Dit wil je niet missen...

Geel it is

28 weken zwanger betekent dat de finish line in zicht begint te raken. Tijd dus om de babykamer 2b aan te pakken. En dat is nog best een dingetje geweest moet ik bekennen. “Waarom dan?” hoor ik je denken. Nou dat zal ik vertellen.

Toen ik zwanger was van onze dochter hebben we de kleinste kamer in ons huis omgedoopt tot babykamer. Het is een klein, knus kamertje, prima geschikt als babykamer. Roze is de kamer geworden, een lieflijk plekje dat we speciaal voor ons kleine prinsesje hadden ingericht. Echter na de geboorte van onze dochter sloeg helaas het noodlot toe. Onze lieve Jasmijn heeft dus nooit van haar kamertje kunnen genieten.

Met de komst van onze ‘rainbow’ baby, de koekepeer himself, heb ik lang getwijfeld of we de knusse babykamer van onze dochter zouden hergebruiken en aanpassen naar een jongenskamer. Het alternatief was de grootste slaapkamer in ons huis maar deze kamer is alles behalve knus te noemen. Ik kon het echter toen niet over mijn hart verkrijgen om de roze kamer op te offeren. De babyroze muur blauw te verven en haar spulletjes op te ruimen of een andere plek te geven. Ik kon het emotioneel gewoonweg (nog) niet aan. Ik wilde graag een plekje blijven houden om haar te herinneren. Het was immers nog maar zo kort geleden.

Om er niet teveel een sip verhaal van te maken. ‘We are running out of options now.’ Anders gezegd, hetzij we drastisch gaan verbouwen, heb ik weinig keus om de kamer van onze dochter toch echt te gaan gebruiken. Het is namelijk de enige kamer over in ons huis die ‘ready to use’ is. Ja, we hebben nog een zolderkamer maar daar moet nog teveel aan gebeuren en daar hebben we op dit moment echt geen zin in. Verbouwtechnisch zijn we in huis voorlopig wel even klaar namelijk. Dus het plekje dat we in eerste instantie voor onze eerste dochter gereserveerd hadden, zullen we nu toch echt moeten hergebruiken.

In de kerstvakantie moest het gaan gebeuren. Al weken ben ik bezig moodboards te maken en kleuren te kiezen. Een blauwe kamer hebben we al, dus besloten we dat het anders moest worden. Veel van de meubeltjes zullen we gaan hergebruiken. Evenals de (taupekleurige) gordijntjes voor het raam. De nieuwe kamerkleur moet dus passen bij de roomwitte meubels en de bekleding voor het raam.

geel

Geel it is! De muur is inmiddels al van roze naar geel omgetoverd. Ik vond dat in het begin nog best moeilijk, maar met een aantal goede alternatieven in huis waar ik de spulletjes van onze dochter een definitieve plek heb kunnen geven, heb ik er wel vrede mee. Want ons allerkleinste mannetje verdient ook gewoon een leuke kamer, net als haar. Dus de roze muur is niet meer en de kamer schijnt inmiddels zonnig geel.

Bij geel alleen blijft het overigens niet. Ik mix het geel met mintgroene accessoires. Daarvoor heb ik al het een en ander geshopt bij o.a. de babyafdeling van de HEMA, die mijn inziens altijd hartstikke leuke, lieve en vooral betaalbare kinderkamer- en babyuitzetitems heeft.

geel3

Het volgende project in de mini boys room 2b, is het schilderen van mijn oude meidenkast, die ooit in mijn eigen kinderkamer dienst deed als kledingkast. De gele krijtverf is al in huis, rest mij nu nog te zien deze verf op de kast te krijgen. Weer een leuk project waarvan ik graag een update deel mocht het zover zijn. Het begin van babykamer nummero 2 (of eigenlijk dus nummertje 3) is in elk geval gemaakt. En dat is goed nieuws, want… ja, ja.. die finish line is echt in zicht.

 

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog