Dit wil je niet missen...

Hoe doen ze dat toch…?: power mom Idhuna aan het woord

Wat een mooie dag om weer een nieuwe moeder met ballen aan je voor te stellen. Trots mag ik dit keer één van mijn beste vriendinnetjes aan het woord laten. Want dat zij een power mom is, staat als een paal boven water, voor mij althans. Vandaag vertelt power mom Idhuna: ‘hoe ze dat toch doet…?’

Wie ben je?

Ik ben Idhuna Tardjopawiro, alweer 13(!) jaar gelukkig getrouwd met Henry en moeder van mijn stereo-trots: 2 (h)eerlijke, zelfbewuste, gezonde kids. Zoon Angélico Daminguz van 12 en dochter Alyssa Saïda van 9. Naast de twee kids hebben we nog twee boxermeisjes; Doutzen van Boranka (5,5) en Phoenix van Boranka (2) zij horen beiden echt bij het gezin. Kater Rex is koning, keizer en admiraal (alles is perceptie :P) en buiten herbergen we in een ruime ren 3 kippen, haan ‘Muppet’ en Vlaamsche reus Dilana. Alles bij elkaar een heerlijke gezellige beestenboel.

Werk

Wat doe je voor werk?

Ik werk als coach/ trainer binnen een (Direct) Sales-organisatie. Mijn week wordt gevuld met veel reizen (locaties door het hele land) observeren, evalueren, trainen (vooral 1-op-1 bij management) en verslagleggen. Alles met het uiteindelijke doel om, door individuele skills te ontwikkelen, commerciële resultaten te verbeteren.

Hoeveel werk je per/week?

Gemiddeld ca. 50 uur per week.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Het is zo gegroeid, na een decennium in de retail en 2 jaar in de hospitality ben ik in de Direct Sales ‘gerold’. Mijn toegevoegde waarde en voldoening ligt in het begeleiden en ontwikkelen van anderen, dus toen ik de kans kreeg om richting coaching/training te groeien, heb ik die gegrepen. Er is voor mij niets mooiers dan een toegevoegde waarde leveren aan de ontwikkeling van een ander.

Welke voldoening haal je uit je werk?

Met minimale eigen input een ander zijn/haar eigen kracht te leren zien en gebruiken voor een optimale output op persoonlijke doelstellingen. Dat geeft zoveel wederzijdse waardering en dankbaarheid, daar doe ik het voor. Ik geniet als een ander ontwikkelt en ik daar een (kleine) bijdrage aan heb (mogen) leveren.

Hoe combineer je werken met het moederschap?

Ik ben gezegend met een partner die parttime werkt voor een werkgever en daarnaast thuis de directeur is (als ik er niet ben :P), en kinderen die op jonge leeftijd al veel zelfstandig durven en willen aangaan. De kids zijn daardoor nu al heel bewust en verantwoordelijk. Daarnaast heb ik soms thuiswerkdagen (trainingen voorbereiden en/of verslaglegging) en hoewel ik dan hard aan het werk ben, ben ik in de ogen van de kids ‘vrij’, want: thuis.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Helemaal vanuit huis werken en zelf mijn tijd inplannen, ofwel eigen baas zijn, lijkt me ideaal. De stoute schoenen staan ergens in mijn kast…ik moet ze alleen nog aantrekken 😛

1

Sport

Welke sport(en) beoefen je?

Fitness en hardlopen.

Hoeveel sport je per/week?

De laatste weken wat minder, maar doorgaans 2x per week fitness en 3-4x per week hardlopen (waarvan 1x een duurloop).

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Omdat ik veel in de auto en achter de PC zit, mis ik beweging. Door energiek te bewegen, krijg ik emotioneel energie terug. Ik heb het nodig als uitlaatklep en het houdt met fit. Fitness en hardlopen kan ik op mijn eigen tijd doen, waarbij ik geen rekening hoef te houden met een team.

Welke voldoening haal je uit sport?

Veel! De emotionele energie sowieso en daarnaast is het altijd weer een kick als ik een KM verder loop of een stukje sneller op een afstand. Zo ook met fitness: iedere paar honderd gram die ik kan toevoegen is een behaalde doelstelling, het behalen van doelstellingen geeft zelfvertrouwen, zelfwaardering en dat is absoluut (in mijn ogen) belangrijk om me goed te kunnen voelen.

Hoe combineer je sporten met het moederschap?

Fitness combineer ik met een werkdag, na het werk rijd ik er langs en als mijn partner dan thuis is voor de kids neem ik een uurtje 1,5 voor mezelf in de ‘gym’. Hardlopen kan natuurlijk altijd, het hoeft maar een uurtje te kosten en kan op ieder moment van de dag.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Nope, behalve dan dat ik het nu even heb laten liggen en de eerste stappen weer moet pakken om weer lekker in de flow te komen  (afgelopen week de hardloopschoenen weer aangetrokken en morgen weer naar de fitness!)

3

Hobby’s

Heb je hobby’s en welke?

Naast sporten houd ik ervan om te schilderen (figuratief en surrealistisch) echter daar heb ik echt de laatste jaren heeeeel weinig tijd voor gehad. Verder lees ik graag en kijk ik naar amusementsprogramma’s als DanceDanceDance en TVOH.

Hoeveel tijd besteed je aan jouw hobby’s per/week?

Euh…. Veel te weinig!

Waarom heb je daarvoor gekozen?

First things first. 😉

Welke voldoening haal je uit hobby’s?

Rust, één zijn met mezelf, even alles aan de kant zetten, iets creëren of inspiratie opdoen.

Hoe combineer je jouw hobby’s met het moederschap?

Als er tijd en zin is: doen! Indien niet: vertrouwen hebben dat het wel weer komt.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Een beetje meer tijd om te lezen en te schilderen zou ik heel fijn vinden! Echter ik kan (net als een ander) mijn tijd maar één keer uitgeven….

Gezondheid

Heb je last van (lichamelijke of geestelijke) gezondheidsproblemen?

Ik heb Multiple Sclerosis (in een milde vorm) ook wel bekend als MS.

Hoeveel belemmert jou dit in je dagelijkse leven

Hoewel het altijd een bepaalde (anders dan fysieke) vermoeidheid met zich meebrengt, draai ik niks minder dan een gemiddelde vrouw van mijn leeftijdscategorie, denk ik. Ik ben dus wel veel moe en daardoor in persoonlijke kring wat prikkelbaarder en gevoeliger voor een overlaad aan impulsen.

Hoe combineer je jouw gezondheidsproblemen met het moederschap?

Gewoon doen wat ik kan doen en focussen op alles wat goed gaat.

Niet IMPOSSIBLE maar: I’M POSSIBLE!

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Iedereen wil gezond zijn, dus ja, liefst ben ik kerngezond. Anderzijds: het is zoals het is en het heeft me wel leren relativeren (hoe cliché!) Ik zie nu veel meer de waarde van kleine ‘simpele’ dingen in, zoals genieten van een mooi boek, een prachtige zonsondergang, het heerlijke gevoel van iemand die je rug kriebelt bijvoorbeeld.

Tips en trics van Idhuna

You get what you focus on, so: focus on possibilities!

Dank je Idhuna

Dank je Idhuna voor een kijkje in jouw power mom keuken! Werk, hobby’s, sporten, je doet het allemaal. En dat terwijl je eigenlijk ook nog te kampen hebt met gezondheidsissues. Ik vind het knap en bewonderenswaardig hoe jij in het leven staat en je niet uit het veld laat slaan. Jij bent de baas in je eigen leven/lichaam, mooi!

Wil je meer over Idhuna te weten komen?

Website: www.idhuna.com
Facebook: idhuna.tardjopawiro
Instagram: Idhuna_health
Twitter: @TDuna

Ben jij ook een power mom en zou je het leuk vinden om hier je verhaal te doen? Stuur mij een mailtje.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog