Dit wil je niet missen...

Hoe doen ze dat toch…?: power mom Cassandra aan het woord

Het is weer tijd voor een nieuwe ‘hoe doet ze dat toch…?’ Vandaag vertelt power mom Cassandra van Momambition hoe zij haar balletjes hoog houdt. Werk, privé gezin, lees je mee hoe zij het doet?

Een power mom is niet anders dan een vrouw met ‘ballen’, om het zo maar even te zeggen. Vrouwen die naast het moederschap een (drukke) baan hebben, fanatiek sporten, bijzondere hobby’s hebben of veel tijd besteden aan nevenwerkzaamheden. Ook moeders die te maken hebben met gezondheidsproblemen en alleenstaande moeders, passen in dit rijtje. In deze rubriek stel ik elke week een nieuwe power mom aan je voor. Vandaag is het dus de beurt aan power mom Cassandra.

2

Wat lees je allemaal in dit artikel?

Wie ben je?

Ik ben Cassandra, 27 en getrouwd (eigenlijk geregistreerd partners, maar dat is hetzelfde haha) met Marco. Ik heb 1 dochter van 2 jaar. We zijn thuis met z’n drietjes.

Werk

Wat doe je voor werk?

Ik ben Managementassistent en Online Marketing Specialist bij een mode webshop.

Hoeveel werk je per/week?

32 uur.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Ik heb gekozen voor 24 uur, maar door toenemende drukte was het nodig om helaas een dag extra te gaan werken. Ik hoop in de toekomst wel weer een dag minder te gaan werken.

Welke voldoening haal je uit je werk?

Ik heb passie voor mijn vak en de branche waarin ik werk, ik vind het erg prettig om mij op zakelijk vlak te blijven ontwikkelen en hoop daarmee mijn dochter te kunnen inspireren. Daarnaast is het ook een stukje sociale contacten die ik op mijn werk heb met collega’s en klanten.

Hoe combineer je werken met het moederschap?

Mijn dochter gaat naar de kinderopvang. De ene week gaat ze 4 dagen en de andere week 3 dagen. Zo is ze elke donderdag thuis met mij en om de week een dag extra thuis samen met papa. Wij hebben helaas geen familie in de buurt waar wij op kunnen terugvallen. Gelukkig vind mijn dochter het kinderdagverblijf helemaal geweldig en merk ik dat dit voor haar (sociale) ontwikkeling echt wonderen doet.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Ja, ik zou graag een dag minder willen werken, dus gewoon weer 24 uur dat mijn dochter de ene week 3 dagen naar de kinderopvang gaat en de andere week maar 2 dagen. Maar helaas moeten we op dit moment even roeien met de riemen de we hebben. Verder zouden we graag weer terug willen verhuizen naar onze oude woonplaats waardoor we ook een stuk dichterbij opa’s en oma’s wonen. Op dit moment is het ongeveer 2 uur rijden, dus dat maakt het soms wel lastig.

Sport

Welke sport(en) beoefen je?

Ik beoefen geen specifieke sport, maar ik doe wel oefeningen thuis.

Hoeveel tijd besteed je aan sport per/week?

Niet super veel, op dit moment eens per week. Dit wil ik graag nog uitbreiden.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

Ik heb nogal de aanleg om dik te worden en bij het kijken naar een moorkop kom ik al 5 kilo aan bij wijze van spreken. Ik doe het dus om mijn lichaam in balans te houden.

Welke voldoening haal je uit je sport?

Ik krijg er meer energie van en het zorgt ervoor dat ik niet te veel aan kom.

Hoe combineer je sporten met het moederschap?

Ik doe dit op momenten wanneer mijn dochter slaapt.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Stiekem zou ik willen dat ik wat meer motivatie zou hebben om te sporten. Voor mijn zwangerschap was ik een ontzettende fitgirl en daar is nu helemaal niks meer van over haha.

1

Hobby’s

Heb je hobby’s en welke?

Ik blog op momambition.nl, mijn persoonlijke online lifestyle en mama magazine door en voor moeders met ambities.

Hoeveel tijd besteed je aan jouw hobby’s per/week?

Hoeveel uur precies kan ik je niet vertellen, maar hier zit toch wel behoorlijk wat werk in.

Waarom heb je daarvoor gekozen?

In eerste instantie ben ik bijna 2 jaar geleden begonnen met schrijven op Princess-Leia om de vroeggeboorte van mijn dochter te kunnen verwerken. Maar al snel bleek dat ik niet alleen over vroeggeboorte wilde schrijven en dat mijn interesses veel breder liggen dan alleen het moederschap. Daarom heb ik Princess Leia vaarwel gezegd en ben ik verder gegaan met momambition. Ik sta nog steeds voor de 100% achter deze keuze. Schrijven is een passie van mij. Ik vind het heerlijk om verhaaltjes te typen waar ik misschien anderen ook mee kan helpen.

Welke voldoening haal je uit je hobby’s?

De leukste voldoeningen zijn de reacties die ik soms in mijn mailbox ontvang van lezers omdat ze het artikel wat ik heb geschreven zo fijn vonden, of dat het hen zo heeft geholpen. Zo had ik een tijd terug geschreven over 10 dingen die je niet tegen de ouders van een prematuur zegt (mijn dochter is prematuur en dysmatuur geboren) en de reacties daarop waren ontzettend lief, mensen voelden zich (eindelijk) echt begrepen. Dat vind ik toch wel iets moois. Verder vind ik de nieuwe vriendschappen die ik heb gesloten sinds het bloggen heel erg bijzonder.

Hoe combineer je jouw hobby’s met het moederschap?

In de meeste gevallen schrijf ik wanneer mijn dochter slaapt, dus ’s avonds. Soms overdag in het weekend wanneer ze haar middagslaapje houdt. Het is ook wel eens zo dat ik bepaalde dingen moet testen zoals speelgoed, dit doe ik dan samen met haar aangezien zij dan de persoon is die de producten test.

Zou je het anders willen als dat kon of juist helemaal niet?

Absoluut niet. Ik houd van bloggen, mijn blog en alles wat erom heen zit. De interactie, het delen van mijn soms iets wat vreemde hersenspinsels. Nee, bloggen is heerlijk.

Dank je Cassandra

Voor jouw bijdrage aan deze blog. Leuk om te lezen hoe jij je werk en hobby’s combineert met het gezinsleven. Een power mom in hart en nieren, als je het mij vraagt.

Wil je meer over Cassandra te weten komen?

Website: www.momambition.nl

Facebook: Momambition

Instagram: momambition.nl

Twitter: MomambitionNL

Pinterest: MomambitionNL

Ben jij ook een power mom en zou je het leuk vinden om hier je verhaal te doen? Stuur mij een mailtje.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog