Dit wil je niet missen...

Wat gaat ermee naar het KDV

Zucht… het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat ik mijn kroost, onze oogappels, onze parels van kids, voor de allereerste keer naar het kinderdagverblijf bracht. Nu zijn we alweer 2.5 jaar kind aan huis bij de opvang die we toen, 4 jaar geleden, zo weloverwogen hebben uitgekozen.

Voor alle kersverse KDV mama’s

Oke, die tijd gaat snel, dat weten we nu wel. Al die clichés ook, ik word daar zo langzamerhand een beetje simpel van. Maar daarover gaat deze blog niet. Vandaag geef ik jullie een kijkje in de lading goedjes die wij iedere dag mee sleuren naar het kinderdagverblijf. Want voor alle kersverse, onervaren KDV mama’s: wat neem je nou eigenlijk mee naar zo’n KDV (…dat rijmt lekker)?

Veel te veel mee naar het KDV

De eerste keer veel te veel. Althans, ik dan want ik ben het type mama ‘zekerheid voor de zekerheid.’ Ik had dus geen 1 setje extra kleding in de tas van onze koekepeer. Nee, je raad het al: maar liefst 2. Hoewel veel ouders het doen met enkel het mandje dat bij het KDV staat. Bij ons op het KDV werken ze namelijk met mandjes waarin je al de spulletjes van jouw oogappel(s) kunt stoppen. Neem ik voor beide heertjes elke dag hun eigen tasje mee. Was natuurlijk meteen een goede reden om een leuk, kek rugzakje te shoppen voor mijn kleine mannen. Maar het heeft ook een praktische reden. Alles zit erin en zo vergeet ik nooit wat.

Wat gaat er mee naar het KDV?

Allereerst de tas… Mijn oudste loopt inmiddels zo trots als een pauw de trap op bij de entree van het KDV met op zijn rug zijn eigen Skip Hop Giraffe rugzakje. Ik vind de spulletjes van Skip Hop echt helemaal te gek en een 2e variant kon natuurlijk niet uitblijven. Voor de allerkleinste man kochten we dus eenzelfde soort rugzak (twinning is winning!) maar dan in de egelvariant.

Reservekleertjes

In de tas vind je (inmiddels) 1 setje reservekleren. Van broek, shirt of trui tot aan heus ondergoed en sokken. Je wilt niet weten hoe vaak we dat al nodig gehad hebben. Doorlekongelukjes, eet- en drinkongelukjes, speelongelukjes… Er wordt namelijk nogal ongelukkig op los gesmeerd daar op het KDV.

Knuffel(doekje) en speen

Mijn beide mannetjes slapen tussen de middag, dus er gaat ook een speen én knuffel(doekje) mee naar het KDV. Veel ouders kiezen ervoor om de knuffel van thuis mee te geven. Wij selecteerden een knuffeldoekje speciaal voor het KDV. Het is al een keer voorgevallen dat we de knuffel vergaten, of erger nog, dat deze zoek raakte… Leg dat maar eens uit! Nee, onze mannen doen het op het KDV met hun speciale KDVknuffeldoekjes: Nellie en Giraffje, die overigens door beide mannen volledig geaccepteerd zijn als hun knuffels. We hebben hetzelfde gedaan met de speen. Eigenlijk heb ik voor elke gelegenheid, elke plaats, elke tas een andere speen. Zet mij niet ergens neer met het risico dat ik geen speen binnen handbereik heb, mochten we die om wat voor reden toch nodig hebben.

Fles en voeding

Voor de allerkleinste hebben we natuurlijk ook nog een flesje mee te nemen met bijbehorende voeding. De voeding zit netjes verzameld in het daarvoor bestemde poederbakje en is precies op maat afgemeten voor de dag. Ik zorg altijd voor een extra portie melkpoeder, just to be sure.

KDVmapje

Verder neem ik voor de allerkleinste nog een mapje mee, dat we van het KDV kregen voor het eerste jaar bij de kinderdagverblijf. In dit mapje schrijven de juffen een klein verslagje van de dag, en dat is voor een controlfreak mom like myself een hele geruststelling. Ook is er ruimte voor ons, de ouders, om in dit mapje aantekeningen te maken. Verandert er bijvoorbeeld iets in het eet- of slaapregime van onze knorrepiet? Dan noteer ik dat in het mapje. Ook vind ik er met enige regelmaat kleine knutselwerkjes in terug.

Alles bij de hand

Sjouw je dat elke dag op en neer dan? Ja zeker, want ik heb nou eenmaal graag alles bij de hand. Zo nu en dan ververs ik de inhoud van de tasjes weer eens met schone of grotere kleren bijvoorbeeld (het is al namelijk eens voorgekomen dat 1 van onze mannen met hoog water thuiskwam vanwege een iets te kleine broek, oeps). Bovendien vind ik het gewoon veel te wijs om mijn mannetjes met hun tasjes op de rug de babyschool in te zien gaan, net echt toch?

Wat neem jij mee naar het KDV?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog