Dit wil je niet missen...

Have your (s)elf a kerstkaart

Het is weer die tijd van het jaar. De dagen worden korter, kouder en natter… Je portomonnee slinkt en je gewicht neemt toe…. Oh ja, het zijn die donkere dagen in December. Juist ja, de kerstperiode. Maar dat betekent meteen ook dat ik weer aan de slag mocht voor een kerstkaart.

Kerstkaart met kerstelfen

Dit jaar koos ik de broertjes centraal te zetten. Makkelijk onderwerp trouwens, maar ook gewoon een hele leuke (ik ben nou eenmaal moeder). Mijn twee kerstelfen stonden dit jaar dus model voor onze kerstkaart van 2016.

Hoe maakte ik de kerstkaart

Ik maakte de kerstkaart met behulp van Adobe Photoshop en Indesign. Een combinatie van beeld en typografie dit keer. Eenvoud in kleur en fotografie.

Kanttekening

Maar ik heb een kanttekening. Hoewel ik het maken van kerstkaarten nog steeds kei leuk vind. Ben ik het versturen van gedrukte kerstkaarten inmiddels behoorlijk beu. De stress die ik elk jaar weer heb rondom het ontwerpen, drukken, schrijven, postzegels plakken en op tijd posten van kerstkaarten is ieder jaar weer een ongewonnen race tegen de klok (lees: mijn kerstkaarten komen al jaren binnen tussen kert en oud & nieuw in plaats van daarvoor). Bovendien wie stuur je wel, wie niet. En dat uitwisselen van kerstkaarten op een verjaardag ben ik eigenlijk ook wel zat. Met alle beste bedoelingen overigens want ik wens iedereen nog net zo veel een fijne kerst als anders.

We gaan het anders doen

Ik wil het volgend jaar dus anders gaan doen. Ik werd op het idee gebracht door Nicole van Moodkids, die geen kerstkaarten meer verstuurt maar het geld dat ze normaliter uitgeeft aan kerstkaarten doneert aan een goed doel. Een fijne kerstgedachte wat mij betreft en zo hebben wij besloten iets soortgelijks te gaan doen. Daarom is dit onze laatste gedrukte kerstkaart. Vanaf volgend jaar doneer ik een bedrag aan de ACDA ter nagedachtenis aan ons sterkste meisje.

Dat wil overigens niet zeggen dat ik ophoud met het ontwerpen van onze eigen kerstkaarten. Nee, dat blijf ik doen want dat vind ik gewoon veel te leuk. Alleen vind je die waarschijnlijk dan niet meer op je deurmat, maar in je mailbox.

Mocht je nou denken, toch wel leuk zo’n gepersonaliseerd kerstkaartje. En zou je willen weten of ik zoiets ook voor jou kan maken. Neem dan contact met mij op.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog