Dit wil je niet missen...

Hoe doen ze dat toch…?: power mom Mirjam aan het woord

Het is weer tijd om een nieuwe power mom aan je voor te stellen. Dit keer geef ik het woord aan power mom Mirjam. Mirjam vertelt iets over haar drukke leven als werkende, sportende en bloggende moeder, en over hoe zij dealt met haar aandoening Coeliakie. “Hoe doet ze dat toch?”, dat lees je hier.

Wat lees je allemaal in dit artikel?

Wie ben je?

Ik ben Mirjam, 39 jaar en getrouwd.Wij hebben 2 meisjes: Eva van 8 en Mirthe van 5. Daarnaast is 10 jaar geleden onze tweeling Boris & Sanne veel te vroeg geboren. Ze hebben allebei een uur geleefd en zijn toen overleden.

Werk

Wat doe je voor werk?

Ik ben projectleider openbare ruimte bij een kleine gemeente.

Hoeveel werk je per week?

32 uur.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Toen wij kinderen kregen, hebben we er bewust voor gekozen om allebei 32 uur te werken. En de kinderen 3 dagen naar het kinderdagverblijf. Dit omdat het kinderdagverblijf dan ook een ’thuis’ wordt. Niet veel later is mijn man een eigen bedrijf begonnen.

Hoe combineer je werken met het moederschap?

Ik ben 1 dag vrij en 1 dag werk ik thuis. Die dagen kan ik de meisjes brengen en halen. Mijn partner is 2 middagen thuis. De 5e middag gaan de kinderen naar de BSO.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Nu de kinderen naar school gaan (en ik zoveel andere, leuke activiteiten heb) zou ik graag 4 of 8 uur minder willen werken. Maar dat kan financieel helaas niet.

2

Sport

Welke sport(en) beoefen je?

Ik roei.

Hoeveel sport je per/week?

1 keer per week.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Roeien is een heerlijke sport, lekker buiten en met leuke mensen. In de winter roeien we op zaterdagochtend, in de zomer ook 1 avond door de week.

Welke voldoening haal je uit sport?

Lekker bezig zijn, leuke roeimaatjes om na afloop koffie mee te drinken en ondertussen ook nog mijn conditie en lijf in vorm houden.

Hoe combineer je sporten met het moederschap?

Mijn man zorgt voor de kinderen als ik ga sporten.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Zo is het goed.

Hobby’s

Heb je hobby’s en hoeveel tijd besteed je aan jouw hobby’s per week?

Mijn webblog ikbenglutenvrij.nl is een hobby. Om de dag plaats ik een blog over Coeliakie en ons glutenvrije leven. Hieraan besteed ik gemiddeld een uur per dag.

Ook heb ik een gezamenlijke moestuin waar ik coordinator van ben. 1 keer in de 2 weken gaan we met een groep vrijwilligers hier een ochtend aan het werk. Lekker met m’n handen in de grond met een leuke groep mensen. Ondertussen kunnen kinderen (en hun ouders) aan de aangrenzende speeltuin komen kijken hoe groentes groeien en mogen ze natuurlijk ook meewerken of plukken.

De oudercommissie op school ben ik ook druk mee. Wij organiseren de festiviteiten op school. Rond 1 van de 3 activiteiten die ik op school organiseer, is het even druk. In de rest van het jaar kost het 2 uur per 1,5 maand voor de vergadering. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik dan weet welke festiviteteiten er georganiseerd worden en hierbij glutenvrije vervangers voor Mirthe kan zorgen. Maar ik vind het ook fijn om bij de school betrokken te zijn, om de school, de kinderen en de leerkrachten op een andere manier te zien en te leren kennen.

Daarnaast zijn lezen/internetten/afspreken met vriendinnen/wandelen met manlief/koken en bakken/eten/voorlezen ook hobby’s en schaar ik het roeien ook onder mijn hobby’s.

Hoe combineer je jouw hobby’s met het moederschap?

Soms doe ik het als de kinderen naar school zijn of slapen, soms gaan ze mee of doen ze hun eigen ding en soms is manlief er voor opvang.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Ik zou graag iets meer tijd hebben voor mijn hobby’s.

Gezondheid

Heb je last van (lichamelijke of geestelijke) gezondheidsproblemen?

Onze jongste dochter en ik hebben Coeliakie (glutenintolerantie). Als wij gluten binnen krijgen, omstaat er een ontstekingsreactie in de darmen, waardoor onze darmvlokken verdwijnen. Met vitaminetekorten en andere gevolgen van dien. Daarom moeten wij ons houden aan een strikt glutenvrij dieet.

Hoeveel belemmert jou dit in je dagelijkse leven

Niet. Het kost alleen vaak voorbereidingstijd. Om de boodschappen te halen in de verschillende winkels, om brood te bakken, om lekkers mee te geven naar verjaardagspartijtjes, om te zorgen dat er voldoende glutenvrije pepernoten zijn op school en om uit te zoeken waar we veilig uit eten kunnen.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Nee, Coeliakie hoort bij ons.

Dank je Mirjam

Dank je voor het invullen van de vragen Mirjam. Je hebt een druk leven waarin je al die dingen doet die jouw voldoening geven, pet je af daarvoor! Ik vind het mooi om te lezen dat je jouw (jullie) gezondheidsproblemen niet ziet als ‘problemen’ en er zo goed mee weet om te gaan. Dat maakt jouw een absolute power vrouw als je het mij vraagt. Ook vind ik het bijzonder dat je jouw eerste kinderen (jullie tweeling) zo mooi benoemt, zij horen ook bij jouw gezin. Als moeder van een engelmeisje weet ik hoe belangrijk dat is.

Wil je meer over Mirjam te weten komen?

Website: www.ikbenglutenvrij.nl
Facebook: ikbenglutenvrij
Instagram: ikbenglutenvrij
Twitter: @MirjamHolleman
Pinterest: ikbenglutenvrij

Ben jij ook een power mom en zou je het leuk vinden om hier je verhaal te doen? Stuur mij een mailtje.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog