Dit wil je niet missen...

Gezinsvakantie naar Italië #4: wat deden wij nog meer?

Naast dat we naar deze grote camping gingen in het verre Toscane, de eindbestemming van onze 18 daagse gezinsvakantie, deden we ook nog 4 andere locaties aan. Met 2 kleine kinderen op de achterbank zagen we het namelijk niet zitten om 1500 kilometer in één keer te rijden. We deden het dus kalm aan en ook dat beviel ons, achteraf gezien, goed. Hoewel we tijdens de reis veel in de auto zaten, hebben we ook veel gezien. En dat maakt dan 10 dagen sec op een camping verblijven toch weer een beetje goed.

Lees ook: Gezinsvakantie naar Italië #3: kamperen op een grote camping, wat vonden wij ervan?

Hotelovernachting in Stuttgart

Zo reden we op de heenweg langs Stuttgart, waar we met z’n allen in een gezinskamer in een IBIS Budget hotel overnachtten.

Watervallen van Schaffhausen

We reisden de volgende dag via de watervallen van Schaffhausen naar een kleine camping aan het Lago Maggiore. Daar verbleven we 2 nachten in een ingerichte Bungalowtent.

Drie dagen Gardameer en wanen als een ridder

Op de terugweg van ons Toscaanse campingavontuur stopten we drie dagen bij het Gardameer. Daar bezochten we Sirmione en het kasteel uit de film Ivan hoe. De kleinste mannen waanden zich ware ridders.

Beren kijken in het zwarte woud

De laatste twee dagen van onze vakantie gingen we naar een camping in het Duitse zwarte woud. Daar bezochten we diverse bezienswaardigheden in de buurt. Zo bleek er een berenpark te zitten waar je voormalige circusberen en wolven kon spotten. We bezochten de langste waterval van Duitsland. En omdat het af en toe regende, gingen we ook nog even naar een modelbouwmuseum. Best suf, maar onze beide jongens keken hun ogen uit naar de kleine treintjes en het nagebouwde miniatuur zwarte woud.

Volgend jaar weer?

Zoals je dus hebt kunnen lezen, is onze eerste gezinsvakantie naar Italië en meer, één waar we met heel veel plezier op terugkijken. Nog dagelijks denk ik terug aan hoe gezellig we het hadden als gezin en hoe fijn onze kids het vonden. Hoe relaxed we het hadden in de gehuurde tenten, waar we vooraf best onze twijfels over hadden of we hiermee wel de juiste keuze hadden gemaakt. Hoe super we uiteindelijk toch die immense camping vonden, die van alle gemakken was voorzien. Het was zelfs zo fantastisch dat we het hoogstwaarschijnlijk volgend jaar weer zo gaan doen. Misschien wel ergens anders, maar wel op een grote all-in camping mét zwembaden, animatie en g#d mag weten wat nog meer. Want cliché: hebben je kinderen het naar de zin op vakantie… dan heb jij dat als ouders ook.

Kortom: zomervakantie 2017, je was geweldig!

Wat deden jullie in deze zomervakantie? Waar gingen jullie heen en hoe?

17 reacties op dit bericht

Klinkt echt als een heerlijke vakantie! Wij moeten nog. Gaan sowieso drie weken naar NL en dan hopelijk nog een steden trip. Dit hangt er wel vanaf of wij deze winter voor het werk van mijn vriend nog op Lanzarote kunnen blijven. Moet hij eens anders heen dan geen stedentrip maar gaan we uitgebreid de nieuwe bestemming verkennen.

Oh lekker een stedentrip, ik ben daar gék op. Ben benieuwd of jouw avonturen op lanzarote nog een vervolg gaan krijgen, spannend.

Leuk! En wat slim om ipv alleen ergens onderweg te overnachten ook daar wat van de omgeving mee te pakken;)

Dat is ons met kinderen goed bevallen. Zo was de vakantie al begonnen op reisdag 1 zegmaar. En het autorijden was prima te behappen.

Klinkt heerlijk meis!! Wij waren gewoon thuis. 🙂

Thuis kan ook fijn zijn, Nederland heeft nog veel leuke plekjes. En jij bent met iets kei leuks bezig natuurlijk 🙂

Wat fijn dat het zo’n succes was, en dat je er met veel plezier op terug kijkt! Dan zijn de leukste vakanties denk ik.

Dat is inderdaad erg fijn! Dan kun je er weer tegenaan.

Wat verstandig om die 1500 km niet in een keer te rijden. Wij reden 1400 km in een keer. Maar zelfs met zijn tweeën, vond ik het een heel eind. En dan hadden we nog geluk met de files. Die watervallen zien er heel gaaf uit!

Het is ook ver, zonder kinderen wel te doen. Maar voor die blagen is er dan geen lol aan (en voor ons dus ook niet)

Ik ben zelf ook gek op kastelen. Als kind wilde ik elk kasteel zien waar we voorbij reden tijdens de vakantie. Mijn ouders stopten braaf bij elk kasteel 🙂

Wij doen dit jaar niets uitgebreids, omdat we volgend jaar al een paar maanden naar New Zealand willen gaan. Dat wordt dus een lange vlucht met 2 kleintjes. Maar we gaan dit weekend een paar daagjes naar de Franse Ardennen. En in september wil ik naar Disney. Maar als we deze korte break weer slecht weer hebben (net zoals toen we een paar dagen weg gingen voor ons huwelijksjubileum), dan ben ik klaar met de slechte timing. Dan kies ik in september liever voor een bestemming waar je ‘gegarandeerd’ zon hebt.

Heerlijk New Zealand! wat een trip, het is even vliegen maar wat ik gehoord heb, meer dan waard! De Franse ardennen zijn ook prachtig, het weer moet meezitten al is een beetje regen ook niet echt erg hoor. De natuur is prachtig. Slecht weer einde zomer is trouwens voor ons de reden dat we tegenwoordig vroeg in de zomer op vakantie gaan. Meer zonzeker.

Heerlijk dat het zo goed is bevallen!

En zo is het inderdaad. Wij blijven in Nederland. We gaan kamperen en met een baby van 5 maanden vind ik dat ver genoeg;-). Een kleine camping en wat kindjes, meer hebben we momenteel nog niet nodig dit jaar.

kleine campings zijn ook nog steeds onze favoriet, maar we zijn wel een beetje om aan het gaan

Leuk! En je hebt helemaal gelijk. Als de kinderen het naar hun zin hebben, heb je het zelf ook fijn. En er is niks mis met een camping waar gewoon alles is. Wij zoeken de camping altijd uit op zwembad. We kunnen de jongens niet blijer maken dan iedere dag zwemmen. Maar als je een beetje een leuk zwembad wil, heb je vanzelf een grote of grotere camping.

dat was inderdaad ook onze conclusie

Geef een reactie

Roelove's mamablog én grafisch ontwerp

Roelove's mamablog én grafisch ontwerp

Meer in Do's met kids
Blogfeestje #28: let’s get this party started, want ik ben co-host

Hoe leuk is dit! Ik mag gewoon co-host zijn van het leukste feestje in bloggersland: blogfeestje #28. Ik wil natuurlijk niemand te kort doen, maar...

Sluiten