Dit wil je niet missen...

Een kidsproof interieur maak je zo

Opeens kreeg ik er genoeg van. Hoewel ik het niet heel erg vind dat onze kinderen zitten, liggen, eten en spelen op en om ons meubilair, gek werd ik van dat wat ze uitspookten met onze bank! Want ‘what was I thinking’ toen ik een stoffen bank koos, terwijl ik niet veel later een stel kinderen op de wereld zette. En omdat we ons interieur toch al drastisch aan het omgooien zijn, besloot ik: ook die bank MOET eruit. Liever vandaag nog dan morgen en zo geschiede. Op naar een kidsproof interieur.

In ons huis wordt geleefd

Ons huis is geen toonzaal. Heel zuinig op onze spullen zijn wij ook niet. In ons huis wordt geleefd en ons meubilair bestaat uit gebruiksvoorwerpen. Dat onze jongens met kussens spelen, koprollen maken op onze bank en met klei spelen op de tafel, vind ik dan ook niet heel erg. Wij hebben geen dure meubels, maar meubels die tegen een stootje kunnen. En vooral ook meubels die niet de hoofdprijs kosten. Dat het gezellig is en dat we met elkaar plezier hebben, vind ik altijd nog belangrijker dan een spik en span huis. Toch werd ik gek van al wat ze deden met onze bank.

Gek werd ik van de hoeveelheid tenten die er gebouwd werden van de losse bankkussens. Tureluurs werd ik van de bekers melk die steeds maar weer over onze stoffen bank werden gegooid. Van de platgewalste rozijntjes, die ik om de zoveel tijd uit de bankhoes moest krabben, kreeg ik continu vlekken in mijn nek. En van dat de bank aldoor werd gebruikt als trampoline, werd ik helemaal nerveus. Het kan aan onze opvoeding liggen (zeker), maar ook aan de keuze van het meubilair. Onze bank bleek verre van kidsproof.

Een kidsproof interieur in 5 stappen

Niet heel lang geleden besloten we daarom dat ons interieur toe was aan vernieuwing. In ons huis stonden veel klassieke meubeltjes. Erfstukken en rommelmarktvondsten; het stond er vol mee. Maar al dat donkere hout ging ons steeds meer tegen staan. Bovendien vonden we het hebben van kinderen én antieke meubels in huis niet meteen de meest voor de hand liggende keuze. Dus besloten we onze woning te veranderen van klassiek naar een meer industrieel en kidsproof interieur.

#1. Kunststof eetkamerstoelen ipv hout

We begonnen met het vervangen van onze oude houten eettafelstoeltjes met rietbedekte zittingen voor kunststof exemplaren van de (jawel) Ikea. Van een beetje stift of klei op de zitting krijg ik nu niet meteen meer de kriebels en bovendien staan die kunststof stoeltjes nog lekker modern ook.

#2. Industriële wandkast ipv antiek

Vervolgens verplaatsten we de donkerbruine meidenkast met houtsnijwerkdetails naar de gang. We verruilden deze voor een robuuste metalen apothekerskast met maar liefst 40 laatjes. Wanneer kleuterlief weer eens in de rondte zwaait met zijn stiften, raak ik nu niet meer meteen in de stress wanneer hij zich in de buurt van die oude, antieke kast bevindt.

Lees ook: Van oubollig naar 40 laatjes, industrieel wonen

#3. Nog meer industriëel metaal

Afijn, de toon was gezet en de jacht geopend. Niet langer bezochten we antiekmarkten en rommelmarkten met het vizier op antiek hout. We struinden nationale en internationale markten af naar nog meer gebruikt, industrieel metaal. Een Poolse fabriekslamp voor boven de tafel volgde al snel. Evenals onze stalen vakkenkast, waarvan we nog steeds niet goed weten wat het ooit is geweest.

#4. Robuuste en doorgeleefde meubels

Niet veel later kochten we nóg meer kidsproof en industrieel ogende meubeltjes. Een gebruikte tekeningenarchiefkast voor onze TV. Een stoere tafel, gemaakt van ruwe houten balken. Verschillende stalen krukken en draadmanden. Allemaal gehavend, uitgeleefd en gemaakt van materiaal dat bewezen heeft prima tegen een kinderstootje te kunnen.

#5. Buffalo leren bank ipv stof

En toen…? Toen was er nog één meubelstuk over waarvoor we hoognodig een vervangend exemplaar zochten. Onze niet kidsproof bank. De zoektocht naar een stoere bank voor ons kidsproof interieur begon. En dat was nog best een uitdaging, kan ik je verklappen. Hoewel ik niet erg veeleisend ben, behalve dan wat ik hierboven heb genoemd, moet een bank vooral betaalbaar zijn. Immers; een toonzaal is het bij ons thuis niet en ik wil ook niet meteen spastisch hoeven te reageren wanneer er per ongeluk een broodje pindakaas op valt (uiteraard altijd op de gesmeerde kant).

Bank van Buffalo leer voor een kidsproof interieur

Toen werd ik op een zekere dag benaderd door magazijnshopper.nl voor een samenwerking. Eindelijk leek het puntje bij het industriële paaltje te komen. Op zoek naar een leuk item om te reviewen, werd ik op slag verliefd op het aanbod banken van label 51. Stoere, Buffalo leren banken met een moderne, industriële look. Ik maakte een leuke deal en niet veel later ontving ik de bank in huis. Als een kind was ik zo blij.

Ik koos voor een 4-zits bank Harlem in de kleur army. Helemaal passend bij mijn onlangs groen geschilderde muurtje én onze groene metalen kast (je weet wel; die met die 40 laatjes). De bank heeft een stevige zit; trampoline erop springen is absoluut geen feest (check!) De bank heeft geen losse kussens. Niet dat ik het onze jongens niet gun om een tent ermee te bouwen. Stiekem ben ik blij dat ik het niet steeds hoef op te ruimen (iets met opvoeding… I know.) Daarnaast is de bank gemaakt van Buffalo leer, met de eigenschappen van kunststof en de charme van leer. Omgegooide bekers melk en platgewalste rozijntjes maken geen schijn van kans. Als klap op de vuurpijl kan ik trouwens ook ein-de-lijk met goed fatsoen onder de bank komen. Hij staat namelijk op pootjes. Zoekgeraakte Playmobil poppetjes, Legosteentjes; ik veeg ze er zo onder vandaan. Een kidsproof bank in alle opzichten dus.

Designmeubelen voor een leuke prijs

Bij magazijnshopper.nl shop je trouwens niet alleen banken. Nee, het aanbod gaat van kleinere woonaccessoires, stoere lampen tot aan industriële salontafels van uiteenlopende merken. De levering van, in elk geval, onze bank ging redelijk snel en in goed overleg. Vier sterke armen leverden de bank tot in de woonkamer, pakten deze voorzichtig uit en monteerden hem zorgvuldig. Bovendien, en dat is waar magazijnshopper zich mee onderscheid, vind je bij dit online woonwarenhuis mooie, moderne designmeubelen voor een leuke prijs. Daarmee maakt de interieurwebshop een design woning toegankelijk voor iedereen.

Als een kind ben ik nog steeds zo blij met ons kidsproof interieur en onze nieuwe bank. En hoewel er geen tenten meer van van onze bank worden gebouwd en trampoline springen echt alleen nog maar in de tuin kan, zijn zelfs onze kinderen blij met de nieuwe industriële aanwinst in ons huis. Een kidsproof doch interieurverantwoord huis, al zeg ik het zelf.

Wat is jouw woonstijl?

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog