Dit wil je niet missen...

Finn’s place in wording… mede mogelijk gemaakt door IKEA

Jippie, de dreumeskamer to be is bijna, bijna, bijna zoals ik het hebben wil. Schiet al mooi op. En de reactie van de kleine man toen hij voor het eerst zijn nieuwe hangout ontdekte was meer dan goud waard. Na het omalogeerpartijtje van afgelopen weekend, toen we zoonlief weer hadden opgehaald om zijn nieuwe onderkomen voor het eerst te aanschouwen, rende hij de kamer in bij het zien van zijn nieuwe spulletjes. En als ik zeg rennen, dan bedoel ik ook echt rennen. Hetgeen zijn papa en mama nogal verbaasde overigens, want dat deed hij nog niet eerder. Hij rende dus van enthousiasme zijn ‘nieuwe’ kamertje in en stortte zich vol overgave op de zachte bruine beer die hij van zijn opa en oma heeft gekregen om vervolgens aandachtig zijn nieuwe speelbankje annex opbergkastje met speelgoed te bestuderen. Duplo werd meteen ter handen genomen en uit elkaar gehaald (of beter gezegd gegooid), zijn Fisher Price kassa werd uit het kastje gehaald en de manden met speelgoed werden eveneens van een blik voorzien. Ook de kleedjes werden uitgeprobeerd. ‘Aai’, werd er uitgeroepen waarna de kleine handjes de zachtheid van de schapenvelletjes aan een testje onderwierpen.

ikea_post

IKEA dus. Vrijdagavond, de avond dat zoonlief uit logeren ging en mama tijd over had om wat anders te doen. Een mooie gelegenheid om een bezoekje te brengen aan het Zweedse woonwarenwalhalla. Het woonwarenhuis waar ik echt enorm fan van ben. Sinds kort is ook een vestiging in Zwolle geopend. Niet heel ver van onze woonplaats vandaan. In een mum van tijd sta ik nu midden tussen de Bjorns, Billys, Ivars en andere Zweedsnamige meubeltjes… heerlijk. Weken voorafgaand aan dit shopuitje had ik mijn boodschappenlijstje voor mijn op stapel staande, maar toen nog niet geplande, IKEA uitje al klaar. De KALLAX boekenkast ging het sowieso worden. Gespot op Pinterest waar ik op het idee werd gebracht om er een speelbankje annex opbergmeubel voor speelgoed van te maken. Ook een nieuw schapenvachtje voor op de grond en wat lekkere, zachte en grappige kussens prijkten op dit lijstje. Ik ben voornemens er een echte speelkamer van te maken. Met stapels kussens, zachte knuffels en wollige kleedjes. Verschillende texturen en vormen waar de kleine rouwdouwer lekker op kan ravotten, liggen, rollen, vallen en knuffelen.

Bij thuiskomst vrijdagavond heb ik meteen mijn gescoorde IKEA waar in elkaar geschroefd en de kamer van ons kleine ventje speel proof gemaakt. Kast heb ik verticaal onder het raam geplaatst, speelgoed er in gezet en de kussens erop gelegd. Schapenkleedjes en zachte IKEA knuffels heb ik op de grond gegooid, althans gegooid, zorgvuldig neergelegd kun je het beter noemen. En ik heb een opbergnet FÅNGST uit de IKEA PS collectie aan het plafond gemaakt. De vele knuffels die zoonlief rijk is en voorheen bovenop de kast stof stonden te vangen, hebben nu een fijn plekje in het net gekregen. En als kers op de dreumeskamertaart heb ik mijn gepimpte babytafeltje met wolkige krukjes een plekje gegeven op de kamer van meneer. Resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. De grote glimlach op het snoetje van de koekepeer bevestigde dit gelukkig. Jippie, kamer valt in de smaak!

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog