Dit wil je niet missen...

Het eerste jaar van je kind vastleggen in een fotoalbum

Het eerste jaar van je kind vastleggen in een fotoboek is een beetje een traditie geworden in huize Roelina’s. Dat ik daar voor onze jongste telg uit het gezin, bijna twee jaar later, nog steeds niet aan begonnen was, zat me eigenlijk totaal niet lekker. Toen ik een tijdje geleden dan ook benaderd werd door het Hetfotoalbum.nl, kwam dat als geroepen. Want het moest er toch echt eens van komen.

Traditioneel loeder als ik ben, wist ik meteen al; het fotoalbum van onze kleine Knorrepiet gaat weer een eigen vormgegeven boek worden, gemaakt aan de hand van het ontwerp van het geboortekaartje. Ik deed dat zo bij onze dochter, bij onze oudste zoon en nu dus ook bij de jongste uit het gezin.

Lees ook: Een super gaaf fotoboek maken met de software van fotofabriek.nl

Beginnen met het fotoalbum

Ik downloade de benodigde software op mijn PC en volgde de stappen van installatie. In een mum van tijd had het programma zich op mijn computer gesetteld en kon ik aan de slag. Ik koos voor een soft cover fotoalbum op groot vierkant formaat. Hoewel ik totaal niet bekend was met de software van hetfotoalbum.nl, durfde ik best zonder enige beschrijving te beginnen met het maken van mijn fotoboek. Hoe moeilijk kan het immers zijn? En dat bleek het ook niet. Alle functionaliteiten die het programma rijk is, spraken wat mij betreft voor zich. Bovendien wordt er bij elke knop via de ALTtext goed uitgelegd waar deze voor dient.

Trip down memory lane

Uit de honderden foto’s die we hebben, maakte ik een selectie van welke ik graag in het album wilde plaatsen. En dat was nog best een klus. Avond aan avond ben ik bezig geweest een keuze te maken in welke foto’s ik nou graag terug wilde zien in het fotoalbum. Ze waren allemaal zo leuk?! Bovendien was het maken van het fotoalbum een ’trip down memory lane’, want wat was ons Knorrepietje nog klein en schattig?

Custom made fotoalbum

Omdat ik het album graag custom made wilde hebben, maakte ik in Photoshop een passende background, die ik op elke pagina terug liet komen. Je kunt trouwens ook kiezen uit verschillende voorgedefinieerde backgrounds. Vervolgens stelde ik de juiste kleuren en lettertypes in. Het programma maakt gebruik van de meest standaard lettertypes, welke nagenoeg op elke PC zijn terug te vinden.

Via een eenvoudig overzicht kun je kiezen voor verschillende pagina lay-outs , bestaande uit één, twee of meer foto’s per pagina. Uiteraard kun je ook zelf foto- en tekstvakken naar eigen inzicht op een lege pagina plaatsen, draaien, van vorm veranderen, een kader geven of zelfs een schaduw. Je kunt werken met transparantie, helderheid, op details inzoomen, kiezen voor verschillende fotoeffecten en eveneens in het programma zelf individuele foto’s bewerken.

En toen was het fotoalbum klaar!

Na lang wikken en wegen en bloed, zweet en veel foto’s, was het fotoalbum van onze kleine Knorrepiet dan eindelijk klaar. Ik liep alles na en schoof nog wat van hier naar daar en checkte voor alle zekerheid nog een keer of alle foto’s van voldoende kwaliteit waren (het programma geeft trouwens feilloos aan wanneer een foto van onvoldoende kwaliteit is om af te drukken). Toen klikte ik op bestel en vulde alle benodigde gegevens in. Twee weken later ontving ik het fotoalbum in huis. En weet je? Ik ben dik tevreden! Het is eigenlijk precies zo geworden als dat ik hoopte.

Ik ben dus blij met ons derde fotoboek. Blij met hoe het fotoalbum er uitziet, en blij dat ik ook voor onze kleinste man nu eindelijk ook een mooi fotoalbum op de plank heb staan. Wil jij nou ook het eerste jaar van je kind vastleggen in een fotoalbum? Kijk dan eens op fotoalbum.nl, waar je trouwens ook terrecht kunt voor het maken van fotokalenders, fotoslingers en wanddecoratie.

Heb jij het eerste jaar van je kind vastgelegd in een fotoalbum?

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog