Dit wil je niet missen...

Hoe doen ze dat toch…?: power mom Janet aan het woord

Daar zijn we weer. En ik heb weer een nieuwe power mom die ik graag even aan je voorstel. Dit keer vertelt power mom Janet hoe zij haar drukke full time baan combineert met haar gezinsleven, sporten én hobby’s. Lees je weer mee met een nieuwe ‘hoe doet ze dat toch…?’

Wat lees je allemaal in dit artikel?

Wie ben je?

Mijn naam is Janet, ik ben 48 jaar en gehuwd. Ik heb twee meisjes (18 en 14) en een jongen (11). Ik ben getrouwd en mijn man heeft sinds kort een baan voor 16 uur, hij is altijd ‘familiemanager’ geweest zodat ik kon werken. Ik werk full time. We hebben een vis en een poes.

Werk

Wat doe je voor werk?

Ik ben trainer coach bij een sales organisatie

Hoeveel werk je per/week?

Zo rond de 50 uur.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Omdat ik graag mensen inspireer het maximale uit zichzelf te halen.

Welke voldoening haal je uit je werk?

Veel!

Hoe combineer je werken met het moederschap?

Papa is veel thuis, en was altijd thuis.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Soms wel. Maar ik denk dat als ik niet zo veel zou werken en zo veel energie uit mijn werk kon halen, dat ik een minder leuke moeder zou zijn.

Sport

Welke sport(en) beoefen je?

Hardlopen.

Hoeveel sport je per/week?

1x in de week.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Omdat het goed te combineren is met mijn werk.

Welke voldoening haal je uit sport?

Dat ik beweeg, voor de rest haal ik er geen voldoening uit.

Hoe combineer je sporten met het moederschap?

Ik moet sporten en daarom doe ik het.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Jazeker, ik wilde dat ik net zo verslaafd kon raken aan sporten als ik aan andere dingen ben, maar helaas dat lukt steeds niet.

Hobby’s

Heb je hobby’s en welke?

Lezen en dansen.

Hoeveel tijd besteed je aan jouw hobby’s per/week?

Zeker 1 uur per dag.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Ik vind het heerlijk om te lezen, even ontspannen, een andere wereld. Dansen doe ik te weinig omdat ik daarvoor uit moet gaan en dat doe ik niet. Ik ben al zo veel van huis.

Welke voldoening haal je uit hobby’s?

Tevredenheid en ontspanning.

Hoe combineer je jouw hobby’s met het moederschap?

Goed ik zit lekker op de bank en de kids zijn om mij heen.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Nee, het is helemaal prima zo.

Dank je Janet

Dank je Janet voor jouw bijdrage. Een pittige job zo naast je gezin, daar moet je echt wel ballen voor hebben. Goed dat je een ‘manager’  thuis hebt, die daarin zijn steentje bijdraagt. Ik herken heel veel in jouw antwoord dat je een minder leuke moeder zou zijn wanneer je niet, minder of ergens anders zou werken, omdat je zoveel energie uit je werk haalt. Ik denk dat één van de zaken is die een power mom tot een power mom maken!

Wil je meer over Janet te weten komen?

Facebook: janet.herraiz
Twitter:@janetherraiz

Ben jij ook een power mom en zou je het leuk vinden om hier je verhaal te doen? Stuur mij een mailtje.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog