Dit wil je niet missen...

Er was eens een meisje… met de diagnose ACD

… het sterkste meisje. Dat sterke meisje, dat zo hard vocht voor haar leven, zou vandaag precies 4 jaar oud geworden zijn. Ware het niet dat zij haar strijd niet mocht winnen. Het vechten dat zij deed mocht niet baten en zij bleek niet sterk genoeg. Toch wil ik vandaag even stil staan bij haar. En niet alleen bij haar, maar bij alle andere kindjes die de diagnose ACD kregen.

Lees ook: 4 jaar, konden we jouw mijlpalen maar samen vieren….

ACD warrior Dean

Denk namelijk vandaag ook even aan kleine Dean, die aan de andere kant van de Oceaan nog steeds vecht tegen ACD. Dit kleine wondertje, dat helaas niet in aanmerking komt voor een longtransplantatie, is tegen alle verwachtingen in en na ruim 4 maanden, nog steeds bij ons.

ACD survivors

Denk ook even aan de ACD survivors Ellie, Imogen en Luca, die wel een longtransplantie kregen maar ondanks dat nog steeds met enige regelmaat vechten voor hun leven. Ook zij verdienen enkele seconden van jouw en mijn tijd. Want zij zijn hét voorbeeld van hoe het ook kan gaan. Dat ACD wel degelijk te overwinnen is. Al is dat (nog) lang niet het geval voor alle kindjes die de diagnose ACD krijgen.

ACD engeltjes

Denk daarom ook aan alle engeltjes, waar Jasmijn er 1 van is, die ACD helaas niet mochten overwinnen. Die engeltjes die elk hun eigen bijdrage hebben gegeven aan het feit dat wellicht bovenstaande kindjes nog steeds hier zijn. Want alleen doordat de wetenschap meer over ACD te weten komt, maakt het voor toekomstige kindjes mogelijk zich aan te sluiten bij bovengenoemde 4. Want onderzoek naar deze zeldzame en nog zo onbekende aandoening is zo hard nodig.

ACD, help!

En dat onderzoek, dat kunnen wij wat dichter bijhalen. Want door te doneren, kunnen we ervoor zorgen dat er meer kindjes zullen komen die ACD overwinnen. Daarom vraag ik vandaag, uit naam van Jasmijn, om een kleine donatie achter te laten, net als wij dat doen. En echt, doneren is heel simpel, kijk maar.

#1 Je gaat naar de website van de ACDA en klikt op DONATE

https://acdassociation.org/donate/, DONATE vind je rechtsboven in het menu.

#2 Bij punt 1 klik je op ‘HERE

…waarna je op de paypall pagina van de ACDA terecht komt, waar je jouw donatie kunt voldoen door in te loggen met je paypall account.

#3 Geen paypall?

…klik dan op ‘Continue’ links onderaan de pagina, om via een bank overschrijving of met credit card te betalen.

Help de ACD association om (meer) onderzoek te financieren. Help alle toekomstige ouders en kindjes die de diagnose ACD krijgen. Uit naam van Jasmijn, help!

Een druppel die het verschil kan maken

Het lijkt misschien een druppel op een gloeiende plaat. Maar wel een druppel die het verschil kan maken. En waarvan ik hoop, en alle ACD ouders met mij, dat hij die plaat ooit minder gloeiend zal maken.

Dank je!

 

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog