Dit wil je niet missen...

Hoe doen ze dat toch…?: power mom Karlien aan het woord

Het is weer tijd om een nieuwe power mom aan je voor te stellen. Dit keer geef ik het woord aan power mom Karlien die vertelt over haar leven als werkende, sportende en bloggende moeder van 2. “Hoe doet ze dat toch?”, dat lees je weer hier.

Wat lees je allemaal in dit artikel?

Wie ben je?

Ik ben Karlien, 32 jaar, bedrijfsjurist en getrouwd met Johan. Ik heb 2 kinderen, een meisje van 4 en een jongen van 2.5. We hebben thuis absoluut geen huisdieren.

Werk

Wat doe je voor werk?

Ik ben bedrijfsjurist bij een eHealth bedrijf.

Hoeveel werk je per week?

24 uur.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Toen de oudste klein was, werkte ik 32 uur. Dat ging prima maar ik vond het wel jammer dat ik haar minder zag dan mijn collega’s. Toen de jongste geboren werd, werkte ik een tijd 32 uur maar dat ging niet. Mijn man werkte minimaal 80 uur per week, ik had minimaal 2 uur reistijd op een dag en de jongste werd echt tien keer per nacht wakker.

Welke voldoening haal je uit je werk?

Ik vind het heerlijk om na te denken, problemen op te lossen en ideeën uit te werken.

Hoe combineer je werken met het moederschap?

Mijn oudste gaat naar school en daarna halen wij haar op. Wij kiezen hier in ieder geval deze maanden voor omdat de eerste tijd op de basisschool vrij intensief is. De jongste gaat naar de gastouder en vindt dit fantastisch. Op vrije dagen is hij haast beledigd dat hij niet naar de oppas mag.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Soms wel, soms niet. Soms wil ik volledig vanuit huis werken, maar vaak vind ik het ook fijn om met collega’s te werken. Voordeel van voor jezelf werken, is dat je de kinderen na school kunt ophalen.

Sport

Welke sport(en) beoefen je?

In de sportschool sport ik ongeveer 4 keer per week, dat is high intensity training. Dit mag 2x per week. Daarnaast 1x per week pilates en 1x per week core power. In de zomer windsurf ik. Ook fiets en wandel ik veel met de kinderen.

Hoeveel sport je per/week?

Minimaal 4x per week, het liefst iedere dag.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Daar voel ik me vooral goed bij. Mijn man is vaak weg waardoor ik veel met de kinderen ben. Om tijd voor mezelf te hebben, sport ik.

Welke voldoening haal je uit sport?

Een goed gevoel, tijd voor mezelf.

Hoe combineer je sporten met het moederschap?

Ik ga vroeg in de ochtend of laat op de avond. En soms neem ik de oudste mee, die vindt het hartstikke leuk om te kijken bij een hoge intensiteit training van een half uur.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Ik zou de hoge intensiteit training willen combineren met echte krachttraining. Maar dat kost veel tijd en is nu dus niet ideaal. Als de jongste ook naar school gaat, wil ik die combinatie gaan invoeren.

Hobby’s

Heb je hobby’s en welke?

Bloggen!

Hoeveel tijd besteed je aan jouw hobby’s per/week?

Iedere dag vaak wel een uur, soms twee uur.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Ik was altijd bezig met creëren maar dan voor mezelf. Kaarten maken, fotoboeken. Nu creëer ik content en ik vind het super. Alles wat in mijn hoofd zit gaat eruit en het wordt nog gelezen ook!

Hoe combineer je jouw hobby’s met het moederschap?

Bloggen doe ik vaak in de avond als de kids slapen. Het startte toen mijn man zoveel weg was en ’s avonds kon ik niets. Ik wilde niet passief tv kijken. Ik las steeds meer blogs en besloot dit zelf te gaan proberen. Na een half uur wist ik: dit is fantastisch.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Ja, ik zou meer willen bloggen.

Gezondheid

Heb je last van (lichamelijke of geestelijke) gezondheidsproblemen?

Helaas wel. Sowieso heb ik vrij veel voedingsintoleranties die niet helemaal duidelijk zijn. Daarnaast heb ik sinds de geboorte van de oudste veel last van hormonale schommelingen. Bij mij uit dit zich in ziek worden, waardoor ik een aantal dagen amper iets kan.

Hoeveel belemmert jou dit in je dagelijkse leven?

De voeding vind ik het minste probleem, dan eet ik toch wat anders. Het amper iets kunnen is wel heel vervelend, het is onvoorspelbaar en ik kan er zo weinig mee.

Hoe combineer je jouw gezondheidsproblemen met het moederschap?

De dagen dat ik weinig kan, hebben de kinderen hele relaxte dagen. Netflix is dan onze beste vriend.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Ja! Ik zou willen dat het niet zo was.

Dank je Karlien

Dank je Karlien, voor jouw bijdrage aan deze rubriek. Ik ontdek steeds meer hoeveel power ‘wij moeders’ eigenlijk hebben. Ik herken veel in je verhaal. Over je hobby: het creëren van content bijvoorbeeld. Ik kan me goed voorstellen dat je in het geval je gezondheid het graag anders had gezien. Maar ik denk dat je trots mag zijn op alles wat je doet. Want ondanks dat, heb jij toch maar even een heel bruizend leven. Moederschap, een (leuke) job, tijd om te sporten én een blog. Petje af wat mij betreft!

Wil je meer over Karlien te weten komen?

Website: reistipsmetkids.nl.nl
Facebook: reistipsmetkids
Instagram: reistipsmetkids
Twitter: reistipsmetkids

Ben jij ook een power mom en zou je het leuk vinden om hier je verhaal te doen? Stuur mij een mailtje.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog