Dit wil je niet missen...

Mijn favorieten in de herfst: de herfstTAG

We zijn alweer bijna toe aan de winter, maar je had nog wel een herfstige blog van mij tegoed. Want een tijdje geleden werd ik door Melanie van BMellow getagd om iets op te schrijven over dit regenachtige doch kleurrijke seizoen. Dus, op deze mooie, eigenlijk a-herfstachtige dag op de valreep: de herfsttag. Lees je mee?

Mijn favoriete ding aan de herfst?

Als het niet regent… buiten zijn. Want de natuur is echt op zijn best in de herfst vind ik. Een mooie, liefst zonnige, herfstdag geeft mij écht energie. De laarzen aan, lekkere sjaal om en samen met het gezin de hei of het bos in. Stampen in de plassen die de regen van de dag ervoor maakte. Springen in de bergen kleurrijke bladeren en ongegeneerd paddenstoelen zoeken en besjes plukken.

Favoriete herfstdrankje?

Euh… wijn? Maakt niet uit welk seizoen het is trouwens.

Lees ook: De zomer TAG, we blikken nog één keer terug op onze gezinsvakantie naar Italie

Favoriete geurkaars voor in de herfst?

Ik heb een heel bijzonder geurkaarsje. Het is één brandertje met daarin de wax melts van Scentchips. Het brandertje kocht ik ooit voor in het herdenkingshoekje van mijn dochtertje. En het staat daar nog steeds. Er zijn al veel geuren in opgebrand, maar wel altijd in combinatie met de geur: Jasmijn. Want zo heet onze dochter.

Lees ook: Er was eens een meisje… met de diagnose ACD

Favoriete herfstlipstick?

Daar kan ik heel kort over zijn: die heb ik niet! Ik gebruik zelden tot nooit lipstick. Momenteel heb ik in mijn make-up tasje wel een rode lipstick zitten. Eerlijk moet ik toegeven dat ik het merk niet eens weet. Ik kreeg hem van vriendlief en draag hem op ‘speciale’ dagen.

Favoriete herfstmoisturizer?

Ik was altijd fervent gebruiker van Clinique. Maar sinds ik kinderen heb en mijn geld meer opgaat aan hen dan aan mij, smeer ik mij tegenwoordig in met zo’n fijne, blauwe pot met crème van Nivea. Ik gebruik daarnaast een BB cream van de Hema.

Favoriete oogschaduwkleur voor in de herfst?

Hier kan ik ook heel kort over zijn. Ik gebruik geen oogschaduw. Wel gebruik ik een potlood in grijs-, groen- of bruintinten. Maar meer dan dat, echt niet!

Favoriete herfstmuziek?

Hmmm, moeilijke vraag. Want muziek die ik speciaal en alleen luister in de herfst… heb ik ook al niet. Degenen die mij goed kennen, weten inmiddels dat ik een housefanatic ben. In de herfst luister ik daar dus onverminderd naar, net zoals in alle andere seizoenen.

Favoriete herfstoutfit?

Absoluut een jeans met een fijne trui en sneakers. En een sjaal uiteraard, die mag ook niet ontbreken. Want voor elke outfit heb ik wel een bijpassende sjaal. Ik heb het nou eenmaal snel koud en draag daarom graag en vaak sjaals.

Favoriete ‘autumn treat’?

Warme choc? Met een dot slagroom? Ja, daar word ik wel blij van in de herfst. Ook wel in de winter trouwens hoor, maar de herfst is dan toch wel het seizoen waarin dit weer EIN-DE-LIJK ongegeneerd mag!

Favoriete plek om naar toe te gaan in de herfst?

Ik zei het hiervoor al, het bos of de hei. Daar kom ik in de herfst erg graag. Simpelweg omdat het er, vooral in de herfst, heel erg mooi is.

Dat was ‘m alweer! De meest herfstachtige TAG ooit. Neem je hem over? Leuk! ik hoor het graag in de comments.

Wat is jouw favoriete plek om naar toe te gaan in de herfst?

14 reacties op dit bericht

Leuk om te lezen. Hier nog een house fanaat.

Ah leuk, dat wist ik helemaal niet joh 🙂

Leuk ingevuld! Ik hou van de herfst om de mooie kleuren en de wisseling van garderobe. Ook de gezelligheid binnen vind ik fijn.

Heerlijk idd ook, de wisseling van garderobe.

De herfst is prachtig!!! Wat heb ik genoten dit weekend met het mooie weer in de gele blaadjes. Ik zit nu nog te genieten van de kastanjes die ik heb geraapt (jummie).

Wat een luxe he, herfst én dat warme weer. Een hele bijzondere combi vond ik.

Ik luister het hele jaar door naar dezelfde country muziek : ) Specifieke herfstmuziek heb ik niet.

Country, leuk… Hier wordt nog wel eens Cash gedraaid.

Met 25 graden een herfsttag lezen, ik word daar blij van :).

Wat heeft jullie dochtertje een mooie naam. Bijzonder dat je haar door het branden van scentchips op die manier toch een beetje om je heen hebt…

Heerlijk he, wat een luxe dit weer. Dank je voor je compliment over de naam van onze dochter. Wij vonden dat destijds natuurlijk ook, en nu nog veel meer.

zebrazonderstrepen says:

lang leve de warme chocolademelk

Sylvia - alovelyadventure says:

Wat een leuke tag! Ik mis de herfst soms ook wel hoor. Lekker om met een dekentje, kop warme Coco en inderdaad slagroom te chillen op de bank..heerlijk filmmarathons bekijken of veel veel boeken lezen!

Gek he, hoe je weer kan uitkijken naar een nieuw seizoen!

Praat je mee?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelove's mamablog én grafisch ontwerp

Roelove's mamablog én grafisch ontwerp

Meer in Mama zin en onzin
Working Tuesday: de blog verandert en een balans vinden tussen werken en het moederschap

Mogelijk misschien wel de laatste. Niet de laatste keer dat ik over het werkende moederschap zal schrijven, maar mogelijk wel de laatste keer onder de...

Sluiten