Dit wil je niet missen...

Een knuffel van Maileg

Er was eens een gezinnetje dat lang, lang geleden door de straten van Maastricht liep. Nietsvermoedend en naar niets speciaals op zoek maar zoals een waar shopaddicted gezin betaamt wel altijd leuke, bijzondere winkeltjes in het vizier houdend. En zo belandden we in de hippe wijk Wijck, aan de overkant van de Maas, dat bol staat van de unieke, authentieke winkeltjes.

maileg1

Knuffels

Mijn schoonzuster was zwanger van haar eerste kindje. Ik werd tante en een grotere euforie, afgezien natuurlijk dan van zelf kinderen krijgen, kon ik niet bedenken. Ik wilde alle winkels en elke webshop wel leeg kopen. En wanneer je dan in historisch Maastricht bijna elk baby- en kinderwinkeltje aandoet omdat je simpelweg zelf midden in de kleine kids zit, maak je het jezelf niet veel makkelijker. Afijn. We keken zo maar ‘in het rond’ toen we allebei (manlief en ik) tegen een wel hele mooie serie knuffels aanliepen.

maileg2

Verliefd

Ik was op slag verliefd op eigenlijk alle bosdieren van dit Deense merk, Maileg. Vooral het hertje ‘Sleepy-wakey Bambi’ stool mijn hart. De Sleepy-wakey Bambi is namelijk verschillend aan beide zijden. Wanneer je het hertje op de ene zijde legt, zijn de oogjes open. En leg je de zachte knuffel of de andere zijde, dan zijn de oogjes gesloten. Bovendien is het deftige kraagje van de Bambi aan – en uit te trekken, schattig toch?

maileg3

We besloten destijds om de knuffel niet meteen aan te kopen, de heugelijke dag liet immers nog wel even op zich wachten, maar uit mijn kop krijgen, dat kon ik niet meer. Maar toen de heugelijke dag eenmaal aanbrak en ik en vriendlief voor het eerst oom en tante werden, kochten we alsnog de knuffel die we weken, misschien wel maanden, geleden ontdekte.

Zoek je ook een bijzonder kraamcadeau? Of gewoon voor je eigen kroost op zoek naar bijzondere knuffels? Kijk dan eens naar de serie poppen van Maileg.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog