Dit wil je niet missen...

Food, drinks en stroopwafels bij Lepetje Lepeltje

Wat doe je op een loze zondag? Juist ja, je bezoekt een festival. Een collega vertelde mij hierover, het Lepetje Lepeltje festival. Gehouden op 4 verschillende plaatsen verspreid door heel Nederland waaronder mijn voormalige woonplaats, Zwolle. En dat was precies dit weekend. Na wat speurwerk op internet leek me dit hartstikke leuk om naar toe te gaan. Een cultureel foodfestival met mobiele keukens, muziek en marktkraampjes. Gratis toegang, gemoedelijke sfeer en leuk voor jong en oud. En dat klopte als een bus. Aangekomen in het centrum van Zwolle kwamen de geurende etensluchtjes ons al tegemoet. Muziek, vrolijke mensen, redelijk weer en veel, heel veel, kindjes. Voor onze kleine Bourgondiër de juiste mix van ingrediënten voor een geslaagd eerste festivalbezoekje.

Overal stonden kraampjes, pipokarren en oude campers met eten- en drinken, en zaten mensen her en der verspreid op kleedjes te genieten van de gemêleerde hapjes, drankjes en gezelligheid. Kindjes liepen kris kras door het publiek heen en er was zelfs een speciale kinderhoek ingericht waar je kleine blaag zich kon laten schminken, mooie tekeningen kon maken of naar een kindertheatervoorstelling kon kijken, hetgeen wij overigens gemist hebben tijdens ons bezoek. Maar des al niet te min, ook zonder de kindertheatervoorstelling vond onze kleine vriend het finntastisch. Hij stapte zelfverzekerd door het festivalstruinend publiek heen en ‘haai-de’ en zwaaide vrolijk naar iedereen die daar maar ontvankelijk voor was. Aan aandacht geen gebrek dus.

festival_post

We startten ons festivalbezoekje, hoe kan het ook anders, met shoppen. Kleurrijke kledingrekjes met leuke retrokleertjes lonkten mij al vanaf een afstandje toe. De luidkeelse roep van de kraamjuffrouw dat alle T-shirtjes die dag 10,- waren resulteerden toch weer in een nieuwe aankoop van een printig shirtje van één van mijn favoriete kinderkleding merken, het Scandinavische DUNS Sweden. We vervolgden ons festivalbezoek met een heerlijke verse smoothie van pine-apple juice die we kochten bij een mobiele smoothiekar. JUM!, vond ook de kleine koekepeer wat duidelijk te zien was aan de goud, gele ananas snoet die hij overhield na meegedronken te hebben uit mijn smoothiebeker. Na een eerste verkennend rondje over het festivalterrein, werden we getrokken door de zoete geur van verse stroopwafels. Aan een speciaal voor kinderen gereserveerde tafel nam zoonlief plaats om samen met oma, die ook mee was en ons trakteerde op deze heerlijke, zoete snack, te genieten van de nog dampende met stroop overgoten wafels. De ‘hmmmm’ die daarop volgde, bevestigde dat ook de Finneman genoot van deze stroperige, warme lekkernij. Hoewel ik de suikerinname zoveel mogelijk probeer in te perken bij mijn kleine vriend, kneep ik mijn ogen dit keer maar eventjes toe. We waren per slot van rekening uit en dan mag er best even uit de festivalban gesprongen worden. Na nog een rondje te hebben gewandeld, vonden we dat een kopje koffie ook niet kon ontbreken. Hoewel er op het festival ook een wijnbar met verschillende speciaalwijnen aanwezig was, en die ik als wijnliefhebber echt niet over het hoofd had gezien, hielden we het toch maar bij een kopje koffie. Ik ben sinds een jaar of zeven niet meer in Zwolle woonachtig en moest dus nog wel gewoon naar huis rijden met mijn kleine telg op de achterbank. Voor mij is dan een alcoholische versnapering een no-go. En ach, zo’n heerlijk geurend, vers bakje koffie is natuurlijk ook hartstikke prima. Want naast een wijnliefhebber ben ik ook gék op koffie, net als oma overigens, dus dat zal wel goed.

festival_post2

Na de koffie, toen we eigenlijk alles wel gezien hadden, keerden we langzaamaan terug naar de auto met de kleine man lopend tussen ons in. Want dat lopen dat doet hij sinds hij dit onder de knie heeft het liefst de hele dag door. Nog geen 5 minuten in de auto onderweg naar huis zakten de oogjes van de koekepeer al dicht om, moe van alle nieuwe indrukken, in een diepe, tevreden slaap te sukkelen. Het eerste festivalbezoekje van de kleine man was een feit. Een succesvol feit. Meneertje koekepeertje kan net zo festivalballen als zijn mama.

Lepeltje Lepeltje. Echt een aanrader als je het mij vraagt. Ongedwongen, gezellig, lekker en ontzettend kindvriendelijk. Een leuk tijdverdrijf waar je je als ouder prima kunt vermaken, mét maar ook zonder kids.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog