Dit wil je niet missen...

Hoe doen ze dat toch…?: power mom Nathalie aan het woord

Het is alweer de 2e power mom van dit jaar die ik aan je mag voorstellen. Vandaag geef ik het woord aan power mom Nathalie. Zij vertelt iets over haar leven als werkende moeder met een stoot aan hobby’s waar je u tegen zegt. Bovendien doet Nathalie ook nog geheel belangeloos iets voor een ander. Typisch gevalletje “hoe doet ze dat toch!” Lees je mee hoe?

Wat lees je allemaal in dit artikel?

Wie ben je?

Mijn naam is Nathalie Wakker, 35 jaar en sinds 2003 getrouwd! We hebben twee dochters, de meiden zijn inmiddels 6 en 9 jaar oud! Wij wonen met ons gezin in Wageningen, in een appartement met onze twee kinderen, twee honden en een hamster!

Werk

Wat doe je voor werk?

Van beroep ben ik administrateur, ik werk op de financiële afdeling.

Hoeveel werk je per week?

24 uur per week werk ik voor mijn werkgever.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

In de eerste plaats omdat het destijds nodig was, financieel gezien maar op de tweede en zeker niet minder belangrijke plaats vindt ik het fijn en belangrijk om (buitenshuis) te werken. Ik wil me blijven ontwikkelen, maar ook gewoon een (financiële) bijdrage leveren aan ons huishouden.

Welke voldoening haal je uit je werk?

Ik voel me Nathalie, niet alleen moeder en vrijwilliger maar ook de werknemer die voldoening haalt uit het werk buitenshuis.

Hoe combineer je werken met het moederschap?

Het grootste gedeelte van de uren werk ik onder schooltijd, in theorie kan ik al mijn uren onder schooltijd maken. Wij hebben er echter voor gekozen dat de kinderen twee middagen vanuit school een poosje naar opa en oma gaan.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Mochten we ooit zover komen dat wij minder vaak naar afspraken moeten voor één van onze dochters dan wil ik wellicht helemaal onder schooltijd gaan werken. Dan hebben we alleen oppas nodig als ze onverhoopt thuis zijn door ziekte of als het vakantie is.

Hobby’s

Heb je hobby’s en welke?

Mijn hobby’s? Allemaal? Nou daar komen ze! Ik maak zelf kleding, ik haak, lees graag, ben initiatiefnemer en bestuurslid bij Speelgoedbank Wageningen en ben vrijwilliger bij de sportvereniging en dansschool van onze kinderen, help waar mogelijk op school en draag regelmatig een steentje op vrijwillige basis bij als het nodig is bij andere organisaties. En als laatste, mijn site… een uit de hand gelopen hobby waar ik veel plezier van heb!

Hoeveel tijd besteed je aan jouw hobby’s per/week?

Echt precies kan ik het niet zeggen, maar denk wel zo’n 30 tot 40 uur per week! Soms is het druk en soms minder druk.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Vrijwilligers werk is iets wat wij met de opvoeding mee hebben gekregen, dat hoort bij het leven. Iedereen zou een maatschappelijke bijdrage moeten leveren in mijn ogen. Dat het bij mij wat uit de hand is gelopen en ik meerdere dingen doe is omdat ik het allemaal leuk vindt en de ballen al jaren lang ook echt in de lucht kan houden. De keuze voor de Speelgoedbank vijf jaar geleden was wat ingrijpend, dat neemt zo nu en dan echt veel tijd in beslag. Maar het is erg fijn om mensen te kunnen helpen en kinderen blij te maken samen met mijn collega’s!

Welke voldoening haal je uit hobby’s?

Een tevreden gevoel en iets doen voor een ander. Trots kunnen zijn op het rokje of jurkje dat mijn dochters dragen… het stroomlijnen van zaken bij de verenigingen of het schrijven van een artikel op een site. Ik kan daar echt van genieten en plezier aan beleven!

Hoe combineer je jouw hobby’s met het moederschap?

Onze dochters liggen nu nog tussen 19.00 – 19.30 uur op bed, dus de meeste tijd die ik heb voor mijn hobby’s is na die tijd. Ik wil niet de hele tijd achter de pc zitten als de meiden op zijn. De uurtje die ik besteed op school of bij de vereniging zijn vaak als zij daar ook zijn. De speelgoedbank kunnen ze eigenlijk in 75% van de gevallen mee en zij vermaken zich daar wel. Ze vinden het heerlijk, een grote tuin en veel speelgoed!

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Dit weet ik eigenlijk niet zo goed, aan de ene kant nee, want het voelt goed en ik word er blij van. Aan de andere kant, meer tijd om gewoon de was te strijken en vaker kleding te maken zou ook niet verkeerd zijn. Maar goed… we zullen zien!

Dank je Nathalie

Dank je voor jouw bijdrage aan deze blog. Wat mooi om te lezen hoe jij je inzet voor anderen. De speelgoedbank is een geweldig initiatief als je het mij vraagt, en ik kan me heel goed voorstellen dat je daar voldoening uit haalt. Dat je het er ‘gewoon nog even’ naast doet, geheel balangeloos, vind ik helemaal bijzonder. Wat mij betreft een echte power mom.

Wil je meer over Nathalie te weten komen?

Website: veusteveul.nl
Facebook: veusteveul
Instagram: veusteveul
Twitter: Veusteveul
Pinterest: veusteveul

Ben jij ook een power mom en zou je het leuk vinden om hier je verhaal te doen? Stuur mij een mailtje.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog