Dit wil je niet missen...

Gratis uitstapje met kinderen, de natuurspeeltuin

De tweede hobbel is genomen. Of hobbel, zo mag ik het eigenlijk niet noemen, want dan zou ik het te kort doen. Ik voerde namelijk afgelopen week de tweede challenge uit van de mama challenge 2017. Wij gingen namelijk naar het Doepark Nooterhof in Zwolle. Ons gratis uitstapje met kinderen naar de natuurspeeltuin!

Lees ook: Spelen, waar kun je dat hier nou het best? Het leukste speeltuintje in Epe!

Geen wolkje, goed gepland

Hoewel de ochtend bewolkt en soms zelfs regenachtig begon… Trok dit langzaamaan weg toen we ons richting Zwolle begaven. Geen vuiltje of zelfs wolkje was er meer in de lucht te bekennen toen we eenmaal het parkeerterrein van Doepark Nooterhof opreden. Zoals gehoopt brak de zon door om pas weer weg te gaan toen ook wij weer huiswaarts gingen. Ik zeg: “goed gepland.”

Doepark Nooterhof in het kort

Voor wie Doepark Nooterhof niet kent, het is een groot groen park met wat te spelen voor kids. Geen wilde attracties, geen grote speeltoestellen, maar juist spelen met en in de natuur. Doepark Nooterhof is namelijk een natuurspeeltuin. En in een natuurspeeltuin moet je het doen met wat de natuur je biedt. Zo vindt je er een waterspeeltuin met beekjes en verschillende waterpompen, waar kinderen met water kunnen spelen. Kun je spelen bij de totemspeelplaats, waar met boomstammen verschillende klimobstakels zijn gebouwd. Is er een vlinder- en bijentuin, waar je vlinders en bijen kunt tellen. En leer je over ‘vergeten’ groenten, fruit en kruiden in de biologische moestuin. Bovendien is er sinds kort ook een blotevoetenpad. Kortom alle ingrediënten voor een leuk en leerzaam dagje uit in de natuur.

Lees ook: Doepark Nooterhof, biologisch verantwoord wateruitje

Spelen met water in de waterspeeltuin

Vooral de waterspeeltuin valt altijd enorm in de smaak bij mijn blagen. Schoenen uit (en kleren want droog houden ze het meestal niet) en lekker met de blote voetjes door de beekjes stappen. Steentjes zoeken, water naar verschillende niveaus pompen, de fantasie van elk kind slaat meteen op hol. Terwijl het kroost zich vermaakt met water (en nat worden is natuurlijk altijd leuk), kunnen papa en mama (en oma dit keer) lekker in het bijgelegen grasveld op een kleedje van de zon genieten.

Klauteren en klimmen bij de totemspeelplaats

Ook de totemspeelplaats is succes verzekerd. Ik vind het altijd weer bijzonder om te zien dat een kind eigenlijk zo blij is met zo weinig. Klimmen op de verschillende boomstammen, onder de gegraven tunnel doorkruipen, springen van de boomstammen, je moet behoorlijk je best doen om ze er weer vandaan te krijgen.

Chillen en picknicken in het gras

Het Doepark Nooterhof bestaat voornamelijk uit grasvelden om te picknicken. Het is immers een park. Een groene oase in het centrum van Zwolle. En dat is nou precies het doel geweest van de oprichter van dit park, voormalig wethouder en naamgever Arie Nooter. De natuur wat dichter bij de mens brengen. Zo waan je je niet alleen tussen het groen in het park, je kunt ook groen eten en drinken. In het theehuis het Earthship vindt je bijvoorbeeld uitsluitend biologische en ambachtelijk gemaakte streekproducten.

Doepark Nooterhof, leuk gratis uitstapje met kinderen

Wij komen er vrij regelmatig, in Doepark Nooterhof. Want eigenlijk is het er altijd leuk. Zeker met mooi weer. Dan gaan de schoenen al uit bij de ingang van het park en stevent ons kroost regelrecht op het water af. En dat het gratis toegankelijk is, maakt het natuurlijk helemaal mooi. Wij komen er zeker nóg een keer. Al was het alleen maar omdat wij het blotevoetenpad, dat het park sinds kort rijk is, nog niet hebben uitgeprobeerd. Een goede reden dus om snel weer terug te komen.

Kom je in de buurt van Zwolle en ben je op zoek naar een gratis uitstapje met kinderen? Bezoek dan eens Doepark Nooterhof. Picknickkleed en een stapel droge kleren mee, en je hebt geen omkijken meer naar die kids van je.

 

Andere uitstapjes uit de Mama Challenge

Ben je op zoek naar meer gratis uitstapjes ? kijk dan ook eens bij de andere mamabloggers die wat schreven bij dit onderwerp uit de mama challenge. Zo vertelt Nicole van Meisje-eigenwijsje iets over een leuke gratis kinderboerderij haar in de buurt. Kun je bij Nathalie van Volgmama lezen over Futureland in Rotterdam. En lees je bij Leonie van mijn kind kan de was doen over een gratis uitstapje naar een moestuin. Wil je meer challenges zien? In de openbare facebookgroep MamaChallenge 2017 vind je alle challenges kunt terug.


Wat is jouw favoriete gratis uitstapje? En ga je wel eens naar een natuurspeeltuin?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog