Dit wil je niet missen...

Hoe doen ze dat toch…?: power mom Linda aan het woord

Vrijdag is het weer. En dat betekent dat ik wederom een moeder met ballen aan je mag voorstellen. Vandaag geef ik het stokje aan power mom Linda, die vertelt iets over haar drukke leventje als werkende, studerende en bloggende moeder van een jongenstweeling. “Hoe ze dat doet?” Lees maar mee.

Wie ben je?

Ik ben Linda, 29 jaar en getrouwd met Arno. We hebben 2 kinderen, een jongenstweeling van 6 jaar. We wonen met zijn viertjes in huis en hebben verder geen huisdieren.

Werk

Wat doe je voor werk?

Ik werk als roosteraar bij ORO. Bij ORO worden mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap begeleidt. Ik plan de roosters voor alle medewerkers die op de woongroepen en dagbesteding werken.

 

Hoeveel werk je per week?

Ik werk 22 uur per week. Van die 22 uur werk ik 16 uur als roosteraar en voor 6 uur zit ik in de Ondernemingsraad.  Naast mijn werk volg ik ook een 4-jarige deeltijd HBO opleiding HRM. Hiervoor ga ik 1x per week een middag+avond naar school en heb ik ongeveer 6 uur thuisstudie per week nodig. Ik zit inmiddels in het 3e leerjaar.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Ik vind het heerlijk om te werken. Ik zeg wel eens ooit dat ik juist een leukere mama ben omdat ik werk. Ik vind het fijn om gewoon af en toe van huis af te zijn en mijn verantwoordelijkheden op mijn werk te hebben.
Mijn opleiding ben ik gestart omdat ik alleen een SPW diploma had. Daarmee kon ik alleen in de zorg werken, en dat wilde ik niet meer. Inmiddels heb ik mijn eerste diploma op het HBO al binnen gesleept (Associate Degree HRM), en nu dus nog 2 jaar voor de volledige bachelor.

Welke voldoening haal je uit je werk?

Ik vind het erg fijn om verantwoordelijkheid te dragen op mijn werk. Daarnaast vind ik het contact met mijn collega’s erg prettig en dat zou ik ook niet willen missen.

Hoe combineer je werken met het moederschap?

De kinderen gaan naar school, dat scheelt al enorm. Verder passen na school 2x per week de opa’s en oma’s op en 1x per week gaan ze naar de BSO. De andere dagen ben ik er zelf om ze op te halen. En dan hebben we het ook lekker druk met zwemlessen en afspreken enzo 😉

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Nee, ik vind het helemaal prima zo! Natuurlijk is het fijn als ik over 2 jaar klaar ben met studeren, maar van de andere kant is het allemaal goed te combineren. Ik houd er ook van om gewoon lekker druk en bezig te zijn, dus dit past wel bij me.

Sport

Welke sport(en) beoefen je?

Ik volleybal met mijn vriendinnen en speel mee in de recreantencompetitie.

Hoeveel sport je per week?

Ik sport 2x per week.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Op deze manier zie ik iedere week mijn vriendinnen en blijf ik lekker in beweging.

Welke voldoening haal je uit sport?

Een fit en voldaan gevoel na het trainen of na de wedstrijd! En een fijne teamspirit.

Hoe combineer je sporten met het moederschap?

Op de avonden dat ik ga sporten is mijn man thuis.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet? Nee, het liefst blijf ik nog jaren op deze manier volleyen.

Hobby’s

Heb je hobby’s en welke?

Naast volleybal is mijn blog mijn hobby. Sinds kort heb ik dan ook mijn tweede blog gestart waar ik iets meer persoonlijke blogs wil gaan delen. Ik ben heel benieuwd hoe me dat gaat bevallen en of ik dat net zo leuk vindt als reviews en inspiratieblogs die ik op Go or No Go schrijf.

Hoeveel tijd besteed je aan jouw hobby’s per week?

Ik ben 6-8 uur per week aan mijn blogs bezig.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Ik vind het heel leuk om te schrijven! Heerlijk om ’s avonds achter de laptop te kruipen om mijn verhaal op papier te zetten. Ook vind ik het altijd leuk om blogs af te werken met mooie foto’s. Om dan uiteindelijk het resultaat te zien vind ik altijd een leuk momentje!

Welke voldoening haal je uit hobby’s?

Lekker van me afschrijven en ontspannen.

Hoe combineer je jouw hobby’s met het moederschap?

Meestal blog ik ’s avonds als de jongens slapen of als ze op school zijn. Dat laatste kan dan alleen als ik weinig te doen heb voor school natuurlijk. In het weekend probeer ik altijd overdag vrij te houden, dus geen blog en geen studie. Dat gaat tot nu toe prima!

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Nee, ik ben helemaal happy zoals het gaat!

Tips en trics van …

Loop jezelf niet voorbij! Lekker cliche, maar wij power moms willen soms ook wel net iets teveel van ons zelf vragen. Pas dus goed op jezelf en vergeet jezelf af en toe ook niet wat rust te gunnen.

Dank je …

Dank je Linda. Wat een leuke bijdrage. En dat je in deze rubriek thuishoort lijkt me wel duidelijk. Werk, je (twee) blog(s) én een studie, wat een power heb je om dat naast het moederschap voor elkaar te boksen. Ik vind het knap! Ik ben overigens erg nieuwsgierig geworden naar je tweede blog en de verhalen daarop. Ik ga je volgen!

Wil je meer over … te weten komen?

Website: Ik blog op www.go-or-no-go.nl en sinds kort ook op www.aboutmylife.nl
Facebook: GoOrNoGo
Instagram: go_or_no_go.nl

Ben jij ook een power mom en zou je het leuk vinden om hier je verhaal te doen? Stuur mij een mailtje.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog