Dit wil je niet missen...

Genomineerd voor de Liebster Award

Enige tijd geleden werd ik door Maaike van 31 Flowers benaderd of ze mij mocht nomineren voor de Liebster Award. Ik had er in de ‘blogwandelgangen’ al wel eens wat over horen gonzen, maar echt aandacht aan geschonken had ik nog niet. Tot Maaike mij dus benaderde, waarvoor dank. Afijn, klinkt natuurlijk leuk zo’n award, maar wat houdt het eigenlijk in?

Genomineerd voor de Liebster Award

Maaike schreef het eigenlijk al heel duidelijk op. De Liebster Award is niet meer dan een virtuele award die bloggers aan elkaar geven als blijk van waardering. Dat alleen al verdient een pluim als je het mij vraagt. Want hoe leuk is het als een ander jouw blog zo waardeert dat ze je willen ‘nomineren’? Dat betekent dat men dus toch graag (terug) komt op je blog om jouw verhalen, waarvan je zelfs soms misschien denkt “wie zit hier nou op te wachten” te lezen. Met andere woorden: je doet het dus klaarblijkelijk niet voor niets. Tof toch?

De Liebster Award gaat al een tijdje rond in blogland en wordt ook in andere landen dan Nederland onderling door bloggers virtueel aan elkaar uitgereikt. De award ontvang je namelijk niet alleen, het is de bedoeling dat je deze ook weer doorgeeft. Je schrijft na nominatie een artikel en beantwoord een aantal vragen die de blogster die jouw heeft genomineerd voor je heeft opgesteld. Zo leren bloggers elkaar wat beter kennen en ontdek je tegelijkertijd leuke, soms voor jou nog onbekende, nieuwe blogs. Ik accepteerde daarom de award en schrijf vandaag dit artikel erover.

Mijn antwoorden op Maaike’s vragen

Maaike bedacht vijf hele leuke vragen, waar ik graag antwoord op geef. Het leukste, maar meteen ook het meest lastige, aan de vragen is dat je gedwongen wordt er goed over na te denken. De antwoorden zijn dan ook oprecht en dat past wel weer goed bij mij en mijn blog vind ik. Oke, komen ze:

#1 Welk blogartikel zou je graag nog eens willen herschrijven?

Om meteen maar met de moeilijkste vraag in huis te vallen… Ik had zo op het eerste gezicht echt werkelijk geen idee. Er is niet specifiek één artikel dat ik anders zou willen hebben, behalve dan dat ik de oudere artikelen wel wat meer zou willen upgraden met de kennis die ik nu heb. Maar wat ik nu wel anders zou doen zijn de artikelen op de blog over onze dochter. Ik schreef deze artikelen over van het dagboek dat ik bij hield  tijdens dat ons sterke meisje in het ziekenhuis verbleef. De meeste stukken zijn dan ook geschreven in een zeer emotionele, heftige tijd. Hoewel alle artikelen recht uit mijn hart en ziel komen, rammelt er taaltechnisch nog wel eens het een en ander aan. Toch herschijf ik ze nu nog niet, ik wil er gewoon niet te veel aan veranderen omdat het precies weergeeft waar wij op dat moment doorheen gingen. Misschien komt het er ooit nog eens van.

#2 Wat was je mooiste vakantie of reis en waarom?

Die is makkelijk, want dat was onze gezinsvakantie van afgelopen zomer naar het zonovergoten Toscane. En weet je waarom? Omdat onze kids gigantisch genoten hebben en dat maakt alles goed. Gek genoeg hebben we heel weinig gedaan die vakantie, en gingen we ook nog eens naar een mega camping waar we zelf en voor de kinderen niet zo gauw naar toe zouden gaan. Maar het cliché is meer dan waar: als je kinderen het naar hun zin hebben….

Lees ook: Gezinsvakantie naar Italië #3: kamperen op een grote camping, wat vonden wij ervan?

#3 Zou je graag willen verhuizen?

Volmondig, ja! Maar meteen ook weer niet. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat we wel al diverse mogelijkheden hebben onderzocht. We hebben onderzocht of we ons huis te koop konden zetten. We hebben diverse andere huizen bekeken. We hebben zelfs overwogen in een andere plaats te gaan wonen. Maar het besluit kwam al vrij snel. Er is geen plek 100% beter dan waar we nu wonen. Het ene huis heeft dan wel een grotere tuin dan die van ons, maar zit bijvoorbeeld aan een drukke weg. Het andere huis is dan wel vrijstaand, maar heeft weer niet zo veel ruimte in het huis als dat van ons. Bovendien wonen wij aan een verkeersluwe straat, midden in het centrum van ons dorp. En dat is op dit moment, met kleine kinderen die straks naar school kunnen lopen, meer waard dan welke lap grond dan ook.

#4 Wat is één van je talenten?

Pfoe, dat is weer zo’n moeilijke vraag, want daarvoor moet ik mijzelf op de rug kloppen en daar houd ik niet zo van. Maar omdat ik er niet aan ontkom, noem ik dan toch maar dat ik best creatief ben. Ik kan ‘leuk’ ontwerpen en creeeren, al zeg ik het zelf. Zowel grafisch op de PC als in huis met meubeltjes of bijvoorbeeld in knutselwerkjes die ik bedenk voor mijn kroost.

Lees ook: Grafisch ontwerpen, made with love

#5 Wat was het indrukwekkendste concert dat je bezocht hebt?

Hoewel dit een makkelijke vraag lijkt, is het voor mij wederom een erg moeilijke vraag. Ik ga namelijk zelden tot nooit naar een concert. De concerten die ik heb gezien zijn letterlijk op één hand te tellen. Ik ging samen met vriendlief wel een aantal jaren achter elkaar naar Lowlands. Daarom noem ik bij deze vraag een optreden dat ik op Lowlands heb gezien. Ik zag namelijk in 2004 The Streets. En hoewel het optreden zelf, met een meer dan dronken Mike Skinner waarbij halverwege het optreden het licht uitging, eigenlijk niet eens heel goed was, was dit wel het meest indrukwekkendste optreden dat ik ooit zag. Het was voor mij de eerste kennismaking met deze Londense band, waar ik daarna nog veel naar luisterde.

Mijn vragen voor de volgende genomineerden

 1. Wat staat bovenaan je bucket list? Anders gezegd: als er geen enkele beperking is, wat zou je dan het allerliefste doen?
 2. Aan welk liedje / nummer heb je de mooiste herinnering(en) en waarom?
 3. Als je voor één dag iemand anders mocht zijn, wie zou je dan willen zijn?

De genomineerden

Zoals het hoort, geef ik hierbij dus ook de Liebster Award  door aan andere collega bloggers. Ik nomineer daarom de volgende blogs, die op hun beurt allemaal de moeite van het bezoeken waard zijn (mocht je daar nog niet geweest zijn). Ik ben dan ook oprecht benieuwd naar de antwoorden die zij geven op mijn drie vragen.

 1. Huismama
 2. Een theelepelgeluk
 3. Mariekeblogt

De regels van de Liebster Award

Hoewel ik niet zo van de regels ben, en TAGs en andere artikelen meestal op mijn eigen manier invul, wil ik je toch even verwittigen van de zogenoemde regels die komen kijken bij de Liebster Award. Als je genomineerd bent voor een Liebster Award en je accepteert deze dan:

 1. Bedank je diegene die jou genomineerd heeft en plaats je een link naar zijn of haar blog
 2. Beantwoord je de vragen die door diegene die jou heeft genomineerd zijn gesteld
 3. Maak je zelf een lijstje met nieuwe vragen voor de bloggers die jij gaat nomineren
 4. Maak je een lijst met blogs die jij nomineert
 5. Stel je de blogs die je nomineert van de nominatie op de hoogte
 6. Benoem je in je blog de regels zodat de genomineerden weten wat er verwacht wordt
 7. Plaats je een foto van de award op je blog

Oke, dan is het dus nu tijd om dit artikel af te sluiten. Maak ik meteen van de gelegenheid gebruik om Maaike nogmaals te bedanken voor haar nominatie voor mij. En uiteraard wens ik ook de andere bloggers veel succes met het beantwoorden van mijn vragen.

Wat was jouw mooiste vakantie of reis?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog