Dit wil je niet missen...

Ging mijn stem verloren? Nee! Toch vond je mij niet bij de stembus

We konden weer naar de stembus, en dat is inmiddels alweer 4,5 jaar geleden. Maar ik ga al een tijdje niet meer. En ik zal je vertellen waarom.

Politieke interesses verdwenen als sneeuw voor de zon

Hoewel ik voordat ik moeder werd ook een druk leven had, wist ik toch altijd tijd vrij te maken om mij te verdiepen in de politiek. Ik wist altijd feilloos wie waar voor stond en wat ik zou gaan kiezen. Ik volgde, zeker rondom verkiezingen, alles en keek debat na debat. Toen werd ik moeder en kreeg ik het nóg drukker dan ik al had. Tijd en politieke interesses verdwenen als sneeuw voor de zon. Nu verdiep ik mij er niet meer in en ik weet dus al helemaal niet waar ik in vredesnaam op zou moeten stemmen.

Geen zin meer in politiek

Mij verdiepen in de politiek vond ik niet alleen interessant, ik vond het ook belangrijk. Het is per slot van rekening onze toekomst en wie wil zich daar nu niet mee bezig houden. Nu ik kinderen heb, zou ik mij helemaal bezig moeten houden met die toekomst. Het is immers ook hun toekomst. Maar steeds wanneer ik een debat probeer te volgen, vragen mijn oogappels om aandacht. Uit frustratie zet ik het dan maar af, “dan maar niet!” Wanneer mijn kroost eindelijk op bed ligt, ben ik simpelweg te moe of heb ik andere zaken te doen waardoor ik echt geen zin meer heb om mij ook nog in die politiek te moeten verdiepen. Mijn prioriteiten liggen op dit moment gewoon anders.

Mijn stem ging niet verloren

Je vond mij dus ook deze kiesronde niet bij de stembus. Ging mijn stem dan verloren? Nee, dat niet. Vriendlief koos voor mij. Hij wist wel de tijd en de interesse te vinden om zich bezig te houden met de politiek en volgde netjes elk debat. Hoewel zijn keuze misschien niet de mijne is, vertrouw ik wel op zijn oordeel dat hij het juiste kiest voor de toekomst van ons en onze kinderen.

Stemmen is ons goed recht

Moraal van dit verhaal? Ik vind, ondanks dat mijn prioriteiten (en tijd, én zin), nu anders liggen: stemmen een goed recht is. Ik hoop dan ook dat iedereen die daartoe bij machte was, gisteren is gaan stemmen. Voor jouw toekomst en, belangrijker nog, voor die van onze kinderen.

Heb jij gebruik gemaakt van je stemrecht?

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog