Dit wil je niet missen...

Foto op aluminium is stoer!

Als je mij even geleden eerlijk zou vragen of ik een foto op aluminium zou zien zitten? Dan zou ik waarschijnlijk gezegd hebben: nee! Maar ik ben om, want een foto op aluminium is juist hartstikke stoer.

Foto’s in huize Roelina’s

Ik ben een fotomens, helemaal sinds ik kinderen heb. Het is zelfs zo erg dat ik mijzelf er soms zelfs toe moet dwingen weer eens wat foto’s op te ruimen. Met weemoed neem ik dan afscheid van bepaalde foto’s die bijvoorbeeld al veel te lang staan, maar die ik stiekem eigenlijk helemaal niet weg wil halen. Zo’n proces van weghalen duurt ook altijd even. Foto weg. Foto weer terug. Foto op een andere plek… Toch maar weer weg… Nee toch nog maar even niet… Ander lijstje misschien… Afijn.

Mijn kinderen zijn rijkelijk vertegenwoordigd in huize Roelina’s. Aan de muur, op de kast, bovenaan de trap, op onze slaapkamer, ga zo maar door. Foto’s komen (en gaan zo nu en dan) in allerlei soorten, maten, in lijstjes en op canvas. Het gebruikelijke werk eigenlijk.

Schoolfoto’s

Onlangs ging mijn kroost op de schoolfoto en daarvan prijken 2 al geruime tijd in lijst in onze trapopgang. Maar ik had nog een wens, namelijk uit diezelfde serie de foto waar ze allebei op staan. Die wilde ik heel graag nog in een lijst erbij hebben. Maar je raad het al: dat is er (nog) nooit van gekomen. Toen kreeg ik de kans een foto op aluminium te bestellen en ik kan je vertellen: ik had nooit gedacht dat een foto op aluminium zo tof kon zijn.

Foto op aluminium

Ik mocht een foto bij ‘foto op aluminium’ bestellen om te reviewen. Ik bestelde een formaat van 60×40 cm op geborsteld aluminium, uploadde de foto en klaar was Kees al (of Roelina in dit geval)! Binnen no time was mijn foto op aluminium besteld, super simpel.

Bestellen, een fluitje van een cent

Het bestelproces is dus een fluitje van een cent. Je kunt foto’s vanaf je PC, tablet of telefoon uploaden en zelfs rechstreeks vanuit Facebook of Instagram. En ben je na het uploaden nog niet helemaal tevreden? Dan kun je de foto ook nog wat opleuken. Een filtertje toevoegen bijvoorbeeld of tekst. Voordat je definitief besteld, kun je nog een ophangsysteem bij bestellen. Ik deed dit, want ik zag niet in hoe ik in vredesnaam een stuk aluminium aan de muur zou krijgen.

Twee dagen later al de foto op aluminium in huis

Twee dagen later al mocht ik de bestelling in ontvangst nemen. En weet je wat? Ik ben er echt enorm blij mee. Want een foto op aluminium heeft een hele stoere, industriële uitstraling en dat past me wel. Bovendien is de foto rete strak en ziet het er allemaal hartstikke netjes uit. Ook ben ik blij dat ik het ophangsysteem erbij bestelde. Bestaande uit een ophangplaatje dat je met een plakker aan de aluminium (foto)plaat kun bevestiging, schroeven voor in de muur en een bevestigingsclipje maken het bevestigingssysteem compleet.

De foto is overigens nog niet opgehangen, het proces van weghalen duurt hier meestal net zo lang als het ophangen. Voor nu staat de foto op aluminium te pronken op onze schouw, waar ik elke avond vol trots naar kijk.

Ben je ook op zoek naar een stoere foto voor aan de muur? En ben je canvas of een gewone lijst een beetje beu? Denk dan eens aan een foto op aluminium.

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog