Dit wil je niet missen...

Voor het eerst naar de film: Woezel en Pip op zoek naar de sloddervos

Halverwege januari was het zover, het allereerste bioscoopbezoek van onze kleine vriend stond gepland. ‘Woezel en Pip op zoek naar de sloddervos‘ stond op het bioscoopmenu waar we samen met oma naar toe zouden gaan. De film begon rond 11 uur en duurde drie kwartier. Op zich een goede tijd voor een film van kinderen in de leeftijd van 2 t/m 4 jaar.

Ik kon me er echter geen voorstelling van maken, moet ik heel eerlijk toegeven. Met een dreumes naar de bioscoop? Drie kwartier stilzitten en naar een film kijken, het leek mij praktisch onmogelijk. Maar uiteindelijk bleek het een groot succes. Want de speciale kinderfilmvoorstelling was volledig gericht op kleine peuters en kleuters. En ook de bioscoop zelf had meer weg van een groot kinderfeestje dan een ‘serieus’ filmtheater.

bioscoop

De kleuterbios

Bij binnenkomst was het al feest. De bioscoopentree had zich gevuld met tientallen kleine kinderen die vrolijk heen en weer renden van hot naar her. Wat op het eerste gezicht een complete chaos leek, bleek niets minder dan een gezellige kinderkeetboel te zijn. Zoonlief was dus meteen in opperbeste stemming en sloot zich aan bij wat metgezellige leeftijdgenootjes die door de bioscoophal huppelden. In het midden van de bioscoophal stond een grote tafel met schminkmogelijkheden waar je je kleintje kon laten schminken. En ook werd er ranja geschonken voor de kleine bioscoopgangertjes. Alles was vrolijk aangekleed en na afloop zouden de kleine bioscoopgastjes zelfs een heus filmdiploma mee naar huis krijgen.

Toen de bioscoopzaal open ging en we ons naar onze plekken begaven, wachtte ik gespannen af op wat zou gaan komen. De zaal werd donker, of liever gezegd schemerig want zo donker als bij een ‘grote mensen film’ werd het niet, en de voorfilmpjes begonnen te spelen. Twee grote ogen vlogen richting het reusachtige scherm. “Whooo teevee”, hoorde ik naast mij. De kleine man was compleet onder de indruk van het gigantische beeldscherm dat voor hem verscheen. Hij moest vast gedacht hebben “waarom hebben wij dat thuis niet?”. Toen de Woezel en Pip film echt begon, keek hij geboeid naar de vrolijke voorstelling op het grote scherm, de figuurtjes die voorbijkwamen benoemend “vinder, boom, ondje, peer”.

Met een dreumes naar de bioscoop

We zaten vooraan op de eerste rij. Hoewel je normaliter zou denken dat dit geen goede plek is, was dit in het dreumesgeval wellicht de allerbeste plek die we ons maar konden wensen. Voor ons zat niemand en we hadden zodoende plenty ruimte voor ons. Dat kwam goed uit want na een kleine 10 minuten stil te hebben gezeten, begon toch echt de onrust in het kinderkontje te komen. Overigens bij alle in de bioscoopzaal aanwezige kindjes. Kleine kinderen in de leeftijd van 2 t/m 4 jaar die stilzitten, dat bleek inderdaad een illusie. Een op één hand te tellen groepje kinderen bleef zitten maar de rest verplaatste zich al gauw van hier naar daar. Zo ook onze kleine koekepeer. Hij vond een medestander in een meisje dat met haar moeder naast ons zat. Samen rolden ze over de grond, renden ze heen en weer voor het scherm langs en liepen ze trap op en af. De grootste lol hadden de twee en af en toe snelden ze even terug naar hun plek waar ze wat te drinken namen, of even naar de film Woezel en Pip keken. Voorin de bioscoopzaal voegden zich steeds meer rondrennertjes maar het gaf allemaal niks. Niemand ergerde zich eraan. Het was gewoon grappig om te zien.

Wanneer het even spannend werd door veranderende muziek bijvoorbeeld, vlogen de kindjes weer even terug naar hun plek. Zo ook meneertje koekepeertje. Dan keek hij weer even gespannen naar het reusachtige beeldscherm om een paar minuten later weer vrolijk te gaan spelen. Al met al denk ik dat hij niet heel veel van de film heeft meegekregen, maar dat het bioscoopuitje indruk heeft gemaakt, is een ding dat zeker is. Terug kunnen we dus kijken op een zeer geslaagd eerste bioscoopuitje. Een bioscoopuitje dat we zeker nog eens gaan herhalen.

Woezel en Pip op zoek naar de sloddervos

Oh ja, en de film Woezel en Pip? Die ik en oma wel gewoon helemaal hebben gezien? Hartstikke leuk! Zeker voor kindjes die er allemaal net even wat meer van snappen. Een leuk niet al te moeilijk te volgen verhaal over Woezel en Pip die samen met Buurpoes en neefje Charlie op zoek gaan naar de Sloddervos. De sloddervos die er vermoedelijk voor gezorgd heeft dat het grote cadeau voor de wijze varen is verdwenen.

Wil je weten waar de film precies over gaat? Bekijk dan hier de trailer.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog