Dit wil je niet missen...

Mama dagboek #11: gloeiwarm babyhoopje

Toen ik gisteravond boven het ledikantje van onze grote vriend stond, dacht ik het al op te merken. Rode wangetjes prijkten boven de dekentjes uit en het gloeiende koppie van zoonlief voorspelde eveneens niet veel goeds. En ja hoor, vanmorgen was daar weer de ‘oude bekende’ genaamd koorts die ons gezinnetje een bezoekje kwam brengen.

Thermometertje schoot onverbiddelijk door naar de 38+ toen ik deze tussen de roze billetjes van de kleine vent stak. Ah bah, was mijn eerste reactie. Net nu we een leuk uitje hadden gepland. Dan maar afzeggen, want met naar wat ik toen nog dacht verhoging, is een zwembaduitje ook niet fijn. Meneer lekker in een comfortabel rompertje met dito broekje geschoten en dus maar een beetje fijn chillen rondom huis.

Aan vrolijkheid ontbrak het meneer overigens niet, en ook werden de nieuw verworven skills, zoals het uit zichzelf gaan staan en met één hand vasthoudend stapjes de wijde wereld inzetten, drukdoende geoefend. Zo net na de middag sloeg dit om. De rode wangetjes van de kleine man werden zo mogelijk nog roder en een warme gloed maakte van hem meester. Het kacheltje werd behoorlijk opgestookt daar binnen in dat kleine babylijfje.

De thermometer weerlegde mijn vermoedens helaas niet en kruipte voorbij de 38+, hop, naar 39… De lichaamstemperatuur van de lieve schat was in een mum van tijd veranderd van een klein beetje verhoging naar, jippiejajee daar istie weer… koorts. Twee weken terug nog was onze kleine vriend eveneens geveld door koortsigheden en toen wenste ik zo dat het hem voorlopig wel even bespaard zou blijven. Maar mijn gewens mocht blijkbaar niet veel uithalen, want het resultaat is dat ik nu een gloeiwarm babyhoopje op mijn schoot heb liggen. Weer zielig!

Drinken doet de kleine man gelukkig als een malle, dus dat zit helemaal goed. Ook zijn avond prakje ging er in als zoete ‘broccoli met kip’ koek. Zetpilletje babyparacetamol doet inmiddels ook zijn werk en dat in combinatie met een hoop papa en mama liefde hoop ik dat meneer, zo met het paasweekend voor de deur, toch snel weer een beetje opknapt.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog