Dit wil je niet missen...

Hoe doen ze dat toch…?: power mom Merel aan het woord

Vrijdag power mom dag, en dat betekent dat we een nieuwe power mom in het zonnetje zetten. Vandaag vertelt power mom Merel van Lotuswritings hoe zij haar balletjes hoog houdt. Lees je mee met een nieuwe ‘hoe doet ze dat toch…?’

Wat lees je allemaal in dit artikel?

Wie ben je?

Hoi! Ik ben Merel (32), werk in het dagelijks leven als freelance schrijfster en blog elke doordeweekse dag.

Ik heb drie (temperamentvolle) dochters. De oudste is 10, uit een eerdere relatie, de jongste twee 2 en 1. Tussen die twee zit slechts elf maanden verschil. Om het maar eufemistisch te zeggen: dat levert weleens bijzondere uitdagingen op. Met hun oudere zus zijn ze vaak lekker aan het stoeien. En op haar beurt kan die vaak erg lachen om de ondeugende streken die haar kleine zusjes uithalen.

Ik woon samen met mijn vriend Ro (en onze kinderen natuurlijk). Huisdieren hebben we niet, met name omdat Ro bang is dat de verzorging in de praktijk vooral op zijn schouders terecht zou komen. Misschien terecht, al kan ik het me nu niet voorstellen. Tenzij we een knaagdier in huis zouden halen althans, die vinden mij meestal niet zo aardig.

Werk

Wat doe je voor werk?

Sinds de geboorte van onze middelste dochter werk ik als freelance schrijfster. Hoewel het nog niet heel veel oplevert, vind ik het prettig dat ik een klein steentje kan bijdragen. Helemaal stilzitten lukt me niet, ik zou me misschien ook te afhankelijk voelen. Hiernaast zorg ik doordeweeks het grootste deel van de tijd voor onze meiden, in het weekend gaat Ro wat vaker met ze op pad (om die tijd in te halen).

Hoeveel werk je per/week?

Vind dat moeilijk te zeggen. Bloggen zie ik eigenlijk ook als werk, omdat het een beetje mijn visitekaartje is naar potentiële klanten. Misschien kom ik daardoor wel op de twintig tot dertig uur per week, allemaal tijdens slaap- en schooltijd van de kinderen. Heel soms ook in het weekend. Geloof dat ik eigenlijk ook nog nooit zo efficiënt en hard gewerkt heb, alles bij elkaar genomen.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Schrijven is mijn passie, maar lang geloofde ik niet in mijn kunnen. Ik deed werk waar ik eigenlijk helemaal niet gelukkig van werd. Door die eerder genoemde zwangerschap besloot ik het over een andere boeg te gooien. Met een dikke buik word je toch niet aangenomen, zo redeneerde ik, dus was er een beter moment in mijn leven dan nu? Al snel kreeg ik via een vriendin de mogelijkheid om aan de slag te gaan voor één van haar opdrachtgevers. Wat vond ik het eng! En moeilijk ook, ik had namelijk weinig ervaring in de journalistiek. Langzaam vond ik mijn weg. Om mezelf meer zekerheid te geven als schrijver besloot ik cursussen te gaan volgen: Korte verhalen schrijven, Copywriting en nu ook Journalistiek. Maar om terug te komen op je vraag, ik ben er min of meer ingerold. Gelukkig, kan ik achteraf zeggen.

Welke voldoening haal je uit je werk?

Heel veel! Ik geniet wanneer ik aan het tikken ben of een nieuw verhaal verzin. Het enige waar ik een beetje moeite heb, is het missen van de kinderen. Daarom probeer ik echt heel bewust werk en thuis te scheiden – hoewel eerlijkheid me gebiedt te zeggen dat dit nog niet altijd lukt. Bovendien is het prettig soms weer een volwassen gesprek te kunnen voeren of mezelf intellectueel uit te dagen.

Hoe combineer je werken met het moederschap?

Op vrijdag heeft Ro ouderschapsverlof. Dan werk ik 9 tot 9,5 uur. Maandagochtend zit de middelste op de peuterspeelzaal, dan gaat mijn moeder met de jongste zwemmen en kan ik ook nog twee tot drie uur aan de slag. Verder werk ik altijd als ze slapen en heel soms in de avonduren ook.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Haha ik zou vooral willen dat er extra uren in een dag kwamen. Maar nee, in principe niet echt. Ik zou alleen willen leren iets beter te kunnen doseren en iets meer balans te krijgen in mijn dagen.

Tips en trics van Merel

Ik heb het ouderschap lang alleen gedaan. Sinds ik weer samen ben (met Ro), zie ik pas hoe anders het is wanneer je dit met iemand anders invult. Dat deed me beseffen waarom buitenstaanders zeggen: ‘Goh wat zwaar!’ wanneer je vertelt het alleen te doen. Lieve dames die het allemaal alleen doen (ook binnen een relatie), wat zijn jullie sterk! Vergeet alleen niet dat je er zelf ook nog bent. Probeer soms oppas te regelen en ga eventjes iets doen waar je ook heel gelukkig van wordt, naast de kinderen.

En eigenlijk geldt dat voor alle andere powermoms toch net zo goed? Ik denk dat we ons allemaal op onze eigen manier volledig toewijden aan wat we doen: kinderen, gezin, hobby, sport (eventueel zelfs in minder goede gezondheid)… Rust en ontspanning zijn voor alle andere moeders minstens zo belangrijk, dus soms een stapje terug en de boel de boel laten! Hoe moeilijk dat ook kan zijn…

Bedankt voor je leuke vragenlijst Roelina!

Liefs,

Merel

Dank je Merel

Dank je voor jouw mooie en openhartige blog. Dat jij een power mom pur sang bent, dat hoef ik verder niet te onderstrepen. Ik kan het met jouw advies eigenlijk alleen maar eens zijn. Neem gewoon eens een stapje terug en laat de boel de boel! Daar worden we als mom alleen maar sterker van!

Wil je meer over Merel te weten komen?

Website: www.lotuswritings.nl

Facebook: overouderschapenliefde

Instagram: lotus_writings

Twitter: @lotus_writings

Pinterest: lotuswritings

Ben jij ook een power mom en zou je het leuk vinden om hier je verhaal te doen? Stuur mij een mailtje.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog