Dit wil je niet missen...

Ik over eten: ik vulde de ’25 food vragen TAG’ in

Ik ben dol op eten, laat daarover geen misverstand ontstaan. Van hoogstaand culinair tot ordinair eten bij de goudgele M. Mij maak je (bijna) overal blij mee. Ik ben geen foodie, maar hou wel van bewust omgaan met eten (afgezien van de keren dat ik bij de goudgele M eet dan.) Ik ben geen keukenprinses (verre van zelfs), maar ik weet wel wat lekker eten is. Afijn, ik werd getagd door Lisette van lisetteloves om deze 25 vragen over eten en drinken in te vullen. Nou, dat wil deze bourgondiër wel hoor, lees je mee?

Wat is je favoriete ontbijt?

Dat is dan toch wel ordinair twee volkoren boterhammen met wat oude kaas, liefst zo brokkelig mogelijk. En wat roomboter niet te vergeten. Juist, je leest het goed: geen afgebakken broodjes, croissants of schaaltjes met granola en griekse yoghurt (vind ik overigens alle drie wel erg lekker). Nee, gewoon ‘plain and simpel.’

Hoe drink je je koffie?

Zo zwart mogelijk. En dan wel zo’n fijne gemalen bonenkoffie. Geen straffe espresso (best lekker op zijn tijd, maar met de hoeveelheden die ik drink niet vol te houden.) Koffie: het is echt de benzine die mijn motor draaiende houdt.

Lees ook: Mama dagboek #48: zonder koffie zou deze mama het niet volhouden

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Geitenkaas, in welke vorm dan ook. Dat vind ik echt zooo lekker?!

Soep of salade?

Oei, moeilijk. Dan denk ik toch salade. Lekker zo’n Italiaanse salade caprese of een chop salad. Maar goed een fijn soepje is natuurlijk ook lekker. Ik heb nog niet zo lang geleden voor het eerst zoete aardappelsoep gemaakt. ik vond ‘m heerlijk, manlief wat minder. En tijdens een super gezellig weerzien met mijn vriendinnetje, at ik voor het eerste pompoensoep. Ik moet bekennen, ook die was voor herhaling vatbaar. Moeilijk kiezen dus.

Wat is je favoriete kookboek?

De afgelopen jaren kookte ik veel uit het Opperdepop kookboek van de AH. Simpelweg omdat het koken voor kinderen enorm leuk maakt. Er staan verschillende soorten gerechten in voor baby’s, peuters en kleuters. Ook tref je bij de meeste gerechten ook een variant aan voor de volwassenen. ik ben dus absoluut geen held in de keuken, maar dit maakte koken voor mij wel weer leuk!

Lees ook: Opperdepop…. leuk kookwerk

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Makkelijk, nooit meer zoet! Hoewel ik echt een moord die voor chocola, ben ik toch meer van de hartige smaak. Een zoutje, worstje en vooral een lekker stukje kaas, JUM! Daar zou ik zoet zo voor opgeven.

Welke keuken (land) is je favoriet?

Italiaans for sure! Ik ben gék op het land én op het eten. De Italiaanse keuken staat voor mij voor gevarieerd door eenvoud. Een fijne salade caprese, een mooie risotto of een fijn stukje tagliata.

Wat is je favo foodfilm?

…. (what?). Ik heb het even gegoogled want ik wist dus niet dat het een genre was…?! Maar aangezien ik zoveel films heb gezien in mijn leven, zit daar vast een foodfilm bij… Een naam kan ik je echter niet geven, simpelweg omdat ik het écht niet weet!

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Die goudgele M. Daar mag je mij (soort van) wakker voor maken midden in de nacht. Wat lekker! Het kan me niks schelen dat de frietjes te slap zijn, de mayo te zuur is of de broodjes van de hamburgers op sponsen lijken. Een macje op zijn tijd doe je mij nog steeds een plezier mee.

Lees ook: Mijn laatste avondmaal TAG

Wie is je grootste inspiratiebron?

Die heb ik niet, echt niet. Ik ben echt geen koningin in de keuken en doe negen van de tien keer maar wat. Soms pakt het goed uit, soms ook niet.

Thuis koken of uit eten gaan?

Euhm… als ik niet zelf hoef te koken, dan mag het ook best thuis. Maar uiteten gaan heeft wel mijn voorkeur. Doen we nauwelijks meer trouwens, want met een obstinate dreumes en een onstuimige peuter vind ik dat gewoon verre van ideaal.

High end of Low profile?

Tja, beiden heeft iets. Het is maar net hoe onze pet staat.

Wat is je lievelings-restaurant?

Oef, die heb ik ook al niet. Graag zou ik nog eens willen eten bij ’t Zusje in Apeldoorn. Hier in de buurt kun goed eten bij de Boerenschuur in Vierhouten of het Spookhuys in Hattem. Maar ook kun je heerlijk zitten én eten bij Las Rosas in Zwolle. Echt een favoriet heb ik dus niet.

Boodschappen doe ik bij…

… de Jumbo en de Aldi. Bij de Jumbo bestel ik mijn boodschappen online. Super makkelijk en scheelt mij een hoop stress en tijd. Wat ik ben vergeten, of ze er niet hebben, haal ik bij de budget super der supers: Aldi.

Lees ook: Online boodschappen doen… scheelt toch weer een uurtje

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..

Jeetje, wat een moeilijke vraag? Euhm… Hoewel ik absoluut geen toetjes fan ben, heb ik wel eens een overheerlijk chocoladetaartje als dessert gegeten bij een restaurant in Heerenveen (de naam moet ik je verschuldigd blijven helaas). De warme chocolade saus droop letterlijk uit het taartje, wat een genot.

Wat is je favo cocktail?

Ik ben niet zo van de cocktails eigenlijk. Mij doe je meer een plezier met een lekker wijntje.

Lees ook: Mama dagboek #67: zonder wijn zou deze mama het (ook) niet volhouden

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Aangezien het oog ook wat wil: George Clooney, the one and only! Want laten we eerlijk zijn: het is toch wel fijn als er iemand als George tegenover je zit?

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Ik kan niet zonder mijn staafmixer. Wat een fijn ding. Oké, ik zou best dolgraag zo’n multi-functionele keukenmachine willen, maar daar heb ik in mijn ieniemini keukentje écht geen plek voor. Mijn staafmixertje ‘does the job!’

Mijn favo snack is…

Heule, oude brokkelkaas. Man, man, wat lekker! ’t Is alleen zo’n gedoe om er fatsoenlijk een brokje vanaf te snijden. Trouwens andere soorten kaas vind ik ook lekker. Geitenkaas bijvoorbeeld, Franse camembert… Ik ben echt een kaaskop!

Wat zit er op jouw pizza?

Ik vind altijd de pizza Quattro Stagioni erg lekker. Letterlijk betekent dit in het Italiaans: vier jaargetijden. Deze pizza is rijkelijk gevuld met tomaat, mozzarella, ham, champignons, olijven, artisjokken. van alles wat dus!

Wat lust je echt niet?

Euhm…. ik ben niet zo fan van garnalen. Doe je mij echt geen plezier mee. Hoewel ik gék ben op vis, ben ik niet kapot van vis die mij nog aankijkt.

Mijn favoriete foodblog is…

Dat is absoluut de blog iamafoodie.nl.  Een foodblog die je de waarheid over (gezond en ongezond) eten geeft, voedingshypes tegen het licht houdt en ook nog af en toe leuke recepten deelt.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..

Ik vond de Sint Jacobschelp en de Oester vrij gek voor mijn doen. Beiden erg lekker trouwens.

Wat staat er op je food bucket list?

Die heb ik niet. Er staat veel op mijn bucket list, maar iets specifieks eten zit daar niet tussen.

Ik kan niet leven zonder…

Lisette zei het al: koffie! Ik kan mij een leven zonder niet voorstellen. Trouwens, zonder kaas kan ik ook niet.

Dit waren ze alweer, mijn 25 antwoorden op deze leuke TAG over eten. Neem je hem over? Laat het me weten in de comments, dan kom ik even buurten om jouw antwoorden te lezen.

En wat is jouw guilty pleasure op etensgebied?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog