Dit wil je niet missen...

Gezinsvakantie naar Italië #4: wat deden wij nog meer?

Naast dat we naar deze grote camping gingen in het verre Toscane, de eindbestemming van onze 18 daagse gezinsvakantie, deden we ook nog 4 andere locaties aan. Met 2 kleine kinderen op de achterbank zagen we het namelijk niet zitten om 1500 kilometer in één keer te rijden. We deden het dus kalm aan en ook dat beviel ons, achteraf gezien, goed. Hoewel we tijdens de reis veel in de auto zaten, hebben we ook veel gezien. En dat maakt dan 10 dagen sec op een camping verblijven toch weer een beetje goed.

Lees ook: Gezinsvakantie naar Italië #3: kamperen op een grote camping, wat vonden wij ervan?

Hotelovernachting in Stuttgart

Zo reden we op de heenweg langs Stuttgart, waar we met z’n allen in een gezinskamer in een IBIS Budget hotel overnachtten.

Watervallen van Schaffhausen

We reisden de volgende dag via de watervallen van Schaffhausen naar een kleine camping aan het Lago Maggiore. Daar verbleven we 2 nachten in een ingerichte Bungalowtent.

Drie dagen Gardameer en wanen als een ridder

Op de terugweg van ons Toscaanse campingavontuur stopten we drie dagen bij het Gardameer. Daar bezochten we Sirmione en het kasteel uit de film Ivan hoe. De kleinste mannen waanden zich ware ridders.

Beren kijken in het zwarte woud

De laatste twee dagen van onze vakantie gingen we naar een camping in het Duitse zwarte woud. Daar bezochten we diverse bezienswaardigheden in de buurt. Zo bleek er een berenpark te zitten waar je voormalige circusberen en wolven kon spotten. We bezochten de langste waterval van Duitsland. En omdat het af en toe regende, gingen we ook nog even naar een modelbouwmuseum. Best suf, maar onze beide jongens keken hun ogen uit naar de kleine treintjes en het nagebouwde miniatuur zwarte woud.

Volgend jaar weer?

Zoals je dus hebt kunnen lezen, is onze eerste gezinsvakantie naar Italië en meer, één waar we met heel veel plezier op terugkijken. Nog dagelijks denk ik terug aan hoe gezellig we het hadden als gezin en hoe fijn onze kids het vonden. Hoe relaxed we het hadden in de gehuurde tenten, waar we vooraf best onze twijfels over hadden of we hiermee wel de juiste keuze hadden gemaakt. Hoe super we uiteindelijk toch die immense camping vonden, die van alle gemakken was voorzien. Het was zelfs zo fantastisch dat we het hoogstwaarschijnlijk volgend jaar weer zo gaan doen. Misschien wel ergens anders, maar wel op een grote all-in camping mét zwembaden, animatie en g#d mag weten wat nog meer. Want cliché: hebben je kinderen het naar de zin op vakantie… dan heb jij dat als ouders ook.

Kortom: zomervakantie 2017, je was geweldig!

Wat deden jullie in deze zomervakantie? Waar gingen jullie heen en hoe?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog