Dit wil je niet missen...

Gezellige lampjes van Sien en Co

Vandaag heb ik een leuke, creatieve gastblog voor je. Geo van Sien en Co deelt namelijk een wel heel leuk knutselidee. En als creamama past dit natuurlijk helemaal in mijn straatje. Lees je mee met hoe jij samen met je kids ‘gezellige lampjes’ knutselt?

December is de tijd van gezelligheid, lekker eten én knutselen. Natuurlijk is knutselen het hele jaar leuk om te doen, maar rond deze tijd lijkt het wel of we meer knutselen en vooral ook meer samen knutselen. Sien, onze kleuter van 4, vindt het dan ook helemaal niet erg als ik de knutselspullen pak en vraag of ze mee gaat knutselen.

Gezellige lampjes knutselen

Knutselen voor kids betekent al gauw aan de slag met papier, een schaar en lijm. Maar ook zonder het ouderwetse knip en plak werk kan een kind al leuke knutselwerken maken. De gezellige lampjes maak je met een donkerblauw of zwart stuk knutselkarton, een stukje wit karton in de vorm van een lampje – oké, toch even de schaar nodig – en bordkrijtjes.

Laat je kind het witte karton op het donkere papier leggen en daaromheen krijten. Gebruik voor de lampjes gekleurd krijt voor een extra leuk effect. Haal de vorm weg en veeg het krijt naar buiten met de vinger uit. Laat je kind zo een hele rij maken. Dan nog een vierkantje bovenop elk lampje en een lijntje dat er bovenlangs loopt en je lampjesslinger is af. Leuk om in te lijsten of te versturen als kerstkaart.

Ook leuk om zo te maken

Op deze manier zijn nog veel meer leuke creaties te bedenken. Wat dacht je van een sneeuwpop van twee cirkels of een pinguïn van een ovaal en een cirkel? Of ga voor een stoer alternatief en maak een robot uit vierkanten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Over Gea van Sien en Co

Als kind was ik al verzot op knutselen en dat is altijd zo gebleven. Drie jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken met mijn webwinkel Sien en Co. Sien en Co is dé webwinkel voor kinderen die gek zijn op knutselen. Daarnaast heb ik een knutselblog om ouders te inspireren, Knutselen met Sien en Co. Hier deel ik de allerleukste knutsels voor kinderen die ik zelf bedenk of vind op internet.

Heel veel knutselplezier!

Dank je Gea

Dank je Gea voor jouw leuke bijdrage. Ik ga dit knutselidee deze feestdagenperiode zeker eens uitproberen. Zo kunnen onze zelf geknutselde pietermannen plaats maken voor deze gezellig lampjes.

Deze gastblog wordt je aangeboden door Sien en Co.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog