Dit wil je niet missen...

Gezonde Bumba traktatie met appels

Gezond trakteren is wel een beetje een must bij ons op het KDV. Iets met snoep mag wel, maar dat mogen de kindjes dan niet meteen opeten. Ze krijgen het mee naar huis. Ik vind dat eigenlijk best een goed besluit. De verantwoordelijkheid hiervoor leggen bij de ouders zelf. Daarom maakte ik ter ere van de tweede verjaardag van onze zoon een gezonde Bumba traktatie met appels.

Traktatie met fruit

Ik werd op het idee gebracht door creamama Ilse van Kreanimo. Om in het kader van de Crea-Cross, die zij wekelijks organiseert, iets te doen met het thema fruit. Nou, dacht ik meteen, daar heb ik wel wat voor. Om deze blog te schrijven binnen de gestelde termijn, lukte mij niet. Maar omdat ik je nog niet heb uitgelegd hoe ik deze traktatie met fruit maakte, besloot ik ‘m toch te publiceren, alsnog. Komt ie:

Bumba’s gemaakt van appels, bekertjes en gekleurd papier

Uiteraard deed ik op Pinterest inspiratie op voor deze gezonde Bumba traktatie met appels. Maar een exacte kopie van wat ik vond, dat is het uiteindelijk niet geworden. Ik geef nou eenmaal overal graag mijn eigen draai aan. Ik maakte heuse Bumba’s van appels, bekertjes en gekleurd papier.

Lees ook: Een Bumba feestje om nooit te vergeten #2, onze koekepeer werd 2 jaar

Wat heb je nodig?

  • Rood/gele appels (klein)
  • Doorzichtige plastic bekertjes
  • Gekleurd papier (roze en geel)
  • Roze foamhartjes
  • Wiebeloogjes
  • Hobbylijm en/of plakband
  • Traktatie (bijvoorbeeld doosjes rozijntjes en eventueel een klein cadeautje)

Wat moet je doen?

Eigenlijk is het maken van deze traktatie niet heel moeilijk. Kijk maar mee:

#1 Bumbamutsjes

Als eerste begin je met de mutsjes. Je knipt hiervoor strookjes geel papier uit. Deze rol je schuin op totdat er mutsjes ontstaan. De mutjes plak je vast met een plakbandje of een drupje lijm. Om van de mutsjes echte Bumbamutsjes te maken, knip je kleine rondjes uit roze papier. Deze plak je in tweetallen op de mutsjes met lijm.

#2 Bumbajasjes

Als tweede maak je de Bumbajasjes. Ook hiervoor knip je stroken uit van geel papier. Net als de mutsjes rol je de stroken voor de jasjes ook op, maar dan niet schuin. De jasjes zet je aan de achterzijde vast met een plakbandje of een beetje lijm. Op de voorkant plak je een roze foamhartje. Je kunt hiervoor natuurlijk ook een hartje uit roze papier knippen. De jasjes plaats je in de doorzichtige plastic bekertjes.

#3 Bekertjes vullen

Nadat je de Bumbalijfjes klaar hebt, kun je de bekertjes vullen met de traktatie en eventueel een cadeautje.

#4 Appelhoofdjes maken

Vervolgens plak je op elke appel twee wiebeloogjes. Kijk even goed naar het formaat en de vorm van de appels. Het mooiste is als ze niet te groot zijn en mooi rond. Zo vallen ze goed in de bekertjes en blijft je traktatie ook tijdens vervoeren heel. Als je klaar bent met de oogjes, plaats je de appels op de bekertjes. Nu kun je de mutsjes op de appels bevestigen. Ik deed dit door twee of drie plakbandjes binnenin aan de onderkant van een mutsje te bevestigen. De plakbandjes plakte ik vast aan de appel.

Klaar!

Hoewel ik van te voren niet kon indenken hoe de traktatie eruit zou gaan zien, vond ik het nog best gelukt. Gelukkig vonden alle kindjes op het KDV dat ook. Bij het zien van het dienblad vol met Bumba’s gilden alle kindjes in koor “Bumba.” “Gelukkig”, dacht ik meteen. Ze leken er dus wel op.

Lees ook: Dino traktatie voor het KDV

Wat vind jij van deze gezonde Bumba traktatie met appels?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog