Dit wil je niet missen...

Goede voornemens, die ik toch niet ga halen

Ik zie het overal voorbij komen, de lijstjes met goede voornemens. Ik heb zoals elk jaar geen voornemens. Want halen doe ik ze toch niet.

Dus besloot ik ook een lijstje te maken. Een lijstje met voornemens… die ik toch niet ga halen. Komt ie:

#1 meer sporten

Hét voornemen van het jaar bij menigeen. Ik begin er niet aan. Niet aan sporten en al helemaal niet om mij te gaan voornemen dat ik het meer of überhaupt ga doen. Want ik ga het toch niet doen. Ben ik waarschijnlijk gewoon te lui voor. Echt, ik loop dit jaar geen stap harder. In het verleden heus wel pogingen gedaan. Maar met een duur sportschoolabonnement maar 3 keer sporten…? Ik hou het gewoon bij wandelen. Lang wandelen dat wel, met de hond. En achter mijn peuter aanrennen natuurlijk, maar dat is meer een noodzakelijk kwaad. Dat moet dan maar voldoende zijn.

#2 gezonder eten

Ik eet al best gezond, al zeg ik het zelf. Ik kies bewust, kijk etiketten na en kook zo verantwoord als mogelijk. Maar ik zondig even goed. En ik blijf dat ook in 2017 onverminderd doen (zei ze terwijl ze nóg een roombroodje naar binnen werkt).

#3 minder geld uitgeven

Dat zou nog eens een voornemen zijn. Best een welkome ook. Maar ik verklap het maar vast; ga ik niet doen. Ik vind kleding shoppen voor mijn kroost gewoonweg veel te leuk.

#4 minder wijn drinken

… burp …

#5 minder (snel) de auto pakken

Is dat niet veel te zonde van die mooie auto die voor de deur staat weg te roesten?

#6 vaker strijken

Echt… forget it!

#7 minder hooi op mijn vork nemen

Dat zou eigenlijk best een goed voornemen zijn. Het wat kalmer aan doen, geen duizend dingen tegelijk. Maar dat zit niet in het aard van het beestje. Gaat dus ook niet lukken, ben ik bang.

#8 vroeger naar bed

Vergeet het meteen maar. Want hoewel ik DOODmoe van oudejaarsavond (en de bijbehorende kater) me echt had voorgenomen op tijd op bed te gaan, lag ik er toch gewoon weer na twaalven in. Je bent een avondmens of je bent het niet.

#9 vaker bij vriendinnen op bezoek

Lieve meiden, ik wil wel, geloof me. En ik ben jullie echt NIET vergeten. Ik heb er gewoonweg na een 8 uur durende werkdag, huishoudelijke rompslomp en de zorg voor mijn lieftallige oogappels, echt geen kracht meer voor.

#10 goede voornemens bedenken voor 2018

Misschien…, heel misschien. Of ik maak gewoon weer een lijstje met voornemens zoals deze. Want halen ga ik ze toch niet.

Wat zijn jouw goede voornemens?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog