mom Nicole aan het woord

Het is weer vrijdag en dit betekent dat ik weer een nieuwe power mom aan je mag voorstellen. Vandaag vertelt Nicole hoe zij werk en haar hobby’s combineert met het moederschap. Wederom een power mom in hart en nieren, als je het mij vraagt. Lees mee met een nieuwe: ‘hoe ze dat toch doet…?’

Wie ben je?

Ik ben Nicole, 33 jaar, getrouwd met Kevin. We hebben samen een zoontje, Spencer, die in januari alweer 2 jaar wordt. Daarnaast ben ik momenteel zwanger van een dochter (nu 30 weken).

Werk

Wat doe je voor werk?

Ik werk in de journalistiek. Dit werk doe ik al sinds mijn 18e met heel veel plezier. Ik werk als redacteur en mag tegenwoordig ook eindredactie doen.

Hoeveel werk je per/week?

Ik werk momenteel 32 uur per week. Voor ons zoontje kwam werkte ik fulltime, maar heb nu op de woensdagen ouderschapsverlof zodat ik bij hem kan zijn. Als onze dochter komt, blijf ik 4 dagen werken.

Hoe combineer je werken met het moederschap?

Omdat mijn man in de horeca werkt en dus ’s avonds en in het weekend weg is, en ik als ik eindredactiediensten draai ook onregelmatig moet werken, is het allemaal best hectisch om het rond te krijgen qua kinderopvang. Onze week ziet er als volgt uit: Mijn man is op maandag en dinsdag vrij en heeft dan papadagen. Ik ben de woensdagen vrij. Op donderdag gaat ons zoontje naar mijn vader en stiefmoeder en op vrijdag naar een gastouder. Als ik ook in het weekend dienst heb, dan gaat ons zoontje ook naar de gastouder.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Het is soms best druk en hectisch, maar ik zou niet zonder mijn werk kunnen. Ik heb er heel veel plezier in, ik heb de allerleukste collega’s die je je maar kunt wensen en het zou voor mij helemaal niets zijn om fulltime thuis te zitten. Van mij hoeft het zoals het nu is ook niet te veranderen. Wellicht dat ik hier anders over denk als er straks  twee kindjes zijn, maar dat zien we dan wel weer!

Hobby’s

Heb je hobby’s en welke?

Mijn grootste hobby is momenteel mijn blog. Er gaat veel van mijn vrije tijd in zitten. Ik wil dagelijks bloggen en dat kost gewoon tijd. Het is niet alleen het bloggen zelf, maar ook alles eromheen; mails beantwoorden etc. Maar het schrijven vind ik heel erg leuk en het is dan ook een uitlaatklep voor me.

Hoeveel tijd besteed je aan jouw hobby’s per/week en hoe combineer je jouw hobby’s met het moederschap?

Elke avond zit ik achter mijn laptop en ben ik bezig met mijn site. Dit kan pas als ons zoontje op bed ligt. Daarnaast ga ik graag met vriendinnen eten, naar musicals en dergelijke. Dit is dan ook weer een heel geregel qua oppas omdat ons schema al zo strak is in een week.

Tips en trics van Nicole

Mijn advies voor andere powermoms? Blijf bij jezelf. Het is een cliché, maar wel waar.

Dank je Nicole

Dank je voor jouw gastblog ‘Hoe doet ze dat toch…?’, Nicole. Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met jouw zwangerschap. Knap vind ik het hoe jij je full time job (want ook 32 uur mag je wat mij betreft best nog onder die full time scharen) combineert met je gezin én je hobby’s. Ik vind dat je daar best trots op mag zijn, want je doet het mooi maar wel even!

Wil je meer over Nicole te weten komen?

Website: www.everyday-life.nl
Facebook: everydaylifenl
Instagram: nicole_everydaylife
Twitter: @EverydayLifeNL

Ben jij ook een power mom en zou je het leuk vinden om hier je verhaal te doen? Stuur mij een mailtje.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog