Dit wil je niet missen...

Hoe doen ze dat toch…?: power mom Kimberley aan het woord

Ik stel vandaag weer een nieuwe power mom aan je voor. Kimberly vertelt dit keer over haar leven als power mom Een moeder van 4 kinderen, welke ze zelf thuisonderwijs geeft en dat combineert met nog een heleboel andere dingen. Hoe ze dat ? Lees maar mee.

Wie ben je?

Ik ben Kimberley, 27 jaar en getrouwd met Joeri, afkomstig uit België. Samen hebben we 4 kindjes. Onze oudste zoon is er bijna 8, dan hebben we een zoon van 6.5 en een zoon van bijna 3, onze jongste is een dochter van 11 maanden. Onze oudste zoon heeft autisme, gilles de la tourette en een taalstoornis en ook onze jongste zoon heeft autisme.Ik geef onze kinderen zelf thuisonderwijs en voer hen naar hun 3 hobby’s waarvan we er eentje samen doen (zwemmen). Verder lopen er hier ook nog 2 hele lieve poezen rond, Groentje en Geeltje.

Werk

Wat doe je voor werk?
Ik heb samen met mijn echtgenoot een eigen webshop (www.houtenspel.be) Daarnaast doe ik ook vrijwilligerswerk voor 3 verschillende organisaties.

Hoeveel werk je per week?

Bij onze eigen webshop hangt dat af van het aantal binnengelopen bestellingen. Het vrijwilligerswerk verschilt. Bij organisatie 1 is dat 1 keer per maand, bij de 2 anderen enkel als ze me nodig hebben (enkele keren per jaar).

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Het werk rondom de webshop kan van thuis uit en is perfect te combineren met het gezin en vooral thuisonderwijs van de kinderen. Voor het vrijwilligerswerk koos ik voor organisaties die me nauw aan het hart liggen en daar wil ik proberen mee het verschil te maken.

Welke voldoening haal je uit je werk?

Veel! Het geeft me het gevoel dat ik meer kan doen dan enkel mama zijn en thuisonderwijs geven.

Hoe combineer je werken met het moederschap?

Alles loopt hier vaak door elkaar, maar het meeste voor onze webshop gebeurd ’s avonds als de kinderen slapen. Het vrijwilligerswerk is vaak samen met de kinderen, zo niet dan is mijn echtgenoot er voor de kinderen, wij doen nooit beroep op een oppas.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Een paar extra uren per dag zou mooi zijn maar nee, ik ben blij met hoe het gaat al zou ik graag nog meer willen doen binnen de organisaties die ik steun, maar dat is onmogelijk gezien de drukte.

Sport

Welke sport(en) beoefen je?

Ik probeer af en toe te gaan hardlopen, maar dat heeft wel vaker eens ‘on hold’ gestaan door de durkte binnen het gezin.

Hoeveel sport je per/week?

Als de planning het toe laat, 3 keer per week.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Omdat ik hiervoor niet zo lang van huis ben en ook dicht bij huis, mocht er wat zijn met de kinderen.

Welke voldoening haal je uit sport?

Veel! Vooral omdat ik er dan even tussen uit ben, ook al is het vaak maar drie kwartiertjes. Ik kan dan toch even mijn hoofd leeg maken.

Hoe combineer je sporten met het moederschap?

Ik vertrek zodra mijn echtgenoot een voet binnen zet na zijn werk, hij zorgt er dan voor dat de kinderen bedklaar zijn tegen de tijd dat ik weer thuis ben.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Wat meer tijd om vaker te gaan hardlopen zou fijn zijn, maar verder gaat het eigenlijk prima.

Hobby’s

Heb je hobby’s en welke?

Bloggen.

Hoeveel tijd besteed je aan jouw hobby’s per/week?

Ik denk dat ik die uren liever niet op tel. Momenteel wat minder, maar als ik echt ten volle bezig ben met de blog is dat makkelijk 30 uur per week en meer!

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Omdat schrijven me helpt om dingen te relativeren en vooral heel erg oplucht, ik heb dan ook een heel persoonlijke blog.

Welke voldoening haal je uit hobby’s?

Dat ik er (onbewust) vaak andere mensen mee help en herkenning kan scheppen.

Hoe combineer je jouw hobby’s met het moederschap?

Ik blog vooral in de voormiddag als de kinderen nog vrij aan het spelen zijn en ’s avonds als ze slapen. Valt het op dat ik nogal weinig slaap heb? 😉

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Ik zou heel graag wat budget kunnen vrijmaken om een mini laptop aan te kopen die ik dan mee kan nemen naar de kinderen hun hobby’s. De uren die ik daar door breng zouden me heel wat uren slaap kunnen bezorgen doordat ik daar dan heel wat kan doen aan de blog.

Gezondheid

Heb je last van (lichamelijke of geestelijke) gezondheidsproblemen?

Ikzelf heb autisme.

Hoeveel belemmert jou dit in je dagelijkse leven?

Het maakt sociale contacten vaak heel wat moeilijker en ik heb veel nood aan voorspelbaarheid en structuur.

Hoe combineer je jouw gezondheidsproblemen met het moederschap?

Doordat ik ontzettend goed kan rekenen op mijn echtgenoot kan ik toch voldoende rust nemen om van de overprikkeling overdag af te geraken. Zonder hem zou ik nooit kunnen doen wat ik nu doe omdat ik er dan onderdoor zou gaan, dat is nu niet het geval omdat ons gezin draait mede dankzij hem.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Nee, ik ben trots op wie ik ben. Het is niet altijd even gemakkelijk, maar mijn autisme maakt mij tot de persoon die ik ben en dat heeft heel wat voordelen. Het maakt dat ik een ontzettende doorzetter ben als ik gemotiveerd ben voor iets en heel creatief kan zijn.

Tips en trics van Kimberley

Wees jezelf en doe wat je graag doet, moet je iets doen dat je niet leuk vindt, zorg dan dat je het doet op een manier dat je er achteraf geen spijt van hebt! Mijn gezin komt te alle tijden op de eerste plaats en dat is wat mij gelukkig maakt.

Dank je Kimberley

Dank je Kimberley voor een inkijkje in jouw leven als power mom! Wat ontzettend knap dat jij de kids (en 4 ook nog) zelf onderwijs geeft, dat vergt zeker power! Bovendien heb je nogal wat ballen hoog te houden met alle nevenwerkzaamheden die je doet. Dat bewonder ik enorm. Van jouw tip kan trouwens menigeen nog wat leren. Want je hebt zo gelijk wanneer je zegt dat je de dingen die je misschien liever niet doet, moet doen zodanig dat je er zelf achteraf geen spijt van krijgt. Maak het leuk, dat scheelt zoveel. Doen wat je gelukkig maakt, maakt je inderdaad een gelukkig mens. En een gelukkige moeder is wat mij betreft meteen ook een goede moeder, daar ben ik van overtuigd.

Wil je meer over Kimberley te weten komen?

Website: www.gewoon-wij.be
Facebook: gewoon.wij.thuisonderwijs
Instagram: gewoon_wij_thuisonderwijs
Twitter: GewoonWij_TO
Pinterest: GewoonWij

Ben jij ook een power mom en zou je het leuk vinden om hier je verhaal te doen? Stuur mij een mailtje.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog